Registrske tablice za starodobna vozila

Začel/a ModelJT, April 06, 2013, 02:41:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Uporaba od 15.10.2014 (Uradni list RS, št. 4.164/2013)[/b][/u]

REGISTRSKE TABLICE ZA STARODOBNA VOZILA

Novi Pravilnik o registraciji motornih in priklopnih vozil je začel veljati 4. julija 2011.

V 40. členu pravi, da registrska tablica za starodobna vozila vsebuje na levi strani modro polje z »evropskim znakom« in oznako Republike Slovenije v beli barvi pod njim, nato sledi oznaka za starodobna vozila »MV« in grb občine iz 28. člena tega pravilnika. Temu sledi registrska oznaka, ki jo sestavlja običajna štiri- ali petmestna kombinacija črk in številk. Ta kombinacija je lahko tudi izbirna. Osnovna barva teh registrskih tablic bo svetlo modra, črkovna oznaka »MV«, registrska oznaka vozila in obroba tablice pa bodo bele.

Določbe 40. člena tega pravilnika se začnejo uporabljati 4. februarja 2013! - datum sedaj neveljaven.
V pravilniku je zapisano tudi, da se za vozila, ki so bila uvrščena med starodobna vozila pred uveljavitvijo tega pravilnika, lahko lastnik od 4. februarja 2013 kadarkoli sam odloči ali in kdaj bo zamenjal obstoječe registrske tablice za registrske tablice iz 40. člena tega pravilnika.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Mike666

Èe mi bojo plačali zamenjmavo pol ja drugače se naj fakajo.

dvorjan

Pa k mojemu spacku se bo to odlicno podalo. =) Verjetno pa bodo zeleli placilo zanje, kakopak.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

krka964

Ah, to bodo zastonj delili ! Me prav zanima, kako zastaviti, da nas ne bodo obrali pri registraciji, ali pa onemogočili pri prosti vožnji brez omejitev. Po moje se bo treba v to poglobiti, da ne bo potem kakšnih neljubih presenečenj.

vidobbb

andraž

Èe tablic ne bo treba menjati, jih pač ne bom. Zakaj dodatni stroški?

vinotoc

Vidobbb ni ena kuga, to je v veljavi od leta 11. Sedaj te s to spremembo pravilnika  opozarjajo, da še ne moreš imeti takih tablic, temveč da jih boš lahko menjal za tnove po 15. 10.2014.
Bolj pomemben je drugi odstavek iste spremembe pravilnika: če boš obnavljal svojo dyane in bo 15.10.2014 odjavljena, boš moral vzeti te MV tablice, razen če si stare tablice shranil na UE in boš vozilo obnovil prej kot v enem letu od deponiranja

LP vinotoc.

PS
pa da ne boste iskali v UL:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=101428
http://www.uradni-list.si/1/content?id=104207
http://www.uradni-list.si/1/content?id=111625#!/Pravilnik-o-spremembah-Pravilnika-o-registraciji-motornih-in-priklopnih-vozil
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

vidobbb

Vinotoč hvala,moja odločitev je že kristalna,s tem se naj ubadajo tisti lastniki z 10 do15 avtomobili po rangu vsaj 50 let starosti ( salonarji ).Kuga pa zato,ken kao naše uredbe rasejo na nemških zelnikih,Nemci pa niso ljudje.

Zeko124

Enostavno ogabno. Na kako rdečo Diano dat take tablice? ko kravi rdečo pentljo na rep. Kreteni. Dobro da mam avto s SLO poreklom, pa ko bo zrihtan ne gre na homologacijo da ga j... Kaj pa če uvoziš avto star 30 let in bi ga rad vozil kot vsako drugo vozilo? Verjetno oldi in gotovo. Tolk o svobodi in demokraciji.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyane

Banda smrdljiva..,kaj pa je to starodobno vozilo? Pa kje pise kdaj in koliko se lahko vozis? Npr vsak dan...ali pa bo treba pisat kurceve potne naloge?
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Eh, toliko ko je tu nepravilnosti:breaking_pc:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Mike666

Aje pošteno da nas država tak oderuha pri gorivu, pri registraciji in še marsičem?

antasi

Citat od: Mike666;156516Aje pošteno da nas država tak oderuha pri gorivu, pri registraciji in še marsičem?

in kaj ima država s totimi tablicami

ona samo slepo sledi gospodom na zvezah
če se ne morejo dogovoriti, kako bi čim več pobrali od nas naivnežev,
bo pač še država pobirala zaslužek

eh kaj se trudim, ko ne razumete ali nočete razumeti, da se določeni ljudje delajo norce iz vas,
vi sem ji pa še pa zahvalite ko vam kasirajo za certifikate:breaking_pc:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

vidobbb

Da ne govorim o mojem očetu ki je star 82 let ves vitalen,dobro vidi,pa ga vlačijo od Poncija do Pilata ,da mu podaljšajo za 1 leto vozniško.Psihiater,okulist,zdravniški pregled (cca 150 evrov)samo denar denar....Izkoriščanje za star avto ,za star šofer,za mladi voznik,pa ne vem kaj še vse, a so avtošole res samo predrage in nič ne naučijo,pa varnost,ja za ene,ne pa za objestneže )ker se morajo nekatere nepotrebne službe preživljat in zajedat sistem.Po drugi strani pa je pogoj imet še en avto ob starodobniku.Tudi jaz sem se včlanu pred 6 leti (Dy = 34 let),pa ne za korist,- da se kaj dogaja,pa vidim da je vse v razsulu,kar se mene tiče ne rabim nobenih klubov,ko pa prideš zraven,pa vidiš,da to ni to, preveč slovenska scena.Vsaja je premal.

Zeko124

Nekateri ne ločite zrnja od plev. Raje registriram svoj avto kot osebno vozilo, pa naj si vtaknejo v rit tistih 500€, AMPAK: ko bom jaz zabil tak avto brez cerfikata, kako ga bo tretirala zavarovalnica? Mi dala 100€ za totalko, v avtu pa par jurjev brez dela?

Skrbi me predvsem to, da se sčasoma tudi tisti, ki bi plačali vse polne premije in bla bla ne bodo mogli več vozit vsak dan s tolk in tolk starim avtom zaradi ŽBLJ standardov, kot npr. ne moreš uvozit Euro1 standarda (npr. Yugo), da si Bog otac.

Najprej da mi nekdo dokaže, da je faking BMW M z npr Euro 6 standardom in porabo 12L bolj ekološki kot moj Ami 8 ki kuri pol manj. Pol mi pa lahko nabijejo še dajatve na luksuz, izpuste in kar si bodo pač še spomnili. Banda smrdljiva!

Že izpit sem vse naredil v prvo, pa me je prišlo jurja brez izpita varne vožnje. Èeprav se danes avto tretira kot nujna dobrina vse bolj postaja luksuz.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si