Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Vidim, da bi vidva prodala vajina spačka in DS za željen denar enemu bogatemu brezvezniku brez garaže in da se vozi celo leto ter se frajeriše kaki fensi avto ima dokler ne crkne ali ne zgnije.

Jaz ne bi. Pa tudi če mi bo nek naslednji pravi kupec prinesel manj denarja.

Sem mislil, da podobno gledamo na to kar imamo, pa vidim da ne. Eno je avto za vsak dan, drugo pa tole.

Glede zgodb pa takole. Sem še skoraj edini, ki se trudi in kaj napiše, sicer pa je forum mrtev. Verjetno tudi jaz v prihodnje ne bom več veliko.

Gox

Ja če mi kdo prinese 10.500€ mu dam spačka ... pa ga lahko pelje kamor želi.

Se vozim z njim vsak dan in ugotavljam da več se voziš boljše mu gre.

Ja no vsak ima svoje ideje in teorije ...

Čojko

Citat od: Gox;279042Se vozim z njim vsak dan in ugotavljam da več se voziš boljše mu gre.

To tudi jaz vem in zato je en naprodaj - z obema GS manj kot 1000km na leto:Hammer3:

Drugače pa ti lahko prinesem 500€ za tvojega AX-a s katerim bomo uprizorili video pobeg in razstrelitev, da bo zgorel ter to objavil na youtube, tiktok, instagram,... in nekaj zaslužil. Prodaš?

Ali pa da ti za tako lepega spačka pride na dvorišče en bogat napihnjen "bosanac", gradbenik s sinom, ki je pri dvajstetih končno končal šolo. In da dokler se ne nauči dobro vozit bo imel spačeka. Tako kot ga je njemu njegov oče pred 40 leti kupil. Naj si prvo zasluži, pa bo pol lahko šele dobil BMW 325d.
Bi ga prodal za 10.500€?

antasi

Èojko, upam, da se zavedaš, da si trenutno s svojimi izjavami čuden.
Kako bi pa izgledalo, da bi jaz rekel pred 5timi leti, da ti ga ne prodam, ker mi nisi všeč?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Ne čuden, jaz sem lažji bolnik. Èuden je vsak, ki kupi Citroena, malo bolj čuden je tisti, ki ima spačka, zelo čuden z žabo, TA ipd., pol pa bolniki, ki imamo več avtov. Jaz sem se vsaj omejil na število in jih imam srce prodat pravemu, drugi-hudi bolniki pa niti to ne.

Danes je čisto drugače kot pred tolikimi leti. Tudi ti si takrat ponujal na forumu (iskal ljubitelja), pa si pol zaradi stiske dal na Avtonet in dobil kupca v 12ih urah. Saj če ne bi takrat prišel jaz bi čez 24 ur prišel Gox. Vsak rabi nekaj časa za premislit. Danes pa je problem dobit tisto kar iščeš, pa lahko gremo od novega avta naprej. Prilagam sliko koprskega Citroen salona. En tovorni Berlingo, ne prodajalcev, ne kupcev,...

JureA

Èojko, pravilno si diagnosticiral problem: GS je premalo v uporabi! Menim pa, da nisi našel pravilne rešitve. Rešitev ni prodaja, rešitev je več uporabe!

Sam sem se soočal z enako težavo.
V mlajših letih sem se zelo veliko vozil. Ampak že dvajset let delam od doma, zadnjih sedem let imam še posebej statično službo, zadnji dve leti je bila korona... in tako se nekega jutra pogledam v ogledalu in si s težavo priznam, da sem globoko zavozil: premalo uporabljam svoje stare avte.

Poskusil sem vse.
Poiskal sem pomoč psihologa. Mislim, da me ni razumel, ko sem mu razložil težavo.
Pridružil sem se terapevtski skupini sotrpinov. Sedeli smo v krogu in drug drugemu priznali, da premalo uporabljamo stare avte. En drugega smo tolažili in se bodrili, da bo nekoč bolje. Dlje od tega nismo prišli.
Na koncu sem še soprogi potihem priznal, da premalo uporabljam svoje stare avte (čudno me je gledala).
Nič ni pomagalo. Najhuje je bilo, kako so me avti žalostno gledali iz garaže in izpod nadstreška s svojimi otožnimi žarometi.

Na koncu je breme postalo prehudo in tako ni šlo več naprej. Moral sem nekaj ukreniti.
Počasi sem se začel pobirati, za začetek z majhnimi koraki. Previdno sem začel z občasnimi krajšimi izleti po bližnji okolici. Postopoma postajajo izleti daljši in bolj pogosti. Priznam, da ni enostavno in da me čaka še dolga in trnova pot, ampak ne bom se predal. Moč mi dajejo moji avti - mislim, da postaja pogled njihovih žarometov vse bolj živahen in nič več tako otožen.

