Rumena Diana

Začel/a ModelJT, Maj 08, 2013, 09:07:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

po moje si ga malo preveč opral hehehheh

garac

KO-Li ne, a prinesem fleks. Gume so mi všeč, bi bile za off road
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Meni se zdi tale Dy kar OK. Ni bla dost šfasana, ogromno orginal delov, sicer je treba ogromno pleha menjat, ampak bi šlo, po drugi strani pa je vložek samo za pleh astronomski, kje še je delo, če računaš en prag za Dy z DDV 98e, kišta pod sedeži 200e itd...pa si na krepko več kot jurja za pleh, brez ene kleparske ure, ki pa je draga. Običajno med 25-30eur na uro, cca 60-100 ur, pa si zračunaj, pa ki še je mehanika, ličarija, šasija itd..pa si na okroglih 10 jurčkov...po tretji strani pa so dosti boljše dijani šle v KOLINE kot za šalo(še sam sem jih sam naredil kakih 10), kaj šele rekorder v Sloveniji iz okolice MB...pač to je realnost...če ni za bit, pa je za it, pa če gre bik, pa naj še te štrik.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Dobra Dyana, samo 3000 eur je treba investirati v njo, pa bo pravi avto...:gimme_money:

Tiki

v interdiskontu majo pocen šajbe za rezilko... :Hammer3:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Citat od: dyane;158604...pa si na okroglih 10 jurčkov...

Res je. Sam , to še ni dovolj dober razlog , da se uniči dijana. Kaj bo na koncu ostalo, če boste fantje vse razrezali... Lahko se kdo potrudi, vloži denar in čas in ima takšno ...

Čojko

Ja, morate poskrbet, da bo imel janez delo, ker pol tudi mojstrov, ki še kaj znajo ne bo več,...

Zeko124

Citat od: Èojko;158634Ja, morate poskrbet, da bo imel janez delo

Mislim, da si zadel bistvo :BigThumbs:!

Avto je Jankov, prav tako odločitev kaj bo z njim. simple as that. Za dele je super, za obnovo pa... 5 jurjev je takoj. jaz bi vrgel gor druge podne pa prage, poštimal tehniko pa gonil dokler gre, pol pa v dele =).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Zeko... vzel si iz konteksta in to ni to kar je Èojko mislu povedat.

Jaz imam dela vrh glave tudi brez takih fantov kot ste vi.

Jaz bi jo vzel (čeprav jo ne rabim) pa žal ne pridemo skupaj s ceno. Tak , da naredite kar morate. Dal sem sliko one plave dijane, ki v začetku ni bila nič slabša kot ta rumena... Samo kot primer, kaj se pa vseeno da naredit... pri pravem mojstru in s pravim lastnikom.

Rezervnih delov razmontiranih in razrezanih dijan je v SLO ogromno. In če ni avtov, nihče potem te dele ne rabi... V čem je potem smisel trganja narazen?

Ce la vie :)

Naj jo negdo kupi no pa jo porihta... škoda jo je.

Čojko

Recesijski časi so smrt za starodobnike. To je enostavno luksuz.

Zato pa se danes nič res dobrega po realni ceni ne proda. Èe hočeš prodat dobro robo moraš spod ceno, slabša roba gre "za šenk" in upanje, da bo šla v obnovo in ne za koline. To, kar je ta Dijana pa še v dobrih časih skoraj, da ni bila za obnavljat (mogoče čez 10-20 let ko jih ne bo več za dobit) in je tudi za moj pogled samo za koline. Janez ima v teh časih srečo, ker obnavlja stare Citroene. Namreč Citroenarji so edini, ki dnevno vozijo starodobnike in ker voziš, trošiš, imaš za "vsak dan" in tudi popravljaš. Èe bi bil specailist za kakršno drugo zanmko bi verjetno res ne imel dela.

In tako kot janez pazi, da ima delo (včasih morda res malo preveč očitno) moramo tudi mi, ki ljubimo in pazimo na naše Citroene paziti, da bodo ti mehaniki preživeli, bili v stiku z dogajanjem, imeli veze za robo, še izpopolnjevali svoje znanje, ga prenašali na mlajše. Marsikomu je lahko to ostala edina služba in vir dohodka. Vse to pa lahko dosežemo le če jim tudi mi damo delo.

ModelJT

Avto bo še kak teden ali dva v celoti, potem pa se začne razstavljanje. Tako da je še čas. Bosta pa naprodaj šasija in karoserija ko bo razstavljena, če ju bo kdo želel.
[SIGPIC][/SIGPIC]

tomaz555

Ne vem kje je problem te Dijane. Koliko boljših je šlo v kose. Moja školjka od Charlestona je bila ponujena Janezu (brez nadomestila) , pa je šla na Dinos. Bila pa je bistveno boljša od Dijane. Ne vem, kdo pri zdravi pameti bi to obnavljal. Pred leti je sel solidem Pujsek v kose, pa se ni nihče sekiral. Pa še od Cimosa je bil, če se ne motim.
Dijana je dober avto, sam serija je prevelika in zlepa ne bodo izginile. Cena ne bo nikoli visoka. Razen za kakšne posebne serije, originalne, ne pa za neko rjsato škatlo.
Sploh pa naj Janez pove, koliko misli da je vredna v takem stanju in koliko bo stalo da bo taka kot modra. On to ve, jaz ne, si pa predstavljam, da to ni malo.

Tiki

Èe se to dijano splača obnavljati, sem potem jaz morilec citroenov, glede na to da sem direkt v prešo spravil 2 XMa, ki jih je po mojem že manj na cesti kot Dijan... Vse se očitno vrti okrog biznisa, ter zaslužka... Bolje da gre v kose pa s svojimi deli podaljša življene kakemu drugem bolj ohranjenemu primerku.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

amipick

Vsak prej ali slej zagreši kak umor...Jaz sem ga ponovno prejšnji mesec,Diana pripeljana na popravilo,pa se je izkazalo,da je treba menjat školjko in šasijo:argue1:.Iz stare školjke sem izrezal par delov za drugo DY in ostalo zložil in v staro železo...Spet bo veselo,koline...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak