K: Ami krama

Začel/a Zeko124, Maj 25, 2013, 07:26:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Za Ami 8 berline se iščejo dobra zadnja desna vrata, levi prednji notranji blatnik in PLEH zadnji blatniki.

Aja, slabih delov ne potrebujem, jih imam polno podstrešje.

Ponudbe v tole temo ali na ZS.

Èe ima kdo sprednje "legenzice" tudi lahko pošlje ponudbo.

Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

EDIT: vrata so se našla, ostalo se še vedno išče.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

EDIT2: iščejo se tudi DOBRE fedre od Amija (s celimi oblogami okrog "batov").

www.keramika-genorio.si

janez

Citat od: Zeko124;160569EDIT2: iščejo se tudi DOBRE fedre od Amija (s celimi oblogami okrog "batov").

Kaj si zdaj tu mislil mi je malo neznanka...

OK, dobre fedre... ne boš vedel ali so dobre ali stisnjene dokler ne boš namontiral na avto in spustil na tla z dvigala...

Cele obloge okrog batov... To misliš ferode znotraj cevi ali samo zunanjo cev ?

Ferode ti lahko naneta vsak, ki obnavlja zavorne obloge. Zunanjo cev pa ti lahko jaz naredim .

Zeko124

Zunanji ovoj - cev ni problem. Problem je tist "bat" ki bride na koncu štange in ima nekakšno mehkejšo oblogo, ki se olupi. Iz 4 fedrov sem dobil za 1 dobrega materiala...

www.keramika-genorio.si

janez

Ma tisto daš novo oblogo nanetat... isti materijal kot za zavore...

Pa glej pri sestavi, da boš prave štange in fedre skup zložil...

Zeko124

Kdo dela to v SLO? Funkcionira zadeva? Bi skoraj rajš videl da dobim dobre originalne.

Ja, lonce sem zaenkrat kar zložil nazaj, tako kot so bli, dokler ne dobim vsega potrebnega materiala.

www.keramika-genorio.si

krka964

Zeko, kaj za hudiča razdiraš !! Sami problemi ratajo, he he.

dyane

Obloga za zavore in sklopko je naceloma is podobnega materiala. Tak kot je Keza rekel se dajo druge (ferode)obloge in to je to...opravlja funkcijo. Problem je ce je ohisje feder poskodovano  na enem delu in se obloga obrabi in potem skripa.
Ohisje ti naredijo v katerem koli splosnem kleparstvu...in to za cca 8-10eur. CE damo za primer dimnik cev fi 200 1mm plocevina Meter dolga 8eur..

ce so fedre dobre preveris na dva nacina. En je taksen kot ga opisuje Janez,drugi pa da zmeris dolzino palck v skrajni Legi ...nekje sem imel podatek za dolzino od spredaj in zadaj...in 100%deluje.

Lp
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Oblogo bi pomojem kak Sinter v LJ naredil...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

janez

Èe boš rabil ohišje vzmeti tule poglej ... ohišje vzmeti ... Kolkr jih poznam naredijo po meri in ti lahko komplet vzmeti skupaj sestavijo... Lahko ti tudi obloge prenovijo.

Ali pa dimnikarji in Sinter pa sam skup zvariš.

Zeko124

Cevi mi bo naredil prijatelj, kateri izdeluje žlebove :).

Za obloge pa... je že kdo obnavljal to? Deluje? Bom magari res povprašal v Sinter. Štangce pa vzmeti pa bom videl kake so, ko jih ščistim.

www.keramika-genorio.si

dyane

Splošno kleparstvo je stvar kjer imajo vse od A do Ž CNC laser razrezni stroj, škarje 5 različnih  krivilnih strojih dolgih do 10 m hidravlične krivilne stroje itd.....ne pa dimnikarstvo...
Kvaliteta storitev je na najvišji ravni,,,kakršno omenjeno podjetje doseže samo če da to narediti zunanjemo partnerju...le cena je trikrat višja...
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Mirko... spet si "pameten".

Zeko, če kolega dela žlebove bo znal naredit... to ne dvomim. Obloge daj nanetat...Pravo debelino morajo ujet pa bo delovalo (notranji fi cevi - obloga ne sme na trdo it skozi cev), brez skrbi. Štangice pa izberi tiste, ki so najmanj poškodovane. Navoje pa lahko očistiš z žično krtačo na kotni brusilki ... pomaga pa tudi , če popraviš navoje z navojno čeljustjo. potem ti bo "nož" lepo tekel po navoju in boš lahko brez težav naštelal višino amija. Pa seveda vse navoje podmazat.

janez

Zeko...

Dolžina štangic:

prednja 600 mm
zadnja  642 mm

fi obloge 131,5 mm
notranji fi vzmetne cevi 135,0 mm