Klima ne deluje

Začel/a Xantia Marko, April 17, 2013, 09:01:03 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xantia Marko

Ne vem zakaj ampak na enkrat mi ne deluje klima. Ko jo vklopim začutim da motor spremeni delovanje, torej se vključi kompresor. Toda iz klime nič, ampak res čisto nič. Ob velikem servisu je bil menjan filter pa tudi jermen. Do takrat je delalo vse sto procentno, da pa sedaj tudi če dam na čisto hladno, ni nič.
Ni mi jasno kaj bi lahko bilo, ker da se čisto izprazni v roku niti pol leta mi pa tudi ne gre v račun. Ne vem če res ni več spodobnih mehanikov ali pa pač v tem primeru nimam sreče.

Jogador

Saj se ne rabi izpraznit čisto, dovolj je, da je tlak malo pod mejo (prazni se pa konstantno, noben sistem ne dihta 100%, odvisno tudi kdaj je bila zadnjič nafilana klima). Meni se je isto dogajalo, kompresor se je vklopil, pihalo je pa toplo (pa še malo glasnejši zvok je delal kompresor, sem mislil, da je ležaj na jermenici hin).
Sem peljal nafilat in dela, priporočam isto:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

IXI

Kompresor se vkluči če slišiš 'klik' - lahko je tudi sklopka znucana.

Èe imaš premalo lufta se kompresor pravtako ne bo vklopil

Xantia Marko

Že dvakrat smo napolnili klimo. Zdrži cca. 3-4 ure. Torej nekje spušča na polno, je pa tako da se nikjer ne vidi barvilo. Je komu spuščala v kabini?

alesz

Sistem ki toliko pušča se nikoli ne polni......testira se ga z dušikom,ali pa z "room air-om".:BigThumbs:.....si pogledal kondenzator na levi strani v gumijastih nosilcih..?

Xantia Marko

Saj bo šel z dušikom preverit, dva krat ga je polnil ker ni nikjer videl barvila da uhaja. Sem mislil če ne spušča kje pri kabini, oz. če se je že komu zgodilo, da preventivno preverimo.

Citroenovc

Ja, je že. Sicer ne pri Xantii. Ampak v BX mi je šel ventil, ki je že v kabini. Pri voznikovih nogah.

Hočem ti pa to rečt - a ne bi ti preventivno pregledal komplet pa je. Dober hint ti je dal Aleš. Ampak vseeno preverite komplet tesnost sistema - ne pa samo nekaj po delih iskat pa "štukat". Leta naredijo svoje.
OK

LP
Primož

alesz

CitatAmpak vseeno preverite komplet tesnost sistema
To se sicer lepo sliši,marediti je pa težje.Èe ti dnevno spusti samo 5g plina imaš zadevo prazno v dveh mesecih.Tukaj glede na podatek da se sprazni v parih urah ,bi se pa po moe moralo slišati kje pušča.

Citroenovc

Ja vem, da je težko naredit - ampak enkrat v življenju sem bil primoran to narest v svojem avtu.

In smo našli vse točke, kjer je zadeva puščala. Puščalo je pa kronično - ker je dobesedno špricalo barvilo na določenih mestih ven ...
OK

LP
Primož

Lovro

No da vas malo potolažim... pri mojem C5 je klima prav tako pred kratkim  nehala hladiti, pa je šele 4 leta star...:Hammer3:

Je pa v bistvu moj prvi Citroen, ki mi je ponagajal. Tako, da me čaka obisk pri Merlaku.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

Heh, očitno je pri novodobnih 4 leta nekje "klasika". Me zanima a bo pri tebi tudi kondenzatorju za ventilatorjem dobesedno pregnit/razpadel.
OK

LP
Primož

Lovro

Baje, da se je to dogajalo le pri 2008 letnikih, moj pa je 2009.

Bomo videli... konec meseca gre na servis.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

Dvomim, da so vsi tisti avti, ki jih vidim med svojimi obiski servisa ravno 2008. Tile hladilniki spredaj gnijejo kot za stavo.

Aleš bo mogoče drugačnega mnenja, ko zagotovo bolj pozna problematiko - ampak meni se zdi, da je to pač "programirano" da crkne.
OK

LP
Primož

Xantia Marko

No tako, zadeva preverjena, napaka je bila na eni visokotlačni cevki in so opazili šele z dušikom. Ni mi pa jasno, ker pravi mehanik da je bila alu cev, kako lahko pregnije?
Vse v vsemu cevka povarjena in sedaj dihta.

alesz

Sem se ravno spomnil na eno tako sliko...lično zavarjena cevka na zunaj se skoraj ne vidi........