Tomos Dokumentarec

Začel/a antasi, Februar 20, 2013, 06:00:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Ste ga gledali?

Po moje je bilo v redu,
je bilo pa videt, da ga je delal dirkaški navdušenec
Grom mlajši, zato so v eno uro kar težko stlačili vse tomosovo
dirkaško zgodovino.
Ravno zato je bil zanimiv za nas, pa malo manj za ostale,
katerim bi več pomenila zgodovina Tomosa in ostalo.
Mogoče škoda, ker ne vem. če bodo še enkrat snemali
o Tomosu in njegovi zgodovini
pa se med ljudmi kar prehitro pozabi njegova proizvonja zgodovina
npr keroletože? največji proizvajalec izvenkrmnih motorjev
na svetu, pa izvozi v Ameriko-Uspešni, pa proizvodni modeli
kakšno sliko bi lahko vsaj privoščili najbolj atraktivnih modelov,
tako bi bila oddaja bolj atraktivna-kot rečeno je bila bolj za nas
ki nas to zanima, kot za "rajo"

pa še komentar z drugega foruma:
Jaz pa sem pričakoval dokumentarec o Tomosu, pa je bil to film večinoma le o dirkalnem programu Tomosa; to pa je le ena veja zgodbe oTomosu, o razvojnem inštitutu za dirkalnike. Škoda da je bilo tako ozko usmerjeno, čeprav sem ga z veseljem in požiranjem vsake sekunde pogledal! Naslov bi lahko bil: "Tomos, dirkaški duh" ali kaj podobnega...

Ponovitev: 20.02.2013, 11.50, SLO1
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

frodo1

Gledal, so delali prave dirkalnike, škoda da je vse propadlo.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

garac

jaz sem bolj gledal avte v ozadju, pa v boxih, ob stezah, sicer pa napredna tomos dirkalna tehnologija je znana in doma premalo cenjena
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MATEJ2

Ja, videti je bilo par pujsov, ami, 2cv, nsu, r-12, fiat 1100...

Dyanozaver

Gledal.Vredno ogleda.
Nostalgija,verjetno ni nobenega,ki ne bi imel kdaj pri hiši Tomosa.

Zeko124

Tudi jaz sem ga gledal... A če sem prav razumel je bilo tu zraven nekaj prisklednikov, ki so se želeli izpostaviti pri tem dokumentarcu. Osebno sem pričakoval celotno zgodovino Tomosa, vključno z avtomobilskim programom, motoriziranjem ljudstva in tako dalje. Pa seveda vse do današnjih časov.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Mike666

Zeko današnjih časov niso upali pokazati, ker bi jih blo preveč sram kak so zavozili fabriko.

andraž

Še en dokaz kako je naši sedanji in bivši državi le majhen korak od junaka do bedaka...

Citroenovc

Gledal nisem - nimava TVja.

Kar se tiče dirkaškega programa. Ne vem, kaj so tu povedali - ampak v revijah iz tistega časa je pisalo, da je mednarodna zveza dejansko ukinila 50ccm razred, ker jim je šlo malo na K., da ima Tomos tak primat ... A je bilo kaj na to temo?
OK

LP
Primož

andraž

Samo, je bil ukinjen razred 50 ccm, predvsem pa da je prišel partijski ukaz, da je dirkaškega programa v Tomosu konec.

janez

Potem je pa Matulja naredil svojga tomosa... predelal na 80 ccm in z njim dirkal. Kolkr sem zastopil...

dyfan

@antasi, strinjam se s tvojim razmišljanjem.
To je povzetek izključno dirkalnega segmenta Tomosa.
Zato je temu primerno verjetno zanimiv le manjšemu delu populacije.

Èe se grem amaterskega kritika imam vtis, da je dokumentarec delan za ožji krog poznavalcev tomoških dirkalnikov, tekmovalcev in dirk.
Malo manj "razgledani" ga vidimo kot preveč zgoščenega, zato mu teže sledimo.
Dobrodošlo bi bilo tudi več tehničnih informacij.

Ampak, kljub temu je dober in avtorjem gre pohvala za trud.
Lep pozdrav!

SchPN

Citroen 2CV6, Citroen Xantia 2.0 Activa, Renault 4, WV T2b  rok.malovrh@gmail.com

dyfan

Lep pozdrav!

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)