Xsara cuka na 1750rpm

Začel/a tammchy, Marec 12, 2013, 03:22:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tammchy

Živjo.

Xsara '99, 1.6i že nekaj časa rahlo cuka v katerikoli prestavi, pri 1750 obratih.
Menjane so bile svečke, ker sva mislila, da je tu težava, ampak še vedno isto cuka...menjala sva lambdo, sicer ni original,...ampak tudi ni bilo razlike...

poleg tega da cuka pa nima mirnega teka v prostem teku, poleg tega pa nima stalnih obratov (gibljejo se od 1250-750). Prižiga pa se tudi lučka za motor. Največkrat takrat, ko se pelje po hribu navzgor...

Lepo prosim za kakršne koli ideje o morebitnem vzroku tega cukanja in nemirnih obratov.

Hvala.

Jogador

Mogoče motorček prostega teka zafrkava? Zadeva se zna zapacat z leti. Se ga da za silo sčistit, drugače pa niti ni nek strošek (mislim da max 40€) menjava.

Prva stvar, ki mi pade na pamet...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Dragan3

prva opcija je to kar ti je jogador napisu.... 2: poglej ce si dal iste svečke not kot so bile... (mam isti avto... pa mu ne ugajajo svečke kot piše u katalogu), 3: užigalna tuljava (cinšpula) upaj da ni jst sm za novo odštev 120ew

Romzi

Tester in to nekomu v roke ki ve kaj gleda. Vse ostalo je metanje denarja skozi vrata.

tammchy

Hvala za odgovore :)

glede svečk bom pa pogledala, ker mi nekaj tukaj ni ok.
Dragan3...kakšne svečke si dal?

na računalniku je bil...pred in po menjavi lambde...pa ni nič javilo...nevem

tammchy

aja pa še en simptom sem pozabila...pri vožnji se sliši voda...kot valovanje...mogoče kakšna povezava z cukanjem??

frodo1

Citat od: tammchy;154381aja pa še en simptom sem pozabila...pri vožnji se sliši voda...kot valovanje...mogoče kakšna povezava z cukanjem??

Voda kot valovanje, kje pa to slišiš?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

xpuser

Citat od: tammchy;154381aja pa še en simptom sem pozabila...pri vožnji se sliši voda...kot valovanje...mogoče kakšna povezava z cukanjem??

Mogoče slabo odzračen hladilni sistem, ali pa voda v vratih pragu, predaj pod brisalci.

svečke ngk
http://www.ngkpartfinder.co.uk/
BKR6EZ
http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/
BKR6EK

zdaj pa vedi:Hammer3:

Dragan3

Citat od: tammchy;154380Hvala za odgovore :)

glede svečk bom pa pogledala, ker mi nekaj tukaj ni ok.
Dragan3...kakšne svečke si dal?

na računalniku je bil...pred in po menjavi lambde...pa ni nič javilo...nevem

huh zaj si me pa dobu....ce ti po resnici povem se ne spomnem.... so pa Bosch

tammchy

Hvala vsem za info. :)

Kaj hočemo, če je pa tako komplicirano definirat kaj je narobe z avtom...da bi pa kar vse menjala, je pa kar malo:funny34d:

no v zadnjih dneh nisem nič vode slišala, je pa slišati, da prihaja od spredaj...tako, kadar se doda gas se sliši. To je izjemno težko opisat..:) imava pa na sumu, da je premalo odzračen hladilni sistem...

hladilnik sva namreč menjala, ker je imela najina Xsara, ko sva jo kupila notri hladilnik od enega Hyundaia menda...sploh ne veva kateri...glavno je, da zadeva seveda ni delala v redu, premajhen hladilnik, vetrnica kar na stalni štrom priklopljena, tako da je moj vgradil stikalo ON/OFF, preden sva zbrala dovolj € za menjavo hladilnika (ja, vem, mogla bi takoj, ampak so bile druge prioritete na avtu...diski, oz. komplet zavorni sistem, roka, aksa,...ni da  ni,...boljše da se ne spominjam, ker bi tistega, ki nama ga je prodal kar :argue1::bombs:..)
če nisi ravno vešč avtomehanike je kar težko vedeti kaj kupuješ...sem pa prepričana, da po izkušnji s tem avtom, pri nakupu naslednjega ne bo takšnih težav...:)

Se opravičujem za katastrofalno dolg post ;) mogoče kakšna povezava voda + cukanje + nihajoči obrati...?

Hvala vsem ;)

frodo1

Citat od: Dragan3;154394huh zaj si me pa dobu....ce ti po resnici povem se ne spomnem.... so pa Bosch

Èe prav sklepam po pisanju je tammchy ženskega spola:emot120:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."