Mast

Začel/a Zeko124, Januar 14, 2013, 12:26:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

"oj, a mogoče veš kakšno mast se uporablja za zavorne batke na citroenih z mineralnim oljem ?"

Tole sprašuje kolega, pa nisem vedel kam bi dal... Gre se za LHM.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

superca13

Samo LHM. Nobene masti.

krka964

Mogoče kakšna polšja ???

karel

Èe čeljusti razdereš in očistiš in po potrebi zamenjaš tesnila je treba pred sestavljanjem batke in cilindre obvezno namazati z mastjo,ki je namenjena za to.
Kako se ji reče pa sedajle res ne vem,sem jo kupil lani enkrat.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

north

Je rozne barve mast?
Citroën - Creative Technology

andraž

Èe kaj vem je lahko grafitna.

superca13

Fantje, z mastjo se lahko maže samo zunanji konec batov, od utora za protiprašno gumico naprej. To pomeni samo  zadnjih par mm bata. Samo to in nič drugega. Namen tega je, da se protiprašna gumica lepo vsede na svoje mesto. Vse ostalo v povezavi za bati se maže izključno z lhm. Taka so navodila za XM in ni treba odkrivat tople vode. Še to se lahko stori z lhm...
Ta mast je bila dobavljena v mini tubi, bele barve.
Dobavljena je bila tudi mast za vodila zavornega cilindra in za mehanizem ročne zavore (rjavkasta, predvidevam da litijeva).
LP
S

Zeko124

Da najprej razjasnim eno stvar; gre za uporabo LHMa na gorskih kolesih z disk zavorami. Bratranec se ukvarja s prodajo in servisom koles in je ugotovil, da se LHM obnese super, poleg tega pa je mnogo cenejši od original olja za dotične zavore. Pravi, da če namažeš batke z mastjo gre lepše, zanima pa ga, katera mast gre v kombinaciji z LHM.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

andraž

Ali je treba z mastjo namazati vijaka ob menjavi na dovodu in odvodu LHM-a, katera gresta na višinski regulator?

superca13

Misliš vijake hidravličnih laitung? Ni treba, lhm je dovolj. Marsikoga je strah, da bi vijaki zapikali. Èe pravilno in rahlo zategneš, kar je prav,  ne bo nič narobe. Pri premočnem zategovanju pa skoraj zagotovo zapikajo.
Jaz z mastjo okoli lhm-a en skačem. Tu in tam uporabim suhi PTFE, ki je perfekten, da stvari ne zapikajo ena z drugo.

Zeko124

še vedno nekako nisem uspel dobit pravega odgovora; torej katero mast uporabljat, da se ne "stepe" z LHM.

www.keramika-genorio.si

garac

dobil si odgovor, uporabi LHM
Mladenič, beri pozorneje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

Glede na to da v navodilih od Xantie piše, da v skrajnem primeru uporabi namesto LHMa navadno motorno olje, bi rekel, da bo navadna mast tudi ok, če že hočeš mast :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

isarajli

ziher piše navadno motorno olje ali olje za zavore dot3- 4....?
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858