Dodatna sim kartica

Začel/a StefZ, Marec 18, 2013, 08:07:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Zdravo!

Glede na to, da RT4 nima bluetootha gledam v smeri dodatne sim kartice, ki bi bila vedno vstavljena v vozilu. Vzel bi dodatno sim - obstoječe ne bi rad vedno prestavljal in telefona v radio in potem nazaj....
Prosil bi vse, ki zadevo uporabljajo (oziroma vedo kako deluje) za odgovore na spodnja vprašanja in dileme:

Dodatna sim bi bila vedno v vozilu (ne bi je jemal ven iz radia) in telefon v žepu bi bil vedno prižgan (ne bi ga ugašal ko se vsedem v avto)- kaj to pomeni za:

- voziš se v avtu in te nekdo kliče. A zvonita oba telefona oziroma se lahko javiš preko avtomobila?
- če je avto ugasnjen (in kartica ostane v radiu) in te nekdo kliče. A ti telefon (prva sim kartica) zvoni ali si v takem primeru nedosegljiv.

Hvala vsem za odgovore.

ggrega

dolgoročno je neuporabno1

signal je na tisti kartici s katere si zadnjič klical,sprejel klic ali tista ki je dosegljiva.
če kličeš s tiste v avtu in zapustiš vozilo,ko te nekdo kliče, zvoni v avtu.
razen,če preden zapustiš avto na hitro opraviš še kak klic s tiste v žepu

bolje da imaš v avtu drugo cifro in po potrebi prevežeš klic ob nedosegljivosti,v primeru da se ne oglasiš prične zvoniti druga,ali pritisneš "zasedeno" in prične zvoniti v avtu...

možnosti je veliko,vendar dodatno sim plačuješ (običajno)1€/mesec
preusmeritev pa tudi ni zastonj(se zaračuna vsaka posebej)

visar

Tukaj se nebi ravno strinjal. Èe je zadeva delala tako kot si napisal potem je bilo nakaj narobe.

Ko se starta avtomobil se kartica SIM2-avtotelefon poveže v omrežje in tako postane aktivna zato vse klice dobiš na to kartico. Ko se avto ugasne naredi kartica detach in tako postane aktivna originalna kartica. Ima še dodatno opcijo ki po 20s aktivira kartico telefona.

več o tem na http://www.mobitel.si/storitve/avtotelefon.aspx
______/\\______
______/\\______

sušo

Tlele je v detajle kdo kaj komu kje kdaj s čim kolikokrat koga in ostalo...
LJINKKKLIK

Ahhhh visar za pičle tri minute si me predohitu...

Eeeee ampak sm pa lepše "obdelal" link, ne?

visar

ja to so tiste tri minute :-)
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Jaz imam dve sim kartici že od C5I potem sem jo prestavil v C5II ter v C6. Zadeva na mobitelu stane dodatno kot avtotelefon kartica neke 3€ na mesec. Deluje pa tokole če ti telefon zvoni 5x potem avtomatsko v avto veže!

Èe je avto ugasnen pove, da številka ni dosegljiva. Cifro pa enako pokaže če kličeš iz avta ali iz telefona edino lahko samsebe pokličeš pa dejansko vidiš kaka je številka ki jo imaš v avtu!

Dr. MadMan

Jaz uporabljam 3 simke. Eno v telefonu dve pa v vsakem C5. Vedno mi zvonijo vse tri hkrati in oglasim se lahko vedno na katero koli. Prav tako ne glede iz katere kličem vedno kličem iz ISTE cifre (iz primarne)... Skratka nobene kolobocije z aktivnimi ciframi in podobnimi jajcanji.

Powered by Si.mobil
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

StefZ

Hvala za odgovore.

Ker bom "powered by Mobitel" sem prebral tiste linke o avtotelefonu... Bo treba skočit v mobitelov center in aktivirat to dodatno sim oz. storitev avtotelefon.
Èe sem prav razumel je princip enostaven in ni potrebno nič vklapljanja/izklapljanja osnovnega telefona. Ko zvoni več kot 20s se avtomatsko veže v avto...

THX

wragec

Jaz mam simobil dodatno kartico. Ko avto vžgem se takoj prestavi klic na kartico  v avtu. Ko pa zapustim avto pa mi ne preveže nazaj na moj telefon in sem nedosegljiv, tako da moram telefon ugasniti in ga ponovno vklopiti. Tudi na simobilu mi ni znal povedat drugačne rešitve.

ggrega

jaz sem sim 2 nazadnje uporabljal pred cca 5. leti,če se je vmes še kaj spremenilo ne vem,ampak jaz nisem bil nikakor zadovoljen s tistim.

predvsem me je motilo to da nisi mogel določiti master kartice,ali pa da sem bil jaz v kaki luknji kjer ni bilo signala in je potem zvonilo v avtu,jaz pa zato seveda nisem vedel.
včasih sem bil pa nedosegljiv kljub dvema karticama.

če so nadgradili v avto telefon potem je to super,takrat je bila to samo sim 2

pa tudi v avtu mi ni nikoli izklopilo tel. ko sem ga ugasnil.

če ima kdo drugačne izkušnje naj pove,jaz s tem nisem bil nikakor zadovoljen,ker nikoli nisem vedel ali sem nedosegljiv ali pa mi zvoni na drugi lokaciji,skratka stalno v dvomih.

Xandrej

Ta zadeva deluje čisto normalno. Pa še avtotelofon v avtu boljše signal vleče kjer tile hendiji umrejo!

dvorjan

Jaz res ne vem, zakaj bi v teh novejsih avtomobilih se vedno uporabljali 2 kartici SIM. Vsak spodobnejsi avtoradio ze premore Bluetooth (BT) povezavo, prav tako ze skoraj vsak telefon na trgu. Ko imam BT na telefonu prizgan, se takoj ob vzigu vozila (pa tudi kontaktu) ze poveze z radijem in omogoca prostorocno telefoniranje. Se vec, iz telefona zna avtoradio prebrati tudi glasbene datoteke. In se ena lepa stvar - ce denimo med klicem parkiras in ugasnes avto, avtoradio in prostorocna telefonija se kar nemoteno delujeta dokler ne koncas klica. Preverjeno veckrat v DS3 l.2011 ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

C5 I ter C5 II pa C6 še imajo radije na sim kartice, zadeva deluje odlično le sim kartico rabiš in deluje BP ne vem sploh v čem je problem in ja tudi pri teh starih kantah lahko telefoniraš do konca dokler ne končaš pogovora čeprav si že avto ugasnil in vzel ključ iz ključavnice! Èe pa je BT pa je seveda boljše in sodobneje ampak če ni pač daš te 3 evre na mesec pa je! Bolje kot ena sama kazen za telefoniranje v avtu s telefonom če te dobijo majstri!

LP

CEPETKO

Jaz v svojem C5 imam bluetooth pa ne vem kako ga naj vklopim v avtu.:breaking_pc: V avtu imam navidrive v slovenskem jeziku, papirnata navodila pa v švabski kitajščini. Kje v meniju se to vklopi in kako?
Sem že napisal če ima kdo slučajno za RT3 navidrive, bluetooth navodila v slovenščini bi lepo prosil za njih.
Kje dobiti ta navodila prevedena?
Citroen - kreative tehnoloži.

dvorjan

@CEPETKO:
Ne vem, ce moras BT kaj posebej vklapljati ... Mogoce v nastavitvah radija/navigacije. Sicer pa s telefonom poisces "Citroen" in se povezes (ter na telefonu oznacis naj si ga zapomni). Bolj preprosto, vsaj v mojem primeru, res ne bi moglo biti.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!