airbag(s) or pretensioner seat belt(s)

Začel/a aomejec, Februar 13, 2013, 06:28:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aomejec

Na ekranu mi javi napako "citroen c8 airbag(s) or pretensioner seat belt(s) faulty", gori mi tudi opozorilna lučka za airbag.

Ali lahko mogoče kdo kaj pokomentira to napako?

lp

Aleš

http://www.youtube.com/watch?v=AGmfl8wstoc >youtube converter mp3

Jogador

Èe je podobno kot v starejših citroenih, potem zna bit problem v kakšnem konektorju za zategovalec pasu pod sedežem... Ne vem pa, če so na c8 tudi tam.
Èe so, potem kakšen bolj divji premik sedeža ali pa divje metanje na sedež lahko pokvari stik, pa se lučka prižge. Malo premigaš konektorje, pa lučke ugasnejo=)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

aomejec

Citat od: Jogador;152131Èe je podobno kot v starejših citroenih, potem zna bit problem v kakšnem konektorju za zategovalec pasu pod sedežem... Ne vem pa, če so na c8 tudi tam.
Èe so, potem kakšen bolj divji premik sedeža ali pa divje metanje na sedež lahko pokvari stik, pa se lučka prižge. Malo premigaš konektorje, pa lučke ugasnejo=)

Hvala za namig. Bom preveril.

lp
Aleš

aomejec

Samo za informacijo ... danes zjutraj je napaka izginila, tako da sem zadevo pustil pri miru, in se zaenkrat ni ponovila. Upam, da se tudi ne bo več. :))

lp

Aleš

visar

samo za informacijo.... napaka se je odpravila že prej.
Vmes je potreben nekajkratni zagon motorja brez napake potem pa se napaka sama izbriše.
______/\\______
______/\\______

burjuc

Napaka se lahko pojavi pri avtomobilih, ki so bili zaleteni oz. pri katerih so bili aktivirani airbagi ali zategovalci. Serviserji ne vgrajujejo novih nabojev oz. airbagov, ampak zadevo prebrikajo (vstavijo upor), ki pretenta racunalnik, da je vse OK. Ti upori se potem v stikih vcasih potem pricnejo rahljat in zasveti lucka. Po parih zagonih, ce se napaka ne ponavlja vec in ce se je upor vsedel nazaj, ugasne.

alesz

Èe je varnostna vreča sprožena je računalnik "fuč" in ga z normalnimi postopki ne moreš ponovno aktivirat......pa ti potem upor nič ne koristi.