Tempomat

Začel/a frantoluci, Marec 11, 2013, 11:50:25 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sop

160kkm, velik servis je bil narejen ravnokar (2.0 hdi, 66kw). vceraj kupil novo zavorno stikalo in zdaj vsaj stop luc dela. ostalo je ostalo enako. danes sem po dolgem cakanju narocen na servisu, da vidim kaj pravijo glede camshaft senzorja. lahko da sta camshaft in crankshaft pri zamenjavi jermena zamaknjana za 1 zob. Ce sta zamaknjena... ali se ze tak zamik pozna na performansu, vzigu, cukanju? oz. ce nista zamaknjena... jih je potrebno softversko sinhronizirat?

alesz

Dejansko se pojavi zračnost,Sistem prepozna tudi manjšo zračnost kot 1 zob.To je zračnost na gredi navkljub zagozdi.To zračnost mora pravilno uskladit mehanik pri menjavi jermenov.Za tolažbo, tudi pri drugih modelih je to prisotno........

frodo1

Točno tako je bilo pri meni, ko ga je priklopil na tester je pokazalo isto napako, ni se je dalo odpravit, zatem sem imel veliki servis, odpravil je tisto malo zračnosti in od takrat tempomat dela.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

sop

Hvala vama za odgovore. Na kak nacin pa odpravijo to zracnost, zamenjajo tesnilo, zatic...?

alessusnik

Èe ti pomaga, sem imel isti problem na Peugeot 807, 2.2 HDI, avtomatik, letnik 2009, 170 konjev.
Problem je bil v elektro ventilu prve turbine (motor je biturbo). Menjava, 50 EUR rezervni del + delo, sedaj je ok.
Napaka je bila vidna na računalniku (ob priklopu), vendar je javilo le: hitrost tempomata se razlikuje od realne hitrosti.
Nobena prižgana lučka ali podobno.

Možne napake so bile še: da puščajo cevke, ki pridejo do turbine (malo verjetno), a se da tudi to stestirati z napravo, če kak pušča.

Morda pomaga.

frodo1

Citat od: sop;162434Hvala vama za odgovore. Na kak nacin pa odpravijo to zracnost, zamenjajo tesnilo, zatic...?

Saj ti je že alesz odgovoril v zgornjem postu

sop

zdravo, na servisu so ugotovili, da rocicna gred ni v fazi (po menjavi zobatega jermena). napake se nisem uspel odpravit.
p.s. za zracnost, sem preslabo prebral... sm mislil, da je luft med gredjo in lezaji...:)

sop

to zracnost so odpravili, zdaj je tempomat spet ok.

frodo1

Važno da si zrihtal,..:BigThumbs:

sop

pa lahko sploh to zracnost odpravis brez prilkopa na tester/racunalnik? ali le racunalnik pokaze kaksen zamik je potreben, da jih dobis v fazo?

aja pa se to:
ze od vsega zacetka mi pri vklopu tempomata na tipko + avto najprej izgubi hitrost za -3km/h in s to zmanjsano hitrostjo vlece naprej. pri vklopu tempomata na tipko - dela normalno. vmes so updatali softwre a ostalo je enako. na servisu pravijo, da je pri teh tipih to pac tako. je pri vas tudi tako?