Nakup Xantie

Začel/a amixdriver, Marec 04, 2013, 12:37:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

prlek

Ko ga grem pogledat bom dal gor fotke in podatke ce bo koga zanimalo...

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sušo

Mi smo meli "ta malo" - 132KM dva litra 16V - in je bla zelo hvaležna mašina. Tud pila ni preveč.
Teh 155KM pa ne poznam.

Citroenovc

155KM so imele neko variabilno krmiljenje ventilov al sesanja al nekaj ... pač nek superduper izum tistega časa ... Ki pa itak ni delal dobro. Oz je bil problematičen. Ampak avto je bil pa bomba tisti 2 leti, kolkr so jo ponujali s tem motorjem.
In pri ljudeh s težko nogo so rade crkovale. Sem že pozabil čemu.

Tista, ki danes še dela - je pa po moje v redu. Ker da je 20 let zdržal motor - menda le ni tako slab.
OK

LP
Primož

prlek

včeraj sem šel pogledat to xantio. avto je odličen. V njem se je vedno vozil samo šofer, ki je star 89 let. Avto Je v originalnem stanju. Malo je mastna hidro pumpa, pa sklopka je tak tak. Ima prevoženih 190  tkm, redno servisiran, glih je pripeljan iz servisa, pa še akomulator je nov.

gepl83

Kolikšna je cenovna razlika med vzdrževanjem xantije in xm-a? Je sploh kakšna?

dvorjan

Citat od: gepl83;201977Kolikšna je cenovna razlika med vzdrževanjem xantije in xm-a? Je sploh kakšna?

O, ja, je. Deli za XMa, sploh taksni tezje dobavljivi so verjetno kar krat dva (2x). Ze vse jermene tezko dobis ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

GSclub

Citat od: dvorjan;201980O, ja, je. Deli za XMa, sploh taksni tezje dobavljivi so verjetno kar krat dva (2x). Ze vse jermene tezko dobis ...

motorji so v glavnem enaki, tako da to o jermenih mogoče drži le za tiste motorje, ki so bili le v XM, v Xantiji pa ne. Od motorjev, ki imajo jermene, je to samo 2,5TD.

dvorjan

Vprasaj mirchija, on ti bo vse podrobneje razlozil, koliko kaj stane in kaj se se dobi. 2,5 TD je ze ena taka cvetka, ja. Je bil tudi 2,1D v Xantiah ali pa prvi bencinski sestaki?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

GSclub

- 2,1td seveda je bil v xantijah
- prvi bencinski šestaki niso bili v xantijah, a tudi nimajo jermenov ...
skupni motorji so 2,0i, 2,0i 16v (100kw), turbo ct, 2,1td, 3,0V6 (es9j4)

gepl83

Motorja se niti toliko je bojim. Zanima me bolj hidravlika. Pa kako je z dobavljivostjo teh hidravličnih cevi in na splošno  tega sklop?  Se to še  dobi,  al je treba že  improvizirat.

gregor

O XMu nimam pojma, le enega sem razdrl..
Poznam xantije.
V nobenem primeru to ni avto, ki ga brezpogojno rabiš vsak dan. Ko ti gre kaka cev za vodo, boš tudi pri xantiji lahko čakal dva, tri tedne na novo. Ali pa klical mene za rabljeno, če rabiš za dizelko. :)
Medtem pa rabiš drug avto, kolo, moped, avtobus.

