Dacia vs. elysee ipd.

Začel/a gule, Februar 25, 2013, 03:09:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Meni tudi.

Me pa ne prepriča na haubi gor LAda pa Dacia pa take čungalunge... Pa saj pravim če je zlat!

Raje 20 let starega audija mercedesa citroena itd itd...

:BigThumbs:

dami

Priznaš ali ne, časi se spreminjajo, verjetno bi bil tudi sam zelo presenečen, če bi
ta trenutek lahko prebral komentar, ki ga boš napisal čez 20 let...

Xandrej

Èe bi bili to tako dobri avti pa baje imajo kvalitetno notranjost pa oh in sploh bi jih bilo polno po cesti teh dacij pa lad! Kje pa so? Èeprav so oh in sploh pa poceni pa odlčne materijale imajo noter pa vse...

To si kupi nekdo ki je v romuniji ali pa v rusiji delal pa ga neki spomini vežejo pa to pa si to kupi...

Neki avtomobilsi intuzijats 100% ne kupi to... kakokoli kot sem prej napisal v tem trenutku ne. Seveda pa če je komu pa naj nabavi!

Kot pravim raje 10 let strega nekaj ljudskega!

Še na škodo se nemorem navadit pa je odličen avto samo onega crknjenega petelina na haubi bi mi moral en zamenjat... (malo heca) Superba bi imel takoj!

Citroenovc

Ah daj nehaj že s to tvojo obremenitivjo z znamko in predsodki do "vzhodnih" avtomobilov. Kako pa, da ti je potem npr Yaris všeč? A ne sestavljajo (ali pa so sestavljali) to na Slovaškem? A je kaka bistvena razlika? A ni to vse "ex vzhodni blok"? Ajaaaa, točno Toyota je ...  
Ja pa kaj?
A si kdaj videl razliko med BX sestavljenim v Franciji in med tistim, ki je bil sestavljen v Španiji?
Od španskega je zelo verjetno že najbolj poceni Dacia bolj kvalitetno vkup dana.

Mimogrede - Škodin emblem je eden najstarejših v tem poslu ... Kar nekaj pove o dolgoživosti znamke ;)
OK

LP
Primož

Citroenovc

Pa še nekaj - a je kdo porajal cene, ki jih je Gule napisal za Dusterja 4WD pri njih, s tem, da je že dodana tudi plinska napeljava?

Mislim, da za tisti denar (sploh če ti je 4WD pomembna lastnost) res ni primerjave in pri njih Elysee v direktni primerjavi res popuši.

Pri nas pač temu ni tako.
OK

LP
Primož

Xandrej

Citat od: Citroenovc;153383Ah daj nehaj že s to tvojo obremenitivjo z znamko in predsodki do "vzhodnih" avtomobilov. Kako pa, da ti je potem npr Yaris všeč? A ne sestavljajo (ali pa so sestavljali) to na Slovaškem? A je kaka bistvena razlika? A ni to vse "ex vzhodni blok"? Ajaaaa, točno Toyota je ...  
Ja pa kaj?
A si kdaj videl razliko med BX sestavljenim v Franciji in med tistim, ki je bil sestavljen v Španiji?
Od španskega je zelo verjetno že najbolj poceni Dacia bolj kvalitetno vkup dana.

Mimogrede - Škodin emblem je eden najstarejših v tem poslu ... Kar nekaj pove o dolgoživosti znamke ;)

Pol pa ti kupi dacio prijatelj. Jaz je nebom! Hvala!Moja yariska je bila izdelana na Japonskem če že hočeš! Imamo pa Fiata doma sedaj narejenega v Italiji! Yaris je šel v druge roke!

Pa nihče me ne prepriča o teh znamkah pa fertik!!! Dacia je dacia pa lada je lada pa moskvič je moskvič pa yugo je jugo pa fertik!!!

Škoda ima lahko emblem veš ki? Poglej si 10 let nazaj preden da so prišli pod VW kake avte so te delali?

Pa to so delali do leta 1990 ko so že pri citroenu xantio testirali pikola pa saj nisi resen madona!

Citroenovc

Ej, koliko let se že poznava.
Trmast si pa še vedno kot prvi dan ;)

Èe ti ne boš kupil Dacie, ker imaš pač proti njej predsodek - še ne pomeni, da je to slab avto.
K sreči si lahko privoščiš kaj drugega. Verjetno bi si marsikdo želel imeti avtomobile, ki si jih ti že imel ali pa ga imaš. Pa se finančno ne izide.