Milan48

[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

antasi

Zelo lepo napisano in čeprav se bere kot ironija-je na žalost ali pa srečo vse res Jure.
Tule na forumu vsekakor ni dobro pisat svoje probleme, ker te različni supermani oblajajo in pametujejo, dokler niso sami na istem..
Zdaj post festum lahko povem, da sem v času moje kao bolezni imel cca 15 oldtimerjev in mi je edino pomagalo prodati vse. Potem sem se vsaj počutil spet normalo in sem si zadal cilj, da nikoli ne bom imel večje št. starodobnikov, razen za naložbo. Seveda to ni čisto uspelo, ampak se izboljšujem. In čisto razumem čojkota, da bi vcasih vse stare gse najraje zamenjal za en normalen avto. On ima še ta problem, da si zapisuje stroške in racuna in preračunava. To pa je smrt za starodobništvo. Enostavno se moraš sprijazniti z finančno izgubo. To je hobi.
Jaz sem npr tega gsa kupil kolikor se spomnim za slabega jurja vložil v njega 3 jurje in prodal za slabega jurja. Pa nikoli ne seštevam čojko... Ti si ga kupil za slabega jurja in vložil cca 3 jurje in ti ga je butasto prodajat za toliko kot si ga kupil. Ampak vsaka stvar je vredna točno toliko, kot dobiš od kupca..in tukaj ni računan tvoj čas, izguba,jeza itd.
To je in mora biti hobi.

Čojko

JureA, vidim, da si zaradi dela od doma zapadel v depresijo. Zdraviš se z alternativno metodo - vožnja s starodobniki. Praviš, da pomaga :BigThumbs:

Glejte, meni so se zadeve spremenile. Ko sem kupil tega so bili otroci še majhni in jih je bilo treba vozit v šolo, vrtec, kar je pomenilo 15km pot do službe oz. nazaj s tem, da si štartal vedno navzgor (hitro ogreješ motor). Avto je bil spomladi in jeseni zunaj, saj je bilo načeloma vedno lepo vreme. Èe je bil res napovedan kakšen dež več dni sem ga pospravil v garažo. Poleti v najhujši pripeki ga nisem veliko vozil zaradi sonca, čeprav je bil zadaj senčnik, in pod vetrobranskim steklom zaščita ko je stal zaradi armaturke in volana. V prvem letu sem z njim prevozil 8000km in dejansko res užival.
Kasneje sta prišla še dva in se je ta kilometrine razdelila med tri, potem pa so šli otroci na avtobus in jaz 5 km do službe z vožnjo malo navzdol, kar je pomenilo v malo hladnejšem vremenu, da se se do cilja pripeljal pod čokom. Užitka v vožnji ni bilo več pa tudi da uničujem avto na tako kratke razdalje mi ni.
Tako so pristali vsi trije GS-i v garaži, kar pomeni cca. 5min dela preden se odpelješ in se mi to za vsak dan res ne da delat.
Ostali so le izleti, običajno čez vikend. Otroci so postali najastniki, tako da ti je jasno kakšno je navdušenje. Ostane kakšen solo izlet in če naredim celodnevnega je to kakšnih 350km,...
Zato sem se lani odločil da enega prodam in imel veliko dilemo katerega. Vsak ima svojo zgodbo, vsak je po svoje zanimiv, različni motorji, z vsakim sem se različno ukvarjal,...odločil sem se za najboljšega s katerim sem se res ukvarjal in vse delal kot da delam nov avto, ampak sem se najlažje ločil ravno od njega. Tudi dobil sem toliko kot sem vprašal in šel je v prave roke. Avto niti ni bil finančna izguba oz. sem dobil nazaj čisto vse kar sem vložil vanj.
Tega lahko kupec tudi tako gleda - finančna investicija + užitek v uporabi, saj bo ob primernem in dejansko minimalnem vzdrževanju vedno lahko dobil svoj vložek nazaj.

Saj pravim. Iz razloga premalo uporabe. sem se odločil da gre še ta in ostane le rdeči, moj letnik zaradi katerega se je vsa ta saga tudi začela. Pomembno je k komu gre, imam tudi ceno, ki je poštena glede na stanje in fiksna, ni mi važno kdaj gre ker ne rabim denarja, imam garažo zanj,...lahko je tudi čez dve leti.

Da bom pa suženj avtov in si planiral vikende v naprej, da se bom dovolj vozil z njimi, pa res ne. To mora biti užitek.

antasi

Aha si me prehitel.
Èojko, če lahko samo pripomnim-ne seštevaj stroškov in ostalega,ker je to brezveze. In to te dela samo...
Zastavi si ceno in počakaj kot si rekel. Mogoce preveč seštevas vojkove racune. Pa saj si tudi sam kaj naredil na njemu. Nisi ponosen na tvoj izdelek?
Èe bi gledal samo stroške, potem tudi nebi smel iti ma morje, imeti preveliko hišo, imeti cel kup otrok in bohnedaj imeti nov avto. Ker to našteto so samo stroški...
Starodobnik pa mora biti hobi. In to pač prinese minus, če si ga lahko privoščiš. Vsi se sicer tolažimo, da so to naložbe, ampak to v večini primerov ne velja za slo. Sam sem najboljšega in najdražjega starodobika prodal v tujino. Enostavno na prikolico in gasa na sejem v tujino. Ne smeš pa spet računat, koliko je to stroškov..
Zdaj pa nimam vec cajta pisat bedarije ker moram it delat hobi.

Čojko

Tu se ne strinjam s tabo. Nekateri celo živijo od starodobništva, ampak meni to ni namen. Tudi nisem napisal, da hočem vse kar je bilo vloženo v ta avto nazaj, s tem, da je bila dobra osnova za slabega jurja, danes so take za 2500€. Pa v stanju kot sem ga kupil od tebe bi lahko tudi ostal, saj je bil čisto ok. Malo mehanskih fines in to je to,... pa bi danes ob prodaji za 3 jurje še zaslužil jurja.

Po drugi strani pa poglej iz drugega zornega kota. Nekdo bi rad imel dobrega GS-a za se vozit. Ajde, najdi mi ga. V slo ga že dolgo ni. V tujini nimaš kaj gledat pod 6 jurjev, s tem, da je eno stanje na sliki, drugo na terenu, kdi ve koliko časa je stal, uvoz, prevoz,... pa si na na 8, al še čez.
Pa še to. Najdi mi boljše razmerje užitek v vožnji+vzdrževanje/cena med avti iz sedemdesetih kot je GS.

Čojko

Pa ste me zrajcali.

Frišnih 70km
Frišno olje
Frišne ribe
Frišne slike

Sem že pozabil kako dobro se pelje ta avto.

andraž

Citat od: Èojko;279072Pa še to. Najdi mi boljše razmerje užitek v vožnji+vzdrževanje/cena med avti iz sedemdesetih kot je GS.

Citroen DS. Dobiš dobrega za 12000, vzdrževanje zelo mala številka, užitek v vožnji 3 x bolje kot GS.

garac

no evo, pa še lepe slike si naredil
a ni bolje kot preračunavat kaj se bolj splača in se pregovarjat z nami?

@goran, kdaj ti prinesem denar? Ti bos pa drugega poiskal, evo reseno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Citat od: andraž;279076Citroen DS. Dobiš dobrega za 12000, vzdrževanje zelo mala številka, užitek v vožnji 3 x bolje kot GS.

Tu se ne strinjam s teboj. Ni veliko razlike užitka v vožnji, razen v velikosti avta kar potegne za seboj tudi razliko v nakupu in razliko v vzdrževanju. Najcenejšo gumo pravih dimenzij za GS dobiš za 42€, koliko je za DS?,.... ampak pustimo to. Kdo ima 15 jurjev za nedeljski oldi avto?

Primerjaj GS z vse nekim istim rangom tistega časa, pa naj bo moj 5 jurjev vreden. Kaj dobiš, da boš vozil. Poglej na avtonet. Fičo je za take izlete neuporaben, ravno tako 2cv serija pa je vsa dražja, stoenka, katrca, hrošč, Golf 1 dizel:Hammer3:, kakšen Opel Kadet, SAAB 96 V4 motor, kaj pa vem kaj je še bilo ni niti približno primerljivo vožnji z GS. Poleg tega je GS naš avto, ga ni več na cesti in si z njim izredna atrakcija. Ljudje se obračajo za teboj, kažejo, nasmeški, ko se ustaviš te velikokrat ogovorijo, povejo kakšno zgodbo iz mladosti ali otroštva. GS je bil naš ljudski avto,... Samo Citroenarji in spačkarji ga ne znajo cenit.

Naslednji tak zanimiv avto za uporabo za ga kupit zdaj ko ni komercialno nič vreden je en ful lep in max. opremljen BX.