Izlet z GS-i

Začel/a JureA, Maj 23, 2013, 12:31:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

@ Primož, jemlješ tudi sopotnike ;)?

Èeprav nisem ziher, da bom ziher, da bom frej na ta datum.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Generalno gledano jemljem. S tem, da je že družinsko kar veliko zanimanje in navdušenje :-))

S tem, da če prestavimo datum - bo morda voznik Tomaž. Tako da ne smem nič preveč obljubljat koga jaz vzamem ...
OK

LP
Primož

GSclub

Jure, tudi dva vikenda kasneje sem zaseden, ne se ozirat name...

MATEJ2

Jaz sem žal 8.junija zaseden. GS ni registriran, lahko pa uredim preizkušnjo in ga posodim. Je brezhiben. Protiplačilo: plačilo preizkušnje ter ena pijača.

Čojko

Dajte se potrudit, da bo čimveč GS-ov. Mene ima, da bi ga napolnil z družino, samo me malo skrbi imet polno zadnjo klop drobiža brez stolčkov. Ima kdo kaj izkušenj s tem? Dobri dve uri samo do vzpona,... hm.

JureA

Èojko, glede vožnje nepripetih otrok - treba je voziti še posebej previdno, ker bi bile v primeru nesreče posledice precej hujše, kot pa če je otrok pripet in v ustreznem otroškem sedežu.
Ko se je rodila moja hčerka, smo jo prvo leto vozili naokoli v Diani in v GS-u.
Šli smo tudi na nekaj daljših poti (v Nemčijo, na Mali Lošinj itd).

Večino nesreč bi se dalo preprečiti, če bi ljudje imeli dovolj varnostne razdalje, če bi dobro opazovali, kaj je pred in za njimi, levo in desno, preverjali mrtve kote, gledali zadosti daleč naprej, predvidevali, kaj gre lahko narobe itd. Pomembno se mi zdi tudi, da se nikoli ne zanašaš na druge udeležence v prometu.

Sicer večkrat vidim, kako ljudje vozijo svoje otroke tudi v novejših avtih nepripete. Otrok stoji med sedeži, voznik pa tudi vozi kot bebec.

JureA

Predlagam torej, da gremo na izlet, kot je bilo prvotno zamišljeno: 8. junija.
Èe bo vremenska napoved slaba, pa prestavimo na 22. junij (15. junija bom jaz žal zaseden).

Predlagam naslednji program:

- Ob 10:00 zbor pri Zelencih (izvir Save Dolinke).
  Od tam gremo v Italijo (skozi Trbiž proti prelazu Predel).

- Ob 11:00 kratek postanek pri Rabeljskem jezeru.
  Potem nadaljujemo pot na prelaz Predel.
  Kratek postanek pri trdnjavi Predel.

- Ob 12:00 Mangrtsko sedlo.

- Ob 13:00 kratek postanek pri trdnjavi Kluže.

- Ob 13:30 Bovec - kosilo.

- Po kosilu nadaljujemo pot proti Tolminu in Mostu na Soči.
  V Mostu na Soči zavijemo proti Bači in v Baško grapo proti Podbrdu.

- Na Petrovem brdu lahko zavijemo čez Soriško planino v Bohinj ali pa nadaljujemo pot do Železnikov in Škofje Loke (odvisno od časa).

Obvestite še lastnike GS-ov, ki morda ne berejo foruma!

Citroenovc

Zdravo Jure,

tvoj intinerar se mi zdi super. Ti prideš prek Tuhinjske?
OK

LP
Primož

JureA

Pravzaprav sem nameraval kar po avtocesti.
Lahko pa tudi skozi Tuhinjsko dolino.

Lenko

Citat od: JureA;159709Alternativni datum bi bil dva tedna kasneje (22. junij).

22. junija si raje vzemite čas pa se oglasite na podpeško jezero na spomladansko srečanje. Bomo veseli GS-ov. Dva bosta zagotovo tam.

Čojko

Hmmm, nam ki pridemo z juga ni najbolj fajn. Se pa bomo prilagodili večini,.... Najbrž se bomo dobili pri Rabeljskem jezeru in poslovili na Mostu na Soči.

Citroenovc

Citat od: JureA;159767Pravzaprav sem nameraval kar po avtocesti.
Lahko pa tudi skozi Tuhinjsko dolino.

No saj če si nameraval po AC - še bolje z mojega vidika. Se lahko dobimo v/pri LJ pa gremo skupaj naprej proti Zelencem.

@Èojko - pa če bi prišel do LJ? Km je sicer zagotovo več, kot če greš direktno do Rabeljskega, to je res. Ampak ...
OK

LP
Primož

JureA

Citat od: Èojko;159819Hmmm, nam ki pridemo z juga ni najbolj fajn. Se pa bomo prilagodili večini,.... Najbrž se bomo dobili pri Rabeljskem jezeru in poslovili na Mostu na Soči.

Èojko, najbrž prideš hitreje preko Ljubljane do Zelencev (malce naprej od Kranjske gore) kot pa ob Soči ali skozi Italijo do Rabeljskega jezera.

Google Maps izračuna od Kopra do Zelencev uro in 53 minut.
Od Kopra do Rabeljskega jezera pa dve uri in minuto (skozi Italijo).
Ob Soči pa cca pol ure več.

Za primerjavo: Jaz imam iz Konjic do Zelencev nekoliko dlje - uro in 58 minut.
Mitja iz Maribora pa dve uri in 13 minut.

Tako da gotovo ne boš imel najdaljše poti.

JureA

Citat od: Citroenovc;159824No saj če si nameraval po AC - še bolje z mojega vidika. Se lahko dobimo v/pri LJ pa gremo skupaj naprej proti Zelencem.

Ja, lahko se dobimo na počivališču Voklo, potem pa skupaj naprej.

Čojko

Sam gledam vse skupaj skozi oči naše familije oz. otrok in se mi zdi precej naspidirano vse skupaj z ogromno vožnje - že samo do kraja dogajanja in nazaj (po AC) ima skoraj vsak 4 ure,... V tem primeru bom prišel najbrž brez familije.
Voklo kot zbirališče se mi zdi OK. Svetujem, da se tam postavi uro za zbiranje v stilu se dobimo ob xy, čez pol ure pa odrinemo naprej kdor je je.

Kako pa bi bila opcija v kontra smeri - čez Petrovo brdo v Baško grapo in na koncu po kosilu še vzpon na Mangart?