Žarnica za reg. tablico

Začel/a sypahh, April 17, 2013, 05:05:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Saj kot sem pisal ti avti so narejeni v največji svetovni recesiji! če na vsakem avtu prišparajo 3€ x 100 000 komadov in več... zdaj pa si zračunaj. idite si pogledat kako so narejeni sedeži v novem C5 oz kako je zašito usnje na sedežih... katastrofa! spet so menjali dobavitelja ki je bil cenejši pa je nastalo to...

LED 100% ne paše v starejša vozila ampak so pa prihodnost.

gule

Citat od: Xandrej;161084ja novi avti pri tapravih firmah imao to serijsko noter... Ti ti ti kičarji! Mercedes aludi itd itd...

Jaz še nisem videl diode na C5 SERIJSKO za osvetlitev registracije...niti na najnovejšem...pa DS 5 in DS4 tudi imata obične žarnice v ta namen vgrajene...kdo je zdaj tu kičast...

C5(x7) ima diode samo v spred. dnevnih lučeh...:Hammer3:

Xandrej

Kolker vem ti citroen ne šteješ po taprave firme... Preberi zgoraj. Nisem pisal za citroena. Bo pa slej kot prej. saj je led žarnica manjši porabnik elektrike. če šteješ, da tudi nočne luči prehajajo na led tehnologijo bo v roku 2-3 let celi avto v led diodah.

gule

Ja verjetno...je pa brez veze zdaj tišat nekaj kaj ne gre v avto, ker to naj bi bilo moderno in se pol čudit zakaj lučke utripajo ko se avto ugasne ipd...

Xandrej

Ne utripa če prave najdeš kot pa sem napisal to v stara vozila ne paše in to je to...

gule

Ja, ko bo avto na elektriko en dan in če bo, bo imel led razsvetljavo skoraj 100%, do takrat pa ima naš Citroen dragi navadne žarnice v osvetlitvi reg.oznak v vseh aktualnih modelih...

Šparanje, ne vem zakaj bi šparal na dveh žarnicah od registracije, ki imata vsaka po 5w moči, ko pa ena h7 odtegne 55 W? Èe že gre za šparanje bi rajši te menjal, saj bi mogoče, ampak samo mogoče tako nekaj ušparal na gorivu...po meni ne gre za šparanje ampak za foliranje...

Xandrej

Govorim da bodo v prihodnosti imeli led osvetlitev za vso razsvetljavo na vozilu. Èe veš ima peugeot LED osvetlitev tudi za sprednje luči (namesto H4 ali pa xenona) poleg led dnevnih luči in še česa... To je osvetlitev prihodnosti kakorkoli...

lugr78

P508 ima tisto samo dnevne luči. Ko se prižgejo kratke luči je pa Xenon ali pa H7 (mislim).

Ima pa nekaj avtov že tudi za kratke in dolge LED, npr. Lexus, Audi R8...
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Xandrej

A7, A8 itd itd... LED pa leča čes kak pa to sveti ej... Xenon je kamilica za to!

DaKirba

Evo, spet problem z ledicami pri tablici.
Zarnica enkrat sveti, drugic ne, tretjic na eni strani dobi drugacno barvo itd. Sprobal sem kar nekaj razlicnih zarnic in zadnje case imam povsod probleme. Bojim se, da sem ze cisto razrahljal konektorja, saj sem jih stalno nekaj širil, premikal itd. No, danes sem spet nekaj mučkal in pri prizganem avtu premikal zarnico, da bi zacela svetiti in kasneje opazil, da mi ne dela vec osvetlitev na zadnjih vratih na obeh straneh (tipke za pomik stekel in tam kjer odpres vrata).
Ali je mozno, da je kaj povezano to s tablico, ali je res prislo do neverjetnega slucaja? Skoraj se mi zdi nemogoce in prevelik slucaj.
Ali ima kdo kaksen nasvet? Ali je mozno, da je kaksno varovalko ven vrglo?

Sine64

Ko sem imel LED žarnico za osvetlitev tablice, mi je Citroen service program javljal napako-kratek stik, čeprav je žarnica delovala BP. Sam sem iz preventive kasneje raje dal nazaj notri original, saj sem sumil da je mogoče malce pripomoglo pri tem da mi je crknil senzor parkiranja zadaj.

Raje daj nazaj original da ne bo še večje škode, pri takšnih novih avtih res ne veš na kaj vse so občutljivi (in zgleda da so tudi na bogo žarnico)...

DaKirba

Update: ugotovil sem, da za nedelovanje osvetljave zadaj niso krive zarnice.
Vzrok je ta, da sem vklopil funkcijo, da potniki zadaj ne morejo odpirati oken. Ocitno je tako narejeno, da ce vklopis to funkicjo, se lucke ugasnejo, da ne bi "rajcale" otrok. Ko sem funkcijo izklopil, je vse lepo svetilo.
Se vedno pa bom moral malce nastelati konektorje pri tablici, sploh pri desni luci. Leva od vceraj ko sem malo stiskal in premikal vse skupaj, lepo dela. Desna pa sploh ne dela.
Ali je bolje, da peljem na servis in mi tam malo porihtajo konektorje, ali se naj sam lotim po domace nekaj premikati sem ter tja? Ker bojim se, da tudi ce bom dal originalno zarnico notri, mi ne bo svetila...

Gox

Najboljše da kar kupiš novo lučko komplet pa je ... če se ne motim niso drage.

pixxel

jaz jih dobim ven tako, da jo z izvijačem pri spodnjem delu porinem ven

BT-C5

ravno danes zamenjal obe,notri so bii kontakti že zelo rjavi,da sem komaj vse ven dobil
..opozoril bi samo,da odvzamete kontakt,preden drobite in posegate z izvijačem po kontaktih!