Hidravlične lajtnge bo delal v vsakem primeru pehorunkl :-)
Povratke se tudi improvizira, če se da, ker lahko rešiš takoj, na nov del čakaš.
Dele podvozja po mojem vse dobiš v obeh primerih.
Nosilce amortizerja za oba obnavljajo v zaprešiču.
Regulatorji itd načeloma ne crknejo, če pa že, se pa tud najde rabljena roba.
Ne vem, bi rekel, da neke hude razlike ne more bit. Èe si malo iznajdljiv. Ker so to avti, ki gredo iz prometa, se včasih kaki deli dobijo zelo ugodno na ebayu. In to "Markenqualität", ne šrot...
Pa seveda odvisno je, kako blizu imaš koga z rabljenimi kosi. Jaz imam dele za vogalom.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

rsm23

Glede XMa...kar se motorizacije tiče:
- Èe bi tak avto mel za vsak dan, potem je smiselno pogledat za motorizacijo, ki je bila tudi v ostalih vozilih. Od dizlov bi jaz recimo izbral 2.1 TD, od bencinarjev pa Turbo C.T.ja ali pa novega ES9 šestaka.
- Èe pa je to hobi avto oz. avto od katerega nisi pretirano odvisen (lahko preživiš en tedn brez/imaš kakšnega nadomestnega) pa se splača gledat tudi "stare" 12V PRV šestake.
- V vsakem primeru pa se mi zdi, da razni 2.0, 2.0i motorji ravno ne pašejo najbolje v XMa (tu se verjetno kdo ne bo strinjal).

Neke grozne razlike v ceni dokler ne govorimo o specifičnih delih ni:
Razlika glede rezervnih delov je pa ta, da je za XM precejšen odstotek originalnih delov nedostopnih, pri Xantiji je ta odstotek dosti nižji (je bilo tudi ene 3x več Xantij narejenih). Cene original delov pa so tudi nekje 20% dražje glede na Xantio (govorim o specifičnih delih; isti kosi imajo seveda enake cene).
Se pa seveda da najti razne redke kose po raznih sejmih, eBayu in podobnih straneh - treba si je malo časa vzet in poiskat. Včasih paše z manjšimi predelavami tudi kak kos iz drugih PSA vozil. Fino je torej imet nekaj tehnične žilice.
Kar se pa dobavljivosti original lajtung tiče, nazadnje ko sem gledal so se  nekatere glavne povratne cevi še dobile. Pri napajalnih je bilo drugače, samo tiste tudi načeloma niso toliko problematične - kakšna zadnja je lahko prerjavi, sicer pa so bolj rak rana kombinirane guma-kovina cevi, ki spustijo na spojih (recimo tiste, ki gredo na prednje teleskope).

Skratka, Xantia je nekoliko bolj ljudski voz; Xm pa ni ravno za vsakega...že spet pa ni nek bav-bav če se znajdeš. Fino je imet tudi kakšnega za kose kje pri roki, ker razne malenkosti pač stanejo.  
Ostalo pa mislim, da je več ali manj že Gregor dobro povzel.

superca13

Citat od: gepl83;201977Kolikšna je cenovna razlika med vzdrževanjem xantije in xm-a? Je sploh kakšna?

O kakem vzdrževanju govoriš? Olje svečke filtri..? O tem se je brezveze pogovarjat. To sodi zraven in stane kolko stane.
Kar se tiče pa ostalega vzdrževanja, ko rabiš neke konkretnejše dele pa se kar sprijazni, da vsega ne boš dobil kar tak izpod pulta. In ko jih boš uspel dobit, bo strošek nepomemben.
Pa 20 let stari avto se 3X bolj kvarijo kot en 10-15 let star avto tako da jaz bi za vsakodnevno vozikanje razmišljal o novejših avtih. Dobiš "kolkotolko lep" C5 I  za 2-3 jurje..
Moje mnenje pač:BigThumbs:

gepl83

žal mi c5 1 ni bil nikoli všeč. Niti 2ka. Preveč so poženščene oblike. Sama oblika niti ni slaba,  ampak visoko postavljenih luči se nisem nikoli navadil. Enako je bilo s xsaro 2. Bistveno grši prednji konec kot 1ka. vedno pa sta mi bila všeč xantia in pa xm. Tudi prevozil sem se z njima kar nekaj. Zdaj pa potrebujem en avto za vsak dan in malo za hobi.