Prodaja se CX 2000 l.76

Začel/a Lenko, December 31, 2012, 09:03:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Tale CX je pa redka zver - original prvi tip armature. Nima niti DIRAVIja (kar so bili res redki prvi).
Skratka - medtem, ko se tu eni zgražate o nekaj k Eur ceni - ja, jebat ga - redka ptica je - in dejansko je tudi nekaj več vreden.
Ampak nije žvaka za seljaka ...
OK

LP
Primož

christian

Citat od: garac;148670ko sem včeraj videl ex christianov 2cv mi je bilo v trenutku žal, da nisem šel na ogled.

Ja prav take barve je kot je bil v oglasu in to kar nekaj časa...........

antasi

Citat od: christian;148715Ja prav take barve je kot je bil v oglasu in to kar nekaj časa...........

mi je bilo tudi meni žal za tvojim,
sam ga sicer nisem kupoval,
ampak sem mislil da ga bo kupil prijatelj,
un ko bi zamenjal za motor
ko sem te klical,
ampak je prijatelj tak dolg mencal
da je lepotec odšel od hiše:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

Citat od: Citroenovc;148714Tale CX je pa redka zver - original prvi tip armature. Nima niti DIRAVIja (kar so bili res redki prvi).
Skratka - medtem, ko se tu eni zgražate o nekaj k Eur ceni - ja, jebat ga - redka ptica je - in dejansko je tudi nekaj več vreden.
Ampak nije žvaka za seljaka ...

no ja, saj bi ga jaz kupil, ampak je zaenkrat cena 12 jurjev
za tulk bi ga pa dal tamlad:breaking_pc:
za ta denar pa ga grem še vseeno rajš na nordkap z dijano iskat:BigThumbs:

pa mislim, da bi lahk xandrej lepo povedal kako se pri nas prodajajo hidravličarji
ko ga je ponujal svojga lepega xma bi ga sicer vsi meli ampak je blo tud tistga doberga jurja preveč, tak da ga je nakoncukupilnjegovprijatelj:BigThumbs:

andraž

Za zbiralca je ta cena o.k. Se bo že našel pravi kupec.

tomaz555

Za 12 jurjev? V Sloveniji v teh časih?

garac

optimist, končal pa bo v preši, ali se prodal za kakšno smešno ceno leta 2014
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

..leta 2014, ko bo urejeno dedovanje-papirji,
pa se bo res prodal za enih 2-3 jurje(me prav zanima če bom trofu)

isarajli

dediščina- papirji bodo verjetno urejeni prej kot v mesecu dni, če so dediči sklodni.....če je samo eden pa itak ni problemov. Prodal se bo pa verjetno enemu petemu kupcu za male pare, ko bodo pred njim ostali razložili situacijo, dopovedali vrednost, shandlali, najdli napake itd...pa velik je odvisno kolk dedič rabi € .
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

dvorjan

Jaz mislim, da ima antasi cisto prav, vsaj glede prodajne cene.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

"Klasika", ki ga lahko čaka - pa upam da ne - dokler bo cena visoka, se bo našlo nekaj ljubiteljev, ki bodo predvsem jamrali, da za tolk denarja ga pač ne kupijo.
Potem bo počasi vedenje o njem zatonilo. In ga bo ali kupil nekdo za male pare (čeprav je to tako specifičen avto, da takega kupca ne bo) ali pa se bo avto stal na miru toliko časa, da bo praktično propadel ...
Potem se bo našel nazaj en ljubitelj in ga kupil za male pare ... ampak bo potem treba vanj vložit kar nekaj Eur in veliko znanja in improvizacije, da bo normalno vozen in uporaben ... (poglejmo Superco - je eden redkih, ki ne obupa in ne obupa zlepa ... koliko je takih? Bore malo.)
OK, taki ljubitelji pri nas vendarle so, da so se pripravljeni spopasti z zahtevnim projektom. Ampak je vseeeno mala verjetnost, da ga bo kupil eden od njih.
Bolj verjetno je, da ga bo kupil nekdo, ki bo malo "flikal" probleme ... Kar pomeni, da bo prej ko slej končal ali v preši ali pa kot "zavožen projekt".

Hmm, pošteno gledano - najbolje, da se dedičem predlaga, da ga takoj ponudijo zahodnemu trgu. Sicer sem sam zelo nenaklonjen temu, da se redke zveri na tak način izgubijo iz SLO - ampak bolje, da ga bo nekdo uporabljal, kot da propade pri nas ...

Še enkrat ponavaljam - avto je zelo star primerek CXa in obenem še zelo redek (DIRAVI so bili res samo določeni na začatku, ki ga niso imeli).
In redkost se plača.

Seveda, dopuščam, da je avto že sedaj nevozen, pregnit, malo vreden ... V tem primeru je 12k EUR pač znanstvena fantastika.
Ampak gledam takole - po moje da je moral biti pokojni lastnik malo ljubitelja tega dotičnega avta. In ga je verjetno primerno rihtal.

Mimogrede - kako se je razpletla zgodba z DSkama iz Maribora? Ena rjava in ena svetlp modra ... Ko je tudi tu spraševal dedič kaj in kako z njima ...
Sta še tam? Gnijeta? Ju je prodal? Ju je kupil kak ljubitelj?
Vprašam zato, ker se mi zdi, da bo odgovor podoben mojemu sklepanju zgoraj ... :S
OK

LP
Primož

tomaz555

Ljubitelji gor ali dol, meni cena 12 jurjev še zdaleč ni realna. Sicer pa ceno določa trg in avto je toliko vreden, kolikor dobiš zanj na trgu. Iz zahoda bodo prišli k nam po avto samo v primeru, da je cena za polovico manjša od realne v tujini. Cene oldijev pa so pri nas vedno manjše in res sem že srečal švaba, ki je peljal Prinza na prikolici proti karavanškemu tunelu.
Žabi sta se pojavili na avto netu (vsaj ena) in za realno ceno dokaj hitro izginili