Izlet z GS-i

Začel/a JureA, Maj 23, 2013, 12:31:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

kaj pa Bohinj in avtovlak?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

V lepe kraje greste... uživajte.

Jaz bom spet šel tja konec junija...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

JureA

Citat od: Èojko;159911Sam gledam vse skupaj skozi oči naše familije oz. otrok in se mi zdi precej naspidirano vse skupaj z ogromno vožnje - že samo do kraja dogajanja in nazaj (po AC) ima skoraj vsak 4 ure,... V tem primeru bom prišel najbrž brez familije.
Voklo kot zbirališče se mi zdi OK. Svetujem, da se tam postavi uro za zbiranje v stilu se dobimo ob xy, čez pol ure pa odrinemo naprej kdor je je.

Kako pa bi bila opcija v kontra smeri - čez Petrovo brdo v Baško grapo in na koncu po kosilu še vzpon na Mangart?

Ko smo šli marca na izlet z XM-i, je bilo vse super. Žal mi je bilo edino, da smo se od Bovca do Predela in naprej do Kranjske gore vozili že v temi, ker so tisti kraji med najlepšimi na vsej poti.
Zato sem tokrat naredil tak načrt, da se najprej zapeljemo tam skozi in se ustavimo, ko bo kaj lepega za videti.
Èe se dobimo na Voklem, se lahko malce ustavimo že v Gozdu Martuljku in si pogledamo Špik.
Potem pri Zelencih, kjer gremo lahko do jezera.
In pri Rabeljskem jezeru, kjer se lahko sprehodimo ob obali.
Na Predelu gremo pogledat trdnjavo.
Na Mangrtskem sedlu bo tudi priložnost za sprehod.
Itd.
Nekoliko več vožnje bo le do zbirališča (in potem povratek domov), vmes bo pa lagano sportski.

Priznam, da mogoče na daljše vožnje gledam drugače kot večina.
Do službe imam 100 km. Res, da mi ni treba tja vsak dan, dvakrat ali trikrat na teden pa le grem. Večina ima najbrž dosti krajšo relacijo do službe.
Vsako leto se precej vozimo z avtom na dopustih in počitnicah. Na tipičnem dopustu prevozimo nekje od pet do deset tisoč km. Otroka sta že od malega navajena daljših voženj. Skupaj smo prevozili na tisoče kilometrov po Evropi, ZDA...
Ko gremo na sobotni ali nedeljski izlet, se tudi običajno začne z uro ali dve dolgo vožnjo, da pridemo do hribov, morja itd.

JureA

Citat od: garac;159912kaj pa Bohinj in avtovlak?

Avtovlak je že OK, ampak mislim, da bomo udeleženci raje vozili svoje GS-e kot jih pa imeli naložene na vlaku.

Citroenovc

@Jure -  :BigThumbs:   :emot112:
OK

LP
Primož

Citroenovc

@Jure - en manjši update - iščem neke inormacije na prometno informacijskem centru - pa sem še malo za Mangrtsko cesto poškilil - zadnji vnos je 14.5. in pravi, da bo cesta predvidoma zaprta do 28.6.

Hmm.
OK

LP
Primož

JureA

Primož, prav imaš.
Malce sem pobrskal - Mangrtska cesta je običajno res odprta šele proti koncu junija.
Letos je bila zima dolga in pred kratkim je zapadel nov sneg, tako da 8. junija tja gor z avti ne bomo mogli.

Lahko izpeljemo izlet, kot je bilo prvotno zamišljeno - s tem, da izpustimo izlet s Predela do Mangrtskega sedla.

Imam pa še eno idejo.
Lahko bi se zapeljali po Villacher Alpenstrasse.

http://www.villacher-alpenstrasse.at/de/alpenstrasse/

Ta cesta nas pripelje na višino 1732 m in je odprta vse leto.
Plačati je treba cestnino: 15 EUR za avto.

Še vedno je lahko zborno mesto pri Zelencih.
Najprej gremo do Trbiža, tam pa zavijemo proti Beljaku.
Druga možnost je, da gremo do Beljaka čez Korensko sedlo.

Popoldne pa lahko gremo skozi Trbiž na Predel in skozi Bovec v Posočje.

