Brisalci

Začel/a frodo1, Februar 13, 2013, 06:53:55 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Katero znamko brisalcev uporabljate, oz. katera se vam zdi najboljša, da ne megli, v tem času so kar veliko v uporabi.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Valeo ali pa Bosch in to brez okvirja! Se pravi te tanove zadeve.

Jogador

Bosch Aerotwin, super zadeva, po enem letu na avtu delujejo kot prvi dan.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

visar

vedno uporabljam le valeo saj je bosch pretrd.
______/\\______
______/\\______

MATEJ2

Za brisalce ni prave politike. Pred 10imi leti so bili špica champion medtem ko so boschevi škripali že prvi dan, valeo so bili super za brisanje vendar so se po par tednih strgali, zdaj pa uporabljam bosch aerotwin, ki so trenutno ena boljših izbir. Valeo je ostal tam kjer je, champion je samo imena menjaval kvalitete pa ne, bosch pa je zadevo izboljšal. Sem še zmeraj za klasiko brisalcev z kovinskim okvirjem, ne pa teh iz cele gume, razen, če je to original na avtu. So pa precej dražji.

Xandrej

Kaka klasika??? Takoj menjat za aerotwin... Dadnič kupil za avto od fora pa sem dal za dva 24€ aerotwin komplet točno za ta avto!

:BigThumbs:

gule

Za Xsaro MK1 in MK2 obstaja komplet ravnih brisalcev pod sifro 6423L9(original Citroen). Proizvajalec je Valeo. Ker so tovarniško namenjene temu avtu so odlične(sam ih imam na svoji Xsari). Cena je  od 40-50 eur...odvisno od marže koncesionarja. Prej sem imel Bosch tudi ravne, ki so par let brisale odlično...cena teh je bila cca.40 eur...Razlika med Boschom in temi originalnimi je v debelini...Valeo je bolj eleganten-so bolj tenke in lepše izgledajo...brisanje približno isto...

Jogador

Za xantio tovarniško pridejo navadni brisalci z okvirjem, ki so pa zelo hitro neuporabni, ne glede na znamko, ker so preveliki in ni šans, da enakomerno tiščijo na šipo, sploh sovoznikov visi zadnjih 10 cm po svoje, sredino pa tlači kot za stavo...
Sem kolebal med valeo in bosch takrat, v ceni ni neke razlike, sem pa slišal o aerotwin samo pohvale, pa sem te vzel, pa kot pravim, mi ni žal. Aja mislim da sem za komplet za bjondo dal cca 27€. Falil pa ne boš z nobenim od teh dveh.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Lenko

Na meganu imam original renault, nisem pa preveril kdo je proizvajalec. Ravno danes zjutraj kupil nov komplet. Cena 51€. So pa tisti, ki so celi iz gume. Načeloma sem z kvaliteto zadovoljen, sem jih pa uničil ko sem želel iz njih otresti primrznjen sneg in sem jih spustil na šipo z malo večje všine. Razletela se je plastična kapica na koncu. Da nebi slučajno opraskal šipe sem raje kupil nove.
Kot zanimivost: za tvingota zadnji brisalec ima pa ceno 10€

gule

Evo še fotografije...

frodo1

Citat od: Xandrej;152100Kaka klasika??? Takoj menjat za aerotwin... Dadnič kupil za avto od fora pa sem dal za dva 24€ aerotwin komplet točno za ta avto!

:BigThumbs:

V kateri trgovini si to kupil, nimajo jih povsod,

Xandrej

V vsaki avtotrgovini ki opravičuje ime avtotrgovina. V MB GMT. Ali pa A-net ali pa Roma itd...

frodo1

Na Silux.si imajo samo danes akcijo -10% na vse artikle; tako da sem metlice kar naročil Valeo revolution-aerotwin, obe skupaj samo 23€. Èe vzameš pa samo eno je pa ta +3€. Upam da bodo lepo  brisale.
:emot49:

gule

Jaz se pa matram, pa slikam, pol pa spet neke alternative kupujete...butl sem...

frodo1

Citat od: gule;152214Jaz se pa matram, pa slikam, pol pa spet neke alternative kupujete...butl sem...

Cenovno so zelo ugodno, upam da bodo tudi delali tako, bom čez čas poročal,..