Dolivanje nafte in kazalec.

Začel/a StEiN, Marec 19, 2013, 11:04:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StEiN

Zdravo..

Eno vprašanje.. iskal sem po forumu pa nisem nič našel podobnega... primer, ki ga preizkušam že par let odkar sem kupil xsaro.. nalijem 5€, nalijem 10€, vglavnem do 15€ nafte ko nalijem se kazalec ne premakne niti milimetra, na računalniku še vedno kaže samo ----- km.. ko pa nalijem recimo za 20€ pa kazalec skoči na polovico tanka.. ni mi jasno zakaj se to dogaja.. probam pri cliotu naliti par €.. kazalec se dvigne.. pri passatu par € kazalec se dvigne.. tudi pri xsari picasso se črtica na displeju dvigne.. zakaj torej pri moji to ne mrda ni k*rcom..
ima še kdo take prigode ? :D :Hammer3:

Hvala, LP !

Dragan3

sprijazni se :D mk2 serije se nisem imev tak da ne bom preveč pametn... mk1 pa vozim že 3 leta in ja... dokler ne naliješ 15ew števec ne skoči.... ko pa se voziš 10min pa začne it počasi gor....

StEiN

majke.. :D ko nalijem vsaj 15 je naenkrat na polovici tanka kao.. prej pa nikamor.. to neki vzrok more bit, ker bom se avta znebil samo zaradi tega.. upam samo, da drugi citroeni nimajo teh težav.. nevem zakaj me to moti vendar me.. danes lih sma z kolegom zibala avto ko bedaka pa nič... take malenkosti te iz tira vržejo pač tak je :D aja btw.. ti, če naliješ recimo 5 ali 10 € se ti čez čas tudi premakne števec ali ne ?

Lp.

Dragan3

nwm jst se se nism poglablu u to..... jst pač tankam povnga...... ko lučka zasveti...

frodo1

Verjetno se ti plovec zatika, kaj drugega skoraj ne more bit,

Dragan3: a lahko pišeš slovensko?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

StEiN

tudi to sem že tuhtal.. do rezervoarja pridem, če odstranim zadnjo klop, ne ? pridem čez tisto luknjo od črpalke do plovca ? da nebom razdiral zastonj.. sicer nevem kaj bom potem naredil z plovcom al pogledam lahko :)

Jogador

Moj nasvet: ne popravljaj nekaj, kar ni pokvarjeno.

Meni na xantiji tudi smešno kazalec kaže, podobno kot tebi, pa se ne sekiram, tankam, ko posveti lučka...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

ggrega

ti svetujem da se ne tikaš,ker se zna zgoditi da ti potem ne bo pokazalo niti ko točiš 20€ ali več

pri meni (laguna 2003) je podobno,če tankam pri prižganem ,mi kazalec ne pokaže nič,kot da nisem točil,pa četudi gori lučka.
če tankam za 20€ ali manj pri prižganem,se stanje ne spremeni tudi po ponovnem zagonu,ga moram pri ugasnjenem dotočiti,potem je pa v redu
če tankam ugasnjenega,za enak znesek je ok
če tankam polno,ko je prižgan pri ponovnem zagonu pokaže ok

StEiN

par let sem prenašal to in si govoril pusti ker boš vse še bolj zaj*bal... samo nekak mi ne da mira zadnje čase.. sem pa upal, da je kaka napaka to in da se da odpraviti.. pa vidim da je to pač "toti francoz ;P" :Hammer3:

Jogador

Citat od: ggrega;155016pri meni (laguna 2003) je podobno,če tankam pri prižganem ,mi kazalec ne pokaže nič,kot da nisem točil,pa četudi gori lučka.

Zakaj bi tankal pri prižganem avtu?:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

alesz

Xsara II......plovec je med delovanjem motorja več ali manj neaktiven.Ob kontaktu računalnik prečita začetno količino,med vožnjo pa od te količine odšteva tekoča porabo.Podatki se usklajujejo na dalj časa..cca 20 min,ampak do spremembe pride le v primeru večjih odstopanj,drugače velja prvoten podatek......

StEiN

Samo to še vedno ne pojasni zakaj se plovec ne dvigne ko natankam manj kot 20€ ter na števcu in računalniku ne reagira.. ne pokaže ne koliko km lahko prevoziš niti kazalec se ne dvigne.. glede na to, da se na vseh drugih avtih že ko 5€ natankaš takoj opazi razlika.. preizkusil sem več avtov pa čeglih so me čudno gledali na bencinski :) :Hammer3:

MSrougeZX

V čem ti je sploh fora, da bi tankal manj kak 20€...pa tankaj vedno polnega pa maš mir...iščeš  drek tam ko ti ni treba.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

StEiN

in smo spet tam.. zakaj.. mam razloge svoje, ne ? mogoče nisem v službi trenutno pa nimam lih za polni tank in morem nujno na razgovor... sem samo čakal kdaj bo to priletelo :) bi reko nekaj pa bom raje tiho, ker itak nima smisla.. se to dogaja vsem ne samo meni na tem forumu.. nekaj vprašaš pa namesto, odgovora dobiš enih 10 vprašanj.. pa brez zamere ;)

Lp ! :)

Citroenovc

Torej je najbolje, da se ne sekiraš.
Ne delaj si nepotrebnih stroškov.

Ne vem, kako je s tvojim avtom - ampak raje pazi, da ti ne zmanjka goriva - določeni modeli PSA grupacije ne vžgejo, če ne dotočiš vsaj 15l goriva, če je enkrat crknil zaradi praznega tanka.
OK

LP
Primož