Pobje, kaj menite?

JureA

Načrt za varianto z Villacher Alpenstrasse:

9:00 Zbor na počivališču Voklo (smer proti Gorenjski)

9:45 Kratek postanek v Gozd-Martuljku

10:00 Zbor pri Zelencih

11:00 Beljak

11:30 Rosstratte (1732m) - vrh Villacher Alpenstrasse

12:30 Beljak

13:00 Trbiž

13:15 Rabeljsko jezero

13:30 Predel

14:00 Bovec - kosilo

Po kosilu:

Bovec -> Tolmin -> Most na Soči -> Podbrdo -> Petrovo brdo

Na Petrovem brdu se odločimo za varianto A ali B:

- A = Železniki -> Škofja Loka

- B =  Soriška planina -> Bohinjska Bistrica -> Bled

Citroenovc

Kar se mene tiče - perfektna posodobitev načrta.

Bovec in kosilo - si imel že kaj konkretnega v mislih? Martinov hram ali pa Stari Kovač sta kar dobri izbiri.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: Citroenovc;160268.
Bovec in kosilo - si imel že kaj konkretnega v mislih? Martinov hram ali pa Stari Kovač sta kar dobri izbiri.

Oz po krajšem dodatnem razmisleku - še boljši predlog je pa gostišče v Kal-Koritnici (mislim da Gostišče Hedvika) - sicer bi res morali narediti zato ene 3km "ovinek" - ampak je že samo most čez Koritnico in razgled z njega tega vreden.
V ponudbi tudi bovška hrana. Že zaradi "krafnov" se splača :-)
OK

LP
Primož

JureA

Za kosilo sem nameraval vprašat poznavalce Bovca in okolice.
Gostišče Hedvika je videti super, po mojem lahko gremo tja na kosilo.

http://www.gostiscehedvika.net/si/

dvorjan

Pa kamorkoli od treh nastetih lokacij boste zavili ne boste zgresili. Dobrodosli. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Hehe Miran, sem trofil ane :-)

Ja Hedvika ponuja od vseh treh verjetno najbolj komot parking.
OK

LP
Primož

mickolino27

Pozdravljeni,

dobra ideja vsekakor in to gostisce in Villacher Alpenstrasse. Kar se tice zbora na Voklem, mislim da je iz MB najblizje pa tudi priblizno enako hitro cez Dravograd in potem naprej proti Villachu, ce se ne motim zna bit kar kakih 50 km razlike, casovno pa zelo mala razlika. Mariborcani in eventuelno kdo iz MS bomo po mojem po tej poti najhitreje ali ne? Pa se Saso je doma ob poti in ga lahko tam poberem :)

@Saso: GS zal po menjavi olja nekje pri filtru/oljnem stikalu/hladilniku sprica olje, upam da ga uspem usposobit do sobote v nasprotnem primeu je najina misija ogrozena ampak zaenkrat mislim da se ni panike :) bom updateal stanje....

LP vsem

Mitja

JureA

Mitja, prav imaš. Ekipa iz MB se nam lahko pridruži v Beljaku na začetku Villacher Alpenstrasse.
Tam bomo predvidoma ob 11h.

Tiste, ki se nameravajo udeležit izleta, bi vprašal, kako vam je zamišljena pot všeč.

Predolga? Prekratka?
Ravno prav?
Pripombe glede točk na poti?
Dodatne ideje?
Kakšni pomisleki?
Sporočite tule na forumu ali na ZS.

Za občutek, tule so razdalje med točkami na poti:

Zelenci - Beljak 22km
Beljak - Rosstratte 16 km
Rosstratte - Beljak 16 km
Beljak - Trbiž 30 km
Trbiž - Predel 13 km
Predel - Bovec 17 km

Od Bovca naprej bo bolj prost program.
Lahko se ustavimo, kjer bo kdo želel.

Od Zelencev do Bovca sem naredil urnik predvsem zato, da nam bo uspelo do 14h priti do gostišča (tja bom vnaprej sporočil, kdaj pridemo).
Sem pa upošteval dovolj rezerve, da bo čas za lagodno vožnjo, za postanke in za druženje.