Ne moreš pa oporekat, da je za NOV avto za ta denar dokaj racionalna in primerna izbira. Pazi, NOV in za ta denar sem rekel.

Zdaj tu ni dileme, a bi raje za ta denar kupil npr 15 let star XM in se vozil ko lord. Ja vozil bi se. Bankrotiral bi pa tudi, ko bi ga želel imeti v tipi top stanju. Govorim o povprečenmu človeku, ki ni mehanik, ki nima niti opcije sam kaj narest, ipd.
No, pa da ne bo taka skrajnost - tu niti ni vprašanje, a bi raje za tak denar kupil 3-4 leta star C5 III - in potem jamral, kako so servisi dragi, delal doktorate, kateri popoldanec bo znal izbrisati napako, pizdakal, da je vsaka stvar 500Eur ipd ... PA ko pride čas za nove gume - klicarjenje po bolhi in iskanje "ko novih rabljenih" ... Ma dej no ...

Si sam napisal, da je in gre naša realnost finančno gledano u 3pm. Takile nizkocenovniki so pač vse bolj naša realnost. In jebela - niso tako hudičevo slabi, kot bi jih eni radi prikazali.

Zakaj je pa Škoda leta 1990 delala (mimogrede - dal si pa fotko škode iz druge polovice 70ih oz prve polovice 80ih, ampak nima veze, ker je res fejsliftana vztrajala do 1990) avte, kakršne je - pa mislim, da dobro veš, kaj je razlog.
Poglej si pa  kake avtomobile so delali pred 2. sv vojno. Škoda in Tatra.  Mislim, da je marsikaj bilo zelo inovativnega.
Ampak kake pa delajo danes? Slabe?

Meni se zdi, da so napram "našim" naredili kvantni skok navzgor.
Roko na srce - v marsičem naščijejo nam tako ljubo francosko znamko.
Imamo v službi celo paleto Škod. In niso slabe. Èe ne bi bil res ljubitelj znamke, katero vozim že vrsto let - je kar veliko verjetnost, da bi pred 5 leti šla z mano domov iz trgovine ena Octavia Combi 4wd.
Ja viš, 4wd je nekaj, kar jaz kar pogrešam pri Citroënu. Iz čisto enostavnih razlogov - ki se jim reče - da kadar je zunaj tako sranje, kot vlada npr letošnjo zimo - se ne sekiram, a bom prišel domov tudi, če bom zavil na eno totalno nespluženo lokalko, ker je AC že spet neprevozna ... Saj hidravličar zleze marsikam in neverjetno daleč. Ampak vseeno ko se zaustavi - je pa zoprnija ...
OK

LP
Primož

Xandrej

He he...

Jaz pač povem iz osebnega vidika. Še vedno pa raje kupim low budget citroena ko pa top dacio pa nevem zakaj. Zaenkrat sem mlad in gledam na to tak! Èe bi bil značkar bi mel kot vsi ki kaj pomenijo Audi pri nas v SLO... Še vedno pa si rečem raje imam top citroena ko pa novo A4 za isto ceno če veš kaj ti hočem povedat...

Glede XM-a ki stane trenutno 1000€ odličem primerek že 3000€ pa vrjemi, da v nejga ne zmečeš 8 jurjev tekom 5 let ko bo dacia vredna še 2000€...

Saj pravim lepo to da se trudijo jaz dokler živimo kak živimo bom po vsej vrjetnosti vozil to še naprej budget za sanjski avto pa bo tudi čez nekaj časa poln pa gremo potem v akcijo!

kako pa gre vseskupaj v maloro pa bomo vidli.

Xandrej

Citat od: Citroenovc;153391Ja viš, 4wd je nekaj, kar jaz kar pogrešam pri Citroënu. Iz čisto enostavnih razlogov - ki se jim reče - da kadar je zunaj tako sranje, kot vlada npr letošnjo zimo - se ne sekiram, a bom prišel domov tudi, če bom zavil na eno totalno nespluženo lokalko, ker je AC že spet neprevozna ... Saj hidravličar zleze marsikam in neverjetno daleč. Ampak vseeno ko se zaustavi - je pa zoprnija ...

Jaz pa ne ker še ni bilo brega kam bi jaz rad šel, pa nebi rabil. Seveda je pa fajn. Ampak še vedno sem mnenja da gužva ni zaradi nespluženih cest pa bregov ampak zaradi ljudi ki neznajo vozit, ki imajo letne gume gor pa ker so debili!

