Nakup GSa

Začel/a Čojko, Marec 13, 2013, 08:41:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Citat od: antasi;154414čojko si gledal modrga gsa za 700e
ali je prišlo kaj vmes in ne kupuješ več gsa?

Takrat smo potem obupali nad 6 mesečnim iskanjem modrega starega avta za 1-3 KEUR ( v igri Twingo s platneno streho, C3 pluriel in na koncu še v igri moder GS). Modrega Amija smo namreč spomladi prodali sosedu, ker ga žena ni hotela vozit.
Decembra pa smo kupili Xsaro 1.6i Plasir iz MS ruž barve s 200 TKM za 1300 EUR in je žena ful zadovoljna, jaz sem se pa zgleda z Amijem totalno okužil in mi še zdaj GS-i ne dajo mira. Takoj kupim tega sedanjega od Mezy-a, ali pa od JureA, tale bivši Mezy-jev, ki se sedaj prodaja za 700 EUR pa je v slabem stanju (sem bil ravno včeraj z Mezy-jem na telefonu).
Me pa bolj muči tisti drugi, bel GS Club za 800 EUR, ki ima tako armaturko, kot sem si jo vedno želel - kiklopovo oko!

Citroenovc

800 Eur te loči od večne želje?
In? Kaj čakaš?
OK

LP
Primož

Citroenovc

Mimogrede - če se ne motim, sta zdajle na spletnem oglasniku tudi dva BX 1. generacije - tudi števec v duhu prvega GS.
To ti ne bi bilo všeč?
OK

LP
Primož

antasi

Citat od: Èojko;154420Takrat smo potem obupali nad 6 mesečnim iskanjem modrega starega avta za 1-3 KEUR ( v igri Twingo s platneno streho, C3 pluriel in na koncu še v igri moder GS). Modrega Amija smo namreč spomladi prodali sosedu, ker ga žena ni hotela vozit.
Decembra pa smo kupili Xsaro 1.6i Plasir iz MS ruž barve s 200 TKM za 1300 EUR in je žena ful zadovoljna, jaz sem se pa zgleda z Amijem totalno okužil in mi še zdaj GS-i ne dajo mira. Takoj kupim tega sedanjega od Mezy-a, ali pa od JureA, tale bivši Mezy-jev, ki se sedaj prodaja za 700 EUR pa je v slabem stanju (sem bil ravno včeraj z Mezy-jem na telefonu).
Me pa bolj muči tisti drugi, bel GS Club za 800 EUR, ki ima tako armaturko, kot sem si jo vedno želel - kiklopovo oko!

Èe si resen še vedno čaka v muzeju v sl. bistrici
moj GS, kateri je res totalno obnovljen in v OK stanju.
Smo sanirali oz. zamenjali vse kar se je dalo okoli motorja
in hidravlike, to je delal mojster miki iz sl bistrice-brat od jure forumaša
pa je res natančen in dober mehanik.
Pleh je tud v zelo dobrem stanju, gume nove itd
edino večjo hibo ima da je bež barve in ne modre:funny34d:

cena je pa sitnica, če dobim vsaj polovico koliko sem vložil v obnovo
bo šel od hiše, šmrc....
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Ma ja, saj že skoraj vse vem o GS-ih pri nas, pa tudi o tem tvojem sva se z mikijem že lani pogovarjala.

Sem imel vedno neke zahteve, pa potem vedno sklepal neke kompromise in na koncu pride ven čisto nekaj drugega kot sem si na začetku zastavil. In če to ni to, pač ni to. Isto kot sedaj s Xsaro - iskali pol leta lep star moder avto s streho za odpret (Pluriel, Twingo, GS), tja do 3000 EUR, na koncu pa kupili rdečo Xsaro. Gre pa se za drugi avto pri hiši, ki bo v vsakodnevni rabi čeprav morda samo enkrat tedensko in ga more vozit tudi moja žena. Sedaj je s Xsaro ful zadovoljna, vendar bi moral dati vanjo sedaj še nekaj EUR, da jo res zrihtam v nulo, meni pa kljub temu, da je Citroen še vedno nekaj manjka.
Opcija bi bila sedaj prodat Xsaro in kupit GS-a, vendar mora ustrezat vsaj nekim minimalnim standardom, da dobim zeleno luč za to naredit. Zato pa tudi toliko kompliciramo. Kot tretji avto pri hiši pa enostavno odpade.
Mora biti v brezhibnem voznem stanju, kompleten, zanesljiv, v glavnem mehansko vse OK, lahko je tudi nekoliko rjav, vendar ne pretirano, tja do 2500 EUR (lahko tudi s popravil cenejšega), da ga bo hotela vozit tudi žena in nato mora imeti najmanj enega od teh pogojev:
- letnik 73
- kiklopovo oko (najmanjša teža)
- moder
- Šibedah v kombinacij s katerim izmed zgornjih pogojev.

