Počeno vetrobransko steklo in tehnični

Začel/a StefZ, Marec 02, 2013, 08:09:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Lep pozdrav!

Na veterobranskem steklu imam od kamenčka par milimetrov odkrušeno + malo je počilo. Vse skupaj v premeru ni večje od pol centimetra a se vseeno vidi.

Moje vprašanje: a bo tole šlo čez tehničnega glede na to, da je zelo malo počeno. Recimo na AMZSju?

Hvala za odgovore.

zo

Ne sekiraj se zarad teh. pregleda, sekiraj se če boš moral menjat šipo ker sedaj se da še rešit.

garac

čim prej pojdi na popravilo stekla, da ti vsaj zaščitijo razpoko, da ne gre noter svinjarija (carglass recimo)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

frodo1

Èiprej saniraj, spoh če slučajno nimaš zavarovanja, tudi takšni se najdejo,..
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

zlomjo

Našemu cetričku so za 30 € popravili majhno razpokico v Kopru.

Xandrej

Res nimate zavarovanih šip? Za teh par eurov????

yamaha20252025

Šipe, nalet divjadi...to je super imeti zavarovano.

JA, "šibaj" čimprej popravit, dokler je še tako, saj zna razpoka iti naprej. Sedaj ti lahko še za zelo majhen denar popravijo in bo praktično nevidno.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

StefZ

Zdravo!

Imam zavarovano....

Avto je zaradi službe na terenu tam do pete popoldne. Tako da ne ostane kaj dosti časa za kakšen obisk servisa ali carglassa, ki delajo do šeste. Treba vzet dopust...

Še vprašanje kako je z novo šipo:
- Èe greš direktno na zavarovalnico oni naredijo zapisnik in ugotovijo, da se da npr. zalepit in nisi upravičen do nove šipe.
- A če greš na pooblaščen servsis in oni delajo zapisnik je kaj drugače?

Hec je, da je že sedaj notri neoriginal šipa, ker je bila zaradi kamenčkov že menjana. A to pomeni, da v primeru menjave spet dobim neoriginalno??

Hvala za odgovore.

Xandrej

Kak dopustite da vam vgradijo na avto neko brus li šipo?!?!?! Original mora bit. Gre do zavarovalnice kjer imajo cenilca napišeš vlogo oni poslika in to je to. Greš na servis pa ti zrihtajo. Èe pa se da pa greš nekam kjer popravljajo pa zalijejo zadevo s smolo pa srečno! 30 minut dela če zalijejo 2 dni če menjanjo!

StefZ

Citat od: Xandrej;153826Kak dopustite da vam vgradijo na avto neko brus li šipo?!?!?! Original mora bit.

Jaz sem drugi lastnik in sem ga s takšno že dobil...
Sedaj pa bi namesto okrušene neoriginal rad imel nazaj original steklo :emot112:

Èe se da popravit ti zavarovalnica krije samo to popravilo (smolo) in ti ne "podari" nove šipe... Pomeni, da bom spet na neoriginalni, ki bo poleg tega še zalimana...

Èe hočem, da se mi menja cela šipa se mora pa razpoka še malce razširit, da se je ne bo dalo več zalimat...:bombs:

A prav razmišljam?

Jogador

Citat od: StefZ;153834Èe se da popravit ti zavarovalnica krije samo to popravilo (smolo) in ti ne "podari" nove šipe... Pomeni, da bom spet na neoriginalni, ki bo poleg tega še zalimana...

Èe hočem, da se mi menja cela šipa se mora pa razpoka še malce razširit, da se je ne bo dalo več zalimat...:bombs:

A prav razmišljam?

Jap, prav. (ti, ti barabin:Hammer3:)
Načeloma če je razpoka v vidnem polju voznika menjajo šipo ne glede na velikost poškodbe, vsaj tako so meni rekli na carglass-u. Popravljajo pa praske in razpoke do velikosti cca kovanca za 2€,večje od tega vse menjajo. Samo baje (od ljudi, ki so jim tam menjali stekla) ravno oni vgrajujejo cenejša, neoriginalna stekla, čeravno zavarovalnici računajo originalna. Ampak to so govorice, ne dam noge v vodo da je to res.
Pokliči pa vprašaj:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Xandrej

Ja jaz sem enkrat inel celo vojno tam ko sem hotel menjat steklo pa so hotli dat neoriginal šajbo noter pa so me preprečevali, da je ista! No če je ista hočem citroen znak noter!!! Ja pa tralala ... Idi na zavarovalnico pa na servis citroen in ti bojo vgradili original šipo seveda jih pred tem opozori!

tom62

Ja res je tako, da na carglassu imaš veliko možnosti da dobiš neoriginal, zato kar lepo na servis...
Je pa tudi res, da je na carglassu zadeva urejena zelo hitro ( naši zdravniki, zobozdravniki... bi se lahko zgledovali po njih ), pokličeš, te naročijo glede na zalogo šipe, pripelješ in čez 3 ure odpelješ, pa še kakšne akcije imajo, npr. vinjeto si lahko kupil 20 eur ceneje ipd.

jumper1

meni je na c8 cargllas zamenjal šipo kar doma  v delavnici prišla sta dva in sta v približno eni uri zamenjala šipo ki ni mala in je kar dosti dela z njo tako da fantje tam dobro obvladajo to delo pa še nobenih dodatnih poti nimaš pokličeš čez dva dni sta prišla zamenjala in adijo ni bilo treba k nobenem cenilcu ali na zavarovalnico vse uredijo oni!

frodo1

A so ti zamenjali z originalnim steklom? Da pa obvladajo o tem ni dvoma, če bi ti delal skozi isto, bi tudi obvladal bodi prepričan.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."