C5 MK1 kodne napake

Začel/a Štromar Miki, April 07, 2013, 09:30:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Štromar Miki

Potem odstranim blokado EGR ventila na cevki ki gre iz motorja in napake več ni za EGR ventil. Slika spodaj. Grem na test vožnje in zopet napaka sam sedaj brez napake na EGR ventilu.

Štromar Miki

Delam test za EGR ventil in z blokado je sam 5% odprt slika1, pri drugi sliki pa brez blokade in odprt na 94%. Sem bil pa lansko leto na citroen servisu v Krškem in so mi priklopili računalnik na tester in testirali turbino potem pa odkrili da imam odklopljen FAP sistem. Se pa bojim da od takrat so se pojavili ti problemi. Ali je možno da je z citroen testerjem prekril ali pokvaril softwar na ralčunalniku za FAP sistem. In bo potrebno ponovno zablokirat delovanje FAP sistema. Ne vem tudi zakaj je prejšni lastnik dal odklopit fap sistem. Verjetno ni pravilno deloval.
Sem pa sam delal regeneracijo filtra z mojim testerjem in ko sem izvajal regeneracijo ni bilo nič. Ko sem pa ugasnil regeneracijo je pa začela delovat.
Je tukaj kakšen maher za obnovo softwerja za C5 2,2hdi motor.

c5 exclusive

Napaka Sorry za off
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Štromar Miki

Za kodno P0245 imajo napisano sledeče: Nadzor motorja ECM odkril napako turbopolnilnika omejilni elektromagnetni ventil. Ali je kratki stik na žicah, slab stik oz. korozija in rešitev menjava ventila in dovodne žice z konektorjem.
Vprašanje: Kje se nahaja ta elektro magnetni ventil z konektorjem.
Je imel kdo to težavo in kako jo je rešil.

zlikovski

Mogoče kdo ve kako priti do PIN kode za BSI da te spusti not v programiranje?

CEPETKO

Pri vratih imaš številko ki jo vpišeš.
Citroen - kreative tehnoloži.

zlikovski

To so samo črke, se pravi štirimestno?

zlikovski

Jaz rabim štirimestno številjko da pridem not v konfiguriranje BSI.

KRZD to je barva vozila
10715 to je OPR

Za BSI konfiguriranje pa nevem kje ima cifro.

jumper1

zlikovski

Ta koda je univerzalna za vse modele.
Z to kodo 03114 samo vklapljaš in izklapljaš funkcije ki so že aktivne ali neaktivne.
Jaz rabim za BSI konfiguracijo.

jumper1

zlikovski

alesz

Citat od: jumper1;239639Na servisu po št. Šasije
......To je zaupna koda stranke in je vpisana na kartici stranke,ki jo dobiš zraven ključev,kombinacija črk in številk.Z njo lahko na novo potrjuješ ključe,oziroma potrjuješ nadgradnjo.Je pa nazadnje ta ponovna pridobitev te kode bila plačljiva storitev.Ne moreš pa s to kodo... ne vem, naprimer preprogramirat BSI,da ga vgradiš v drug avto........

zlikovski

Ja to rabim, se pravi to morem it na servis da mi dajo, ker te kartice nimam.

garac

Hahaha dajo? Zliko, kje ti živiš? Da se recimo ena na gobec, to se dobi ðabe
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/