Èe bi imel vse to skupaj pa tudi cena ni več vprašljiva, ampak takega ni nikjer.

Tega belega Club-a za 800 EUR bi že skoraj šel gledat, pa ga žal ni več na avtonetu, s tem, da se je lani prodajal skoraj celo leto.

BX pa mi je bil zaradi kvadrataste oblike vedno grd, čeprav mi je noter všeč.ja oni temno rdeč za 700 EUR od nekega Citroenarja je bistven oboljši nakup kot katerikoli GS,...ampak to ni to.

Torej če kdo ve za GS-a po mojih željah kar z besedo na plano. Ali kdo ve kje je končal tisti zelo lep moder iz Trbovlja, ki se je pred leti prodajal kot zelo dober, pa je menda potem neka punca kupila in se z njim 2ali 3 leta vozila iz štajerjke v LJ - baje naredial ful km? Ali pa kaj drugega, pa da nato skomplatiramo pri Mikiju, da bo po mojih željah.

GSclub

mogoče bo letos na voljo moj club, letnik 75... ne vem še..zadnjih 8 let garažiran...

garac

letnik 73 moder in šibedah nekako ne gre skupaj, pallasi so v modri barvi, novejši, a je potem pač tudi armatura novejša.
73 so bili pri nas po večini beli, umazano beli (beige), mogoče kak oranžen...

A kdo ve, kje je končal tisti koroški, ki sva ga s čojkom šla gledat pred leti? (zlatorjav)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

gule

Čojko

Ja, saj vem, da šibedah ne gre s Club-om. Ne vem pa ali lahko v dvojko namontiraš števce iz enke. Se pravi v Pallasko kiklopovo oko. Ali kdo ve?

Tisti rjavi francoski Club, ki je bil v zelo dobrem karoserijskem stanju pa je tudi še živ. Se vozi nekje okoli Konjic in ga Miki včasih malo poservisira.

@Gule ali lahko prilepiš slike iz tistih oglasov in komentarje lastnikov, ker mi ne odpira prav strani (prenov Explorer).

Citroenovc

A niso prvi Pallasi še imeli kiklopovo oko?
OK

LP
Primož

antasi

Citat od: gule;154510Ta tudi ni švohističen...

http://www.pik.ba/artikal/4436100/citroen-gs/

Po slikah lepi GSi
bi pa vsekakor moral kak majstr ala miki
pogledat mal bolj detaljno
če je to to.
ker tudi cene so lepe
2250 eur je cenejši...

janez

Citat od: Èojko;154511...
Tisti rjavi francoski Club, ki je bil v zelo dobrem karoserijskem stanju pa je tudi še živ. Se vozi nekje okoli Konjic in ga Miki včasih malo poservisira.
...

Èe mislima istega, potem ta rjavi veselo propada in rjavi na travniku v Zrečah že nekaj mesecev pri "znanem" slikarju ... poleg Dyane, amija, GS karavana, parih poršejev, bemflnov...

antasi

To bi bilo pa zanimivo kakšno sliko videt,
keža nimaš ti zdaj teleobjektiva:BigThumbs:

janez

Imam... sam se mi ne da slikat. Že itak mi vsako jutro priskuti ko se peljem mimo njega (gs-a). Pa na jetra mi gre, ko me vsi sprašujejo, ki pridejo k men, če so tisti avti moji...