Jaz sem v soboto v lovrenc peljal. Sneg na cesti. guma grabi ko pri hudiču fiat niti mrdnil ni celo pot! Fulda eno leto stare gume pa brez ESP pa nevemkajvse...

gule

Citroenovc, tole je pa odgovor skoraj da sem ga jaz pisal...mimogrede imeli smo takšno škodo in je bila super(oče jo je novo kupil leta 1980), samo hriba ni marala, ker je motor odzadaj, hladilnik, pa odspredaj...

dami

Si prepričan, da je v italiji narejeni fiat neka zelo dobra opcija... sem misli, da nihče več ne kupi fiata...

Citroenovc

Citat od: Xandrej;153396Glede XM-a ki stane trenutno 1000€ odličem primerek že 3000€ pa vrjemi, da v nejga ne zmečeš 8 jurjev tekom 5 let ko bo dacia vredna še 2000€...

Jah, sam zmečeš.
Pa upoštevaj, da XMa imam blazno rad, ga v bistvu zagovarjam in če pošteno priznam - sam pašem med tiste, ki bi raje kupili 20 let starega XM V6 kot novo Dacio/Elysee/whatever nizkocenovnega :-)

Ampak računaj - XM mora biti 3.0 V6. Drugače nima smisla. Je že registracija vsako leto vsaj 2x une od enega nizkocenovnika. Gume ima vseeno kak stotak na set dražje - so le višji hitrostni razred, ipd.
Požlampa tudi nekaj več. Pa čeprav je za svojo velikost, maso, motor dokaj skromen. Poltem pa je tu moja (pa tudi tvoja lastnost) - da mora biti vseeno tipi topi. In tu ga nadrsaš. Večino robe se ne dobi več. Iskanje delov. Èas, ki ga ob tem zabiješ. Èas je pa denar. To vedno znova pozabljamo. Nekaj je, če ti je avto čisti hobi pa tudi ne v dnevni uporabi. Potem - tudi če kaj crkne - boš že zrihtal v priliki.
Nekaj drugega je, če bi ga hotel imeti dnevno na cesti in da je 100% zanesljiv. Za 25-30k km letno.
Verjemi, da ni ravno za vsak žep.

Seveda - si pa bistveno ceneje prišel skozi, kot da bi kupil nov C5 za 25kEur. Oz mora iti res marsikaj zelo zelo zelo narobe (in biti moraš dovolj nor, da greš to popravljat), da bi prilezel do take vsote pri vzdrževanju enega XM ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: Xandrej;153398Jaz pa ne ker še ni bilo brega kam bi jaz rad šel, pa nebi rabil. Seveda je pa fajn. Ampak še vedno sem mnenja da gužva ni zaradi nespluženih cest pa bregov ampak zaradi ljudi ki neznajo vozit, ki imajo letne gume gor pa ker so debili!

Ja - jaz pa rabim. Sem že obtičal na poti domov, ker se je plug (pazi plug) vkopal v klancu in nikamor več ... Kaj mi tu pomagajo super duper najboljše gume ... Èe bi imel 4WD bi šel na ta drugo paralelno lokalko, ki ima še bolj strm vzpon in prišel do doma ...

No, saj šel sem tudi tako ... in malo pod vrhom kapituliral. Ob dobrih zimskih gumah, ipd gor dol ...

To je bila edina res dobra lastnost Legacyja - pozimi si bil suveren in avto je rinil in grizel in rinil in grizel ...
OK

LP
Primož

dami

"Ketne" tudi pomagajo... samo jih je treba montirat, pa včasih kaj popraskajo...
2na2WD, oni japonc je pa že v kategoriji "alpinistov".

Xandrej

Citat od: dami;153400Si prepričan, da je v italiji narejeni fiat neka zelo dobra opcija... sem misli, da nihče več ne kupi fiata...

Bravo je bil 2 leti nazaj kupljen poškodovan od toče! Mojo ženo to ne moti (mene še zdaj ful) ampak je bil najboljša opcija za 8 jurev nov zapakiran avto! Bravo ima trenutno 32 000 in je tipi topi. V garanciji so menjali radio. To pa je to... Je pa bencinar.

Bil je v igri tudi grande punto... To pa je najslabši avto kaj sem ga v življenju peljal!!!