Novi Grand Picasso

Začel/a Veloce, Maj 23, 2013, 08:54:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Evo, septembra vam bo že vsem všeč. Sploh ni slab tale na zadnjih slikah.

ModelJT

Družinski avto leta po izboru Top Gear magazina
[SIGPIC][/SIGPIC]

Milan48

Pa še tekst k tej prestižni nagradi BBC Top Gear Magazina: http://www.avto.info/Obvestila/Citroen_Grand_C4_Picasso_-BBC_Top_Gear_Magazine_Awards_nova_nagrada_za_CITRON/

PS: Na našem Forumu so bili nekateri komentarji o tem avtu prav konzervativni, vsaj glede na to kar svet pravi o tem novem Citroenu.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

altair123

Ni glih res. Novinarji, ki se s tem bavijo imajo več komponent vgrajenih v svoje zapise, mi tukaj na forumu pa samo eno oz. dve: čustveno nostalgično. In to izoblikujemo zgolj na podobi avta.
Zato je tukaj samo različen pogled, novinarjev naloga pa je da na ta čustva vplivajo do te mere, da pridemo do prodajalcev (če čustva novinarjev niso taprava, pa proizvajalec poskuša vplivat nanje). Naprej pa vplivajo na naša čustva prodajalci.

Seveda se bodo najdli strokovnjaki, ki pravijo da avto kupujejo samo z razumom. Verjamem da gre takole:
večina misli da kupuje z razumom in objektivno, a v resnici je večina te večine take, da se odloči na podlagi čustev (sem pašem zagotovo tudi sam). Nekaj jih pa res se odloči samo na podlagi razuma.
Èe ne bi bila čustva kupca bistvena, potem ne bi bilo potrebnih različnih barv. Ker razum ne more odločiti plava ja, rdeča ne.
Sm tako zafilozofiral, da je boljše da kar neham.

Enyo

Ž ženo se odločava za nakup novega Grand Picassoja. V bistvu sva že odločena, ne moreva se samo odločiti ali naj vzameva 1.6 VTI z opremo Intensive ali 1.6 THP z opremo Seduction. Cena je tam tam. Skrbi pa me, kako se avto z 1.6 VTI motorjem pri polno naloženem prtljažniku ali pa 7. osebah v avtu (dopust) pelje v klanec na AC. Sedaj imava Opel Astro karavan, letnik 2008 z 1.6 - 115 KM motorjem, ki do sedaj še nikoli ni bila tako naložena, da ne bi pri cca. 120 km/h (nekje 3.500 obratov) v 5. zmogla vse klance na AC iz Lj. do Kopra in nazaj. Avta sta nekje primerljiva tako po teži kot po moči motorja, bolj očitna razlika je le v zračnem uporu, ker je Picasso pač večji oziroma višji. Ima mogoče kdo izkušnje s tem motorjem (1.6 VTI - 120 KM), kaj lahko pričakujem - glasnost, hitrost, pospeški? Testiral sem na mojo žalost dizelski motor, ker mi v Lj. ali okolici ni nikjer uspelo najti bencinarja, vsaj 120 KM ne :(

Naj dodam, da sem lani testiral Chevrolet Orlanondta, z 1.8, 140 KM bencinskim motorjem, ki je v prejšnji Zafiri zelo dobro deloval, pri Orlando-tu pa groza. :( Avto je do 100 km/h še nekak šel, do 130 km/h komaj, naprej pa po polžje, kljub tovarniškim podatkom o 185 km/h končne hitrosti, poleg tega pa je bil pri cca. 140 km/h zelo zelo glasen, za razliko od Zafire ali Astre s identičlnim motorjem.  

Nisem nek dirakč, vozim se bolj umirjeno, po AC povprečno med 110 in 120 km/h, ampak če je cesta prazna ali pa če me prime :P, pa rad vidim, da se avto potegne tudi 180 km/h in to kmalu, kot to občutim pri moji Astri, ne pa da za to potrebujem celo večnost. (Orlando).

PS: upam ,da je prav tema, če ne pa naj jo moderator prestavi.

dvorjan

1.6 THP, vsekakor, posebej, ce se bos po AC vozil pride tudi 6. prestava se kako prav in se poraba bo nizje.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Enyo

Citat od: dvorjan;1870731.6 THP, vsekakor, posebej, ce se bos po AC vozil pride tudi 6. prestava se kako prav in se poraba bo nizje.

Večinoma imam mestno vožnjo, enkrat na dva meseca pa gremo na relacijo LJ - NM ali LJ - KP. Pa poraba me še najmanj skrbi. To sem že iz Astre navajen. Bolj me zanima kako se pelje naložen avto v 5.? A bo šlo s 120 KM v klanec Vrhnika - Logatec pri cca. 120 -130 km/h ali ga bom moral tiščat v 4?

dvorjan

Tezko recem. Pri 130km/h ima verjetno okoli 3300-3500 obratov, mogoce bi pa slo. Samo polno nalozen v Vrhniski klanec pa pozabi ... =)

Ampak pri porabi bo razlike med 0,5 in 1,0 litra, ker se mocnejsi motor manj muci, prav tako je voznja s turbakom poezija proti navadnemu atmosfercu.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Jaz tudi glasujem za turbo. Pri istih konjih je kot da bi imel bistveno močnejši motor. Sploh pri umirjeni, lenobni vožnji se najbolj občuti tisto razliko navora pri nižjih obratih. Posledično temu je tudi poraba prijaznejša.

Enyo

Jaz sem načeloma tud za turbinarja. Ampak :) Žena bi rada imela un sistem ki "sam" parkira in ta je možen samo pri bogatejši opremi, to je Intensive. No ja, tud meni so števci lepši v Intensive opremi. Sem pa bil pripravljen na kompromis, torej manj konjev in več opreme (beri sistem za samodejno parkiranje). Èe ne bi imela žena te zahteve, o VTI-ju niti razmišljal ne bi :) Cenovno smo pa tam tam. Ali ena opcija ali druga. Oboje skupaj ne bo šlo, torej THP in Intensive oprema :)

Čojko

Pa ste že sprobali to samodejno parkiranje?
Da ne boste po kompromisu ugotovili, da je ta funkcija brezvezna oz. je ne uporabljate veliko, po drugi strani pa bemtite nad mrtvohodom avta in njegovo porabo. Avto najbrž kupujete za dalj časa,...
Zakaj pa se vam je dizel zameril?

altair123

tudi sam bi vzel turbaka (po možnosti še dizl), ker v resnic lahko tale avto kar ornk naložiš.

Tudi sam bi najprej pretestiral delovanje sistema za parkiranje, ker iz mojih izkušenj tako kot zna avto sam parkirat, zna vsak (nisem testiral citroenovega sistema ampak konkurenčnega). Tam ko gre na centimetre in znanje parkiranja res odloča pa bo popušil in ti rekel da je premalo prostora (kar pri tako dolgem avtu verjetno ni redek pojav)...

Enyo

Jutri mamo testnega Picassoja s tem sistemom pa da vidim to čudo. Dizlov pa ne maram iz več razlogov. Prvič delam prekratke razdalje, drugič ropotajo, tretjič pa kljub vsemu navoru ne moreš avta zategnit od 1.500 pa do 6.500 obratov da ti mašina zapoje in srce kar zaigra :)

Čojko

jbg,... življenje je en kup kompromisov. S tem, da GP verjetno ne boš imel želje v obrate pošiljat,... je namreč take, izredno družinske sorte avto, da čisto pozabiš na občasne fantovske izpade.