C6 - amortizer v haubo

Začel/a ModelJT, Marec 13, 2013, 03:42:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Je kar nekaj tem o tej napaki na xantijah (pa tudi xm-u).
Nahitro lahko oceniš že z vizualnim pregledom nosilcev z vrha. Èe je guma napokana ali zarjavela že ni dober znak, ampak videz lahko vara. So odpovedali še povsem "lepi" nosilci.
Naj bi pa imele xantije Mk2 od letnika 1998 dalje vgrajene malenkost drugačne nosilce (tako french car forum), ki naj nebi usekali skozi havbo ob odpovedi.
Prej ali slej pa vsi odpovejo, ker naj bi se to menjalo okrog 100k km, pa jasno tega ni šel nihče delat, če je zgledalo ok...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

zato pa se jaz danes lotim izdelave zaščite :)
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

ModelJT

Citat od: Xandrej;154498Kolko berem C6 forum se še to nobenemu ni zgodilo... Ne vem nekaj tukaj manjka moram jutri pogledat kako je to narejeno ker nikjer ne izgleda, da bi bilo kaj prerjaveno ali pa kaj takega.... Mogoče je kam vsekal v kako luknjo ali kaj ne vrjamem to se še na c5I ne zgodi več!!!

Pri tem avtu se sploh vprašati ne bi smel, če je kaj prerjaveno... Tukaj je bilo verjetno nekaj z gumo narobe.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

psihopat100posto

od zunaj in od spodaj se nič ne vidi da bo vsekalo ven, vsaj na mojem se ni, ker sem redno gledal, no ko pa se zgodi se da pač porihtat za normalen keš in vozit dalje, več v mojem postu spodaj.....:)!
lp
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4340

Xantia Marko

Mojster za hidravliko mi je enkrat rekel da se čutijo mehurčki ko potipaš gumo ki je okrog nosilca pod kuglo, no vsaj pri xantiah. Pravi da je to znak da ½korodira½ in da je dobro razmislit o novih nosilcih.

ggrega

Citat od: Xantia Marko;154576Mojster za hidravliko mi je enkrat rekel da se čutijo mehurčki ko potipaš gumo ki je okrog nosilca pod kuglo, no vsaj pri xantiah. Pravi da je to znak da ½korodira½ in da je dobro razmislit o novih nosilcih.

prjatu,to je skoraj nov avto,pa tudi če bi začelo kaj rjaveti že pri novem ne bi smelo že sedaj ven porinit amortizerja.

kolikor je videti pa na tem modelu nima kaj rjaveti,je samo plastika in guma

Romzi

No včeraj sem se kar lepo do novaka zapeljal in je eden od mehanikov malo uč vrgel. Pravi da sem zaenkrat OK.

Xandrej

Ta slika je fotošop!!!!

Na amortizerju je gor PLASTIÈEN regulator!!! In če bi se to zgodilo bi ta plastika bila v zazsulu in bi zadevamalo drugače zgledala!!!

Ta zadeva se pri C6 in C5 tanovem NE more zgodi nikakor ni to možno!!!!

ModelJT

Citat od: Xandrej;154705Ta zadeva se pri C6 in C5 tanovem NE more zgodi nikakor ni to možno!!!!

Ampak kot vidiš se je zgodilo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Včeraj sem bil na servsu pa sem to omenjal pa pokazal pa smo gledali pri mojem in to je NEMOGOÈE in plastični regulator višine je tukaj čisto cel. Ta regulator pogledaš pa narazen pade ne pa da bi haubo zvil pa vrgel 2 toni na pod halo!!! To je osamljen primer in po moje je to kaki šop ali pa kaka avtireklama ali karkoli!

Vi pa si mislite kaj želite!

ModelJT

Evo Andrej.

http://c6owners.org/plugins/forum/forum_viewtopic.php?7957.post

Happy days again, looks like the front suspension really is the weakest link. I did'nt mind so much replacing both fron lower balljoints about a year ago nor even both front wishbones about a month ago but it really took the biscuit yesterday morning when the right front suspension strut got intimate with the bonnet. Anyone else had this problem? It happened when I was not going very fast thankfully and on a good smooth (no potholes) surface without absolutely no warning! Please comment
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@modeljt, pusti, brez veze. A ti ne veš kateri avto je najboljši?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Sem prebral temo in izgleda, da je krivec za tole varovalka, ki drži amortizer na mestu. Nisem čist razumel a se je zlomila ali iztaknila iz položaja. Najnovejši amortizerji imajo to drugače/boljše narejeno, tako da naj bi bil ta problem odpravljen. Kataloška pa je 5271 L8.

Doubt no more Dave! I got my new strut as the old one was leaking and compared the circlips that hold the suspension cylinder in place. I noticed two changes between these parts (old = 5271 J0, new = 5271 L8): the circlip on the new one is much deeper anchored and the dust cover is no longer helt above by a piece of plastic held in place by a circlip type metal spring but by a piece of foam.

Maybe the foam also avoids water and debris reaching the circlip.

So apparently Citroen did have some issues with the circlip but not enough to do a recall. Attached pictures of the old and new.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Citat od: garac;154732@modeljt, pusti, brez veze. A ti ne veš kateri avto je najboljši?

mah škoda interneta tipkovnice pa še česa!