Žarnica za reg. tablico

Začel/a sypahh, April 17, 2013, 05:05:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sypahh

Lp,

obračam se na pomoč na vas, ker mi tudi na servisu (Dolgi most) niso znal pomagat.. Skratka, ne dela mi zadnja leva žarnica za osvetlitev registrske tablice. Poizkušal sem jo zamenjat sam vendar je nisem dobil ven, zato nisem na silo vleku, da nebi kej zdrobiv. Sem se odpelju do Novaka, bil je en mal mlajsi fant, vendar mi je ni mogu dobit ven.

A je kakšen poseben sistem za dobit ven, ampak valda če dela na servisu bi jo mogu ven znat dobit. :) Kaj naj nardim?

Hvala za pomoč :D

ModelJT

Z nečim stisni, da poči in preostanek s kakim izvijačem oz. špico ven zbezaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sypahh

Se pravi ne bo nič narobe, če jo enostavno počim in preostanek nekak dobim ven in je to to?

ModelJT

Tako sem jaz naredil, ko je počila. Na koncu samo malo stisneš jezičke skupaj, da bo dober kontakt.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sypahh

Najlepša hvala, bom tako probal, kot si reku. :) Gre pa w5w žarnica, če se ne motim?

ModelJT

Ja, se mi zdi, da ima tudi c5 tako.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Gre w5w oz. T10 žarnica, pa kar LED not vrži.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

DaKirba

Bom kar tole temo uporabil. Na Ebayu sem kupil kar nekaj LED žarnic za tablico in imam problem.
Ko žarnice vstavim delujejo brezhibno. Vse svetijo, svetloba je res močna itd.
Naslednji dan, oz. najkasneje čez dva dni, pa žarnice čisto zbledijo - svetloba je minimalna, nekatere od posameznih lučk sploh ne delujejo itd.
Probal sem dva para in pri obeh se je zgodilo enako.
Ali mislite, da je kriva kvaliteta žarnic (so namreč iz Kitajske in so bile res poceni), ali je lahko krivec kje drugje? Upam, da so krive žarnice...

Lp

sypahh

Skor zihr je to kriva slaba kvaliteta zarnicr. Kupi eno boljso led zarnico nekje pri nas pa probaj.

Flukturr

Citat od: sypahh;160941Skor zihr je to kriva slaba kvaliteta zarnicr. Kupi eno boljso led zarnico nekje pri nas pa probaj.

Se strinjam...
Sicer pa daj original nazaj notri pa boš videl.
lpM
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

DaKirba

Kje pri nas pa še prodajajo dobre žarnice? Poznam Superstrelo, vendar takih, ki bi bile primerne nimajo na zalogi.
Drugače sem včeraj potem iz Nemškega ebaya naročil neke žarnice, pa bom videl če so kaj boljše.
Ali kdo morda ve, kaj to pomeni SMD? To ni isto kot CANBUS, ali pač? Ali bi bilo bolje, da bi kupoval CANBUS, torej žarnice z uporom? Gre za C5, letnik 2010. Èeprav tudi pri teh brez upora mi nič ni javljalo, da bi bilo kaj narobe...

Sine64

SMD - Surface mounted device
gre se za to da so LEDice prilotane direktno na vezje, pri kitajskih cheap shit je problem predvsem v tem da je slab lot in zadeva zna dokaj hitro popustit zaradi tresljajev, vročine itd

CANBUS pa pomeni da je žarnica z uporom, kar pa pri C5 nima smisla ker ne javlja napake oziroma dela normalno.

Sam sem sicer imel LED na tablici (kupljeno pri Superstreli in dela BP), vendar sem jih vzel ven ker mi je pri priklopu na računalnik javljalo kratek stik (sklepam zaradi izredno majhne porabe in potem računalnik javlja napako), drugače je žarnica delala BP, vendar sem iz previdnosti jo raje vzel ven....

gule

Ne vem čemu te led žarnice v avtu? Èe bi bile tako fajn bi ih že proizvajalec dal noter...za mene je to kič...

Xandrej

ja novi avti pri tapravih firmah imao to serijsko noter... Ti ti ti kičarji! Mercedes aludi itd itd...

garac

ja res je novi avti so kičasti pa kvazi krom, kvazi leder... preberi si temo o nakupu DS3, ki je kao citroen iz prestižne serije, pa po 30tkm oguljen volan, pa prestavna ročka, ko se je to dogajalo na XP so vsi pi*dili, na liniji DS je pa to izgleda normalno. Pa luči, ki se rosijo so tudi normalne ...
A so ti novi avti samo za v dnevno sobo postavit al kaj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/