Ventilacija za zadnje potnike

Začel/a fluri, Januar 02, 2013, 09:05:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fluri

Ali zadaj pri ventilaciji C4 picasso Piha samo hladen zrak ?Ali se kako naštimat , da bi pihalo toplo?Ker namreč ,če tudi imaš loputice zaprte piha hladno (tudi ,če je gumb na 0 in spredaj na displeju izklopljeno zadaj!!!

masun01

Imel sem dva picassa in sicer 2007in zdaj 2012 pri prvem je delalo hlajenje in gretje do cca 5 stopinj plusa potem pa pihanje hladnega zraka tudi z izklopom na komandni plosci pri novem padela tudi na minusu tko da mislim daje lahko okvarjena kaksna loputa

namcu

bogi,, toporišič? k se, obrača v grobu,

masun01

vidim da nekateri radi veliko berejo ,ker na forumu nimamo bralne značke TI priporočam da bereš knjige iz knjižnice:argue1:

sušo

ok pusmo zej kak gdo piše in riše in se posvedmo problemi kr je zuni zima in piha merzlo na zadne sedeži...

A je kdo uspel kaj novega natuhtat okoli problema?
Kak "exploded vision" plan loput bi bilo dobro pregledat. Tok da se ve kje začet kopat.
A na tistem superduper portalu citron servis je kaj takega. Jaz nisem uspel prepričat serverja da bi me spustil zraven.
Se pa priporočam za kako skico loput v C4. Predvidevam da imata C4 in C4 GP enako zasnovo cevi in ventilacije.

Jogador

Na hitro sem našel tole, shema ventilacijskih kanalov, ali rabiš prav shemo loput?

Imaš pa zs:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

sušo

Po moje da in eno in drugo. Ker še ne vem ali v cevi ali v loputi zajec tiči...  ha ha  
Imaš tudi ti zs.

Hvala

sušo

Mah kakec. nč otipljivega ni na citronservis strani.
Hvala jogador.
Bom guruja Tonija prašu kako je s tem.

Je pa zanimivo, da je imel naš Evasion enak problem ko smo ga dobil. Torej motorček loput je preskočil in je narobe odpiralo/pihalo. Èe je to problem tudi tu.

tomazpog

sušo

Da zaključim...
Guru Toni pravi da piha mrzlo. Namreč dovod ima od spredaj (Toni je kazal na sprednji blatnik in okolico) ala direkt. V glavnem nima povezave z dovodom toplega zraka.
Topel zrak spraviš izpod sprednjih zicov in skozi šobe v prtljažniku.
Sem pa Tonija dobesedno snel na parkplacu in ni imel časa razglabljat kako in kaj in zakaj in zakaj ne.
Da imaš možnost izbire temperature je bolj kot ne hec. Poleti, verjetno, malce prilagaja hitrost ventilatorja. Ne vem.
Ob priliki bom podrobneje zaslišal Tonija.

alesz

CitatTopel zrak spraviš izpod sprednjih zicov in skozi šobe v prtljažniku.
Hladiš pa z sklopom za dodatno hlajanje,ki je pod sopotnikovim sedežem in nima možnosti gretja.....

Milan48

Citroen C4 Picasso (Grand) ima 18 (22) šob za hlajenje in gretje. Vse! opravljavljajo obe funkciji. In to ne glede na izvedbo, ki je lahko navadna klima (so celo C4 brez hlajenja, ampak izredno redki), avtomatska klima z 2 področji in zadaj delna regulacija hitrosti iztoka zraka in 4 področna avtomatska, ki ima sicer zadaj urejeno, da lahko poleg hitrosti reguliraš tudi temperaturo (le za največ 3 stopinje različno kakor voznik). Ker dobro poznam tudi Mercedese vem, da noben Mercedes tega ranga (po velikosti, ne po ceni) nima tako dobro rešeno klimatiziranje kakor Citroen Picasso.

Ker ima Picasso precej možnosti nastavitev je verjetno tudi od nas odvisno ali smo dobro prebrali navodila in ali smo vse prav nastavili. In če kaj ne dela tako kot sem napisal je nekaj narobe nastavljeno, ali pa pokvarjeno. Res pa je, da morate biti pri Citroenih s traktorskim motorjem potrpežljivi pri gretju, ker nima dodatnega Webasto motorja za gretje ob hudem mrazu, niti kot opcija, niti nima ne vem kako zaščitenega motorja. Obstoja pa originalna Citroen C4 Picasso zaščita spodnjih sprednjih rešetk pred vhodom hladnega zraka, ki se lahko uporablja pri nizkih temperaturah in do največ +10°C.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

masun01

sem se že ustrašu da je kaj narobe z mojim ,ker mi greje tudi zadaj:Hammer3:

sušo

Gre samo za šobe na B stebričku. Z displejem, možnost izbire temp. in hitrosti vrtenja ventilatorja.
Torej vama obem na teh šobah piha in topel in mrzel zrak.
Tok da vem težit okol.

Milan48

Imaš najbolj popolno varianto klimatiziranja tega avta. Odgovor je: DA! Velja pa, da piha toplo, ali hladno, kar pač nastaviš na centralnem mestu, tudi pri vseh ostalih tipih klime. Je pa tudi res, da je gretje v noge par stopinj topleje od gretja pri višje postavljenih zračnikih, kar je seveda v redu, da ni buča toliko segreta.

PS: Kar meni izredno ustreza in je bolje kot pri večini avtomobilov, kar jih poznam, da imaš k nogam voznika in sovoznika usmerjenih k vsakemu po tri šobe. Za gretje je v redu, sploh pa če hočeš kdaj hladiti pri nogah, pa sploh, da ne čutiš preveč toplega, ali hladnega zraka, ki prihaja z veliko hitrostjo do le enega predela nog.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!