C5 MK1 kodne napake

Začel/a Štromar Miki, April 07, 2013, 09:30:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Štromar Miki

Koliko vem lahko zamenjaš pokvarjeno bsi enoto z drugo na ebayu prodajajo v kompletu dva ključa, bsi modul in ključavnico vrat in vžiga. Samo tako je najcenejše rešit pokvarjen sistem vse drugo je drago. Nisem pa vedel, da je možno reprogramirat bsi modul.
Zlikovski kakšno programsko opremo pa imaš za te zadeve če ni skrivnost.

zlikovski

@Štromar Miki Lexia

Saj nimam pokvarjene enote, zanima me samo kaj lahko tam nastavljaš,.... firbec pač :)

Štromar Miki

Pri ponovnem priklopu na auto com imam še dodatno možnost additive in mi javlja napako minimuma additiva. Se pravi moram dodat aditiv. Je možno da zaradi pomanjkanja aditiva gre v rezervi program. Ko sem preverjal ni bilo napake visokega tlaka turbine.

zlikovski

Se pravi imaš Autocom vmesnik?
Tu lahko narediš diagnostiko, spreminjat pa nemoreš določenih funkcij.

Nevem kako je z temi aditivi, ko ga doliješ mogoče moraš prek vmesnika ''resetirat''.
Prek avtocom-a pomoje tega neboš mogel narediti.

Štromar Miki

Danes sem nalil 1.5l aditiva. Priklopil na lexia in piše da ni mogoče izbrisati napake. Imam napisano stalna napaka minimum level aditiva.
Je pa res da avto več ne kadi kot je prej sem pa prevozil 45km. Ve kdo kako se izbriše napaka za nizki nivo aditiva pri Lexia 3.

CEPETKO

Lepo ti piše v navodilih postopek za nalitje v sami diagnostiki. Ti pač delaš po svoje. Pa premalo si nalil 3l gre noter. Nekaj v tem smislu so navodila da odpreš pokrov za gorivo resetiraš naliješ gorivo v tank zaštartaš in resetiraš ponovno. Natančno pa piše v sami diagnostiki poišči ker se na pamet ne spomnim točno kako gre. Piše pa sigurno.
Citroen - kreative tehnoloži.

Štromar Miki

Cepetko,
vem da piše ampak mi ni ratalo. Lahko tudi zamenjaš fap filter ali zamenjaš računalnik dodajanja aditiva.
Sam pravim ni mi uspelo, čeprav sem šel po postopku. Sedaj mi pa zelena lučka na diagnostiki ne prižge ko ga vklopim na usb.
Enkrat zasveti in nato ugasne. Včasih ko sem 5 krat priklopi se je prižgala in nato 3 krat utripnika potem veš da deluje.
Kontaktiral sem z prodajalcem in opisal napako pa pravi da ne deluje pravilno. Zdaj vem kje je napaka. Ni prav delovala odkar sem jo kupil.

Štromar Miki

Končno mi je Kitajc poslal nov diagnostični program Lexia in sedaj deluje kot mora. Ti kitajci lažejo jim sploh ni za verjet. Sem ga čakal 3 meseca, ker kao da ga popravljajo na koncu mi pa je poslal drugega novega.

zlikovski

Ko kupuješ prek kitajcev je tudi priporočeno pogledati povratne informacije kupcev, če so ztadovoljni,....

Štromar Miki

Povratne informacije je imel odlične. Ko pa pride do reklamacije je pa druga pesem. Ma sam da dela.

Štromar Miki

Citat od: zlikovski;244787Ko kupuješ prek kitajcev je tudi priporočeno pogledati povratne informacije kupcev, če so ztadovoljni,....

Zlikovski,
poznaš koga da lahko spremeni podatke števca in cpu na Berlingoti MK1.
Pri menjavi števca so se mi postavili višji km kot na originalnem števcu.
Rad bi postavil na realnih 303700 sedaj jih ima 433000.
Malo sem preverjal lexio ampak ne najdem teh možnosti.

alesz

CitatPri menjavi števca so se mi postavili višji km kot na originalnem števcu.
...podatek o prevoženih kilometrih je shranjen v BSI-ju in v števcu,v vsakem primeru se prevzamajo najvišji kilometri.

andraž

Kaj to pomeni? Da ima avto dejansko 433000 km?

zlikovski

@Štromar Miki
Žal ti nebi vedel pomagat, nikoli nisem tega delal in tudi nevem kdo bi to delal.