Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Citat od: Èojko;278977Sem mislil, da bo zaradi neuporabe dovolj, da prodam Pallasa, pa bo zgleda treba še enega.

Torej, tale GS 1.3 Super custom nadgrajen je sedaj naprodaj. Kupec mora izpolnjevati določene pogoje - biti nekaj takega kot jaz, JureA, Mezy, ter plačati pošteno ceno za tako stanje avta. Eventuelno, vendar raje ne, se lahko zmenimo še za najem garaže. Se mi ne mudi.

Seveda. Pa zraven prinese se kak liter refoska,pa pršut.
Mogoce se kaka glasbena spremljava,ker je vase visocanstvo sprejelo njega,kot potencialnega kupca.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

V enem letu je prevozila cca. 920 km, rdeči 0, ker je imel slabe zadnje kugle. Rdeči praktično ni vozil že dve leti in se pozna na gumijastih zadevah, tako da sem se odločil, da gre en od hiše, vendar ne kar tako. K pravemu kupcu, sicer je prostor v garaži. Imam tri v katera lahko dam 4 avte in trenutno sta le dve zasedeni.

Verjetno tisti, ki smo res zrihtali avte in jih imamo bolj za izlete drugače gledamo nanje. Mi lahko še par let stoji, vendar mi ga je škoda ker se tako malo vozim. Èe se morda kdo vidi v takem športu, pa da ne kupuje neke dobre osnove in potem čez vse to, kar je na koncu še dražje je tak na razpolago.

Saj dvomim, da ga bo kupil Citroenar, vendar je fer da najprej tu ponudim. Pallas je tudi šel za pošteno ceno v prave roke za enih 500km letno. K bogatemu zbiratelju med enih 20 drugih, pa le še en Citroen - stari C4.

Ta je za nekoga, ki nima pojma o avtih da ne bo sam šaril, je pedanten, ima odnos, garažo in bo užival v občasnih izletih z njim. Veliko jih kupi motor za tako, lahko pa imaš poceni Žabico, da padeš v drugi svet čez vikend. Vrednost itak ohranja, ali celo pridobiva.

Zeko124

In kakšna bi bila po tvoje poštena cena za ta avto? :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Ti povej.
Lahko pa tudi poveš kolikšna je poštena cena za tvojega AMIja ko bo narejen kot se spodobi. Pa te ne sprašujem po vložku.

Zeko124

Bom povedal za Amija, ker za GS boš užaljen =).

Strošek obnove nekje 9-10k€, realna cena na trgu cca 4500. Z ekonomskega vidika čisti minus.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

frodo1

čojko"
41846 km
Zadnji servis 16.6.2018 oz. pred 3600km.

Zanima me, glede servisa, menjave olja,....... ker jaz tudi delam malo kilometrov letno, pa razmišljam ali je potrebna zamenjava olja na 1 leto, kot je predvideno, oz. 20000 km. Torej, ali lahko menjam olje tudi na 2 leti, če naredim malo kilometrov?
Mnenja
:emot22:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

dvorjan

Citat od: frodo1;278985Zanima me, glede servisa, menjave olja,....... ker jaz tudi delam malo kilometrov letno, pa razmišljam ali je potrebna zamenjava olja na 1 leto, kot je predvideno, oz. 20000 km. Torej, ali lahko menjam olje tudi na 2 leti, če naredim malo kilometrov?
Mnenja
:emot22:

Načeloma lahko.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

premza

Citat od: frodo1;278985Torej, ali lahko menjam olje tudi na 2 leti, če naredim malo kilometrov?

Jaz ne menjam, če ni vsaj 5.000 km narejenih.
Tako pri vozilih, ki delajo manj kot 1.000km letno včasih menjam olje šele po štirih letih.

Nikoli nobenih težav. Bolj je treba skrbeti, da vozila ostajajo v kondiciji in da se vsaj občasno pošteno razmigajo.

Lovro

Meni so razlagali, da lahko za kako leto tudi preskočiš menjavo olja, če tako malo voziš avto.

Je pa treba paziti pri zelo starih oldičih, ki so imeli interval menjave na 2500 km, ker še niso imeli oljnih filtrov.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

tistih par litrov olja in filter niso nek strošek. Jst v kolegovi diani zamenjam pa tudi če je samo okrog 1000km letno
 Tudi v Mehariju bom menjal pa nima niti km
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Jaz na spačku menjam na 2 leti. Kar včasih ne nanese niti 1000 km. Ja, sram me je lahko.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Ajde ne bi bi o tem kje drugje razpisali? Èe lahko admin premakne.

andraž

Jaz menjam vsako leto olje in filter, ne glede na prevožene kilometre.

Čojko

Kaj pa gume? A tudi njih menjujete na vsake tri leta ne glede na prevožene kilometre?
Eni celo kupujejo 4 leta stare gume s 6mm profila in jih pol vozijo do konca. To je nekaj podobnega kot bi tvoje olje po menjavi zlili v svoj avto.

Vsaj že 15 let ima vsak nov avto najslabše kar je - dizel s turbino, predpisan interval 30.000km ali 2 leti oz. poostreni 20.000 ali 2 leti. Za kvaliteto/iztrošenost olja je vsaj ene 3x bolj dovzetna turbina kot motor. Tako, da se jaz pri novejših avtih držim 20.000 ali dve leti.

Pa danes niso več olja kot včasih, ko si po 8tkm spustil ven pa je bilo kot voda. Na GS je predviden servis na 8k in je tudi potreben. Samo ne zaradi olja, to gre danes z dodanimi aditivi (tudi če je Total 5000) komot čez dva servisa, sploh pa ker tu še malo dolivaš, ampak zaradi drugih mehanskih komponent, ki so za pregledat in nastavit (od vžiga naprej).

@ Frodo, če se ne motim voziš xsaro bencin 16 16v in točiš Total 9000. Napisano imaš 20.000 ali eno leto oz. 15000 ob poostrenih, če se še prav spomnim. No Pluriel l 2003 z istim motorjem pa ima napisano zamenjavo olja na 30.000 in dve leti oz. 20000 ob poostrenih, tako da se ne rabiš po forumskih mnenjih ravnat.

Čojko

Aja, jaz pa lahko za rdečega napišem, da menjujem olje in filter vsakič ko tankam :Hammer3:
Vsaj za zadnje 3 leta to drži.

S Pallasom ki je 9 let stal sem se normalno pripeljal 25km do doma, pa bi po vaše moral najprej tam velik servis naredit. Res sem takrat malo mislil na jermene, na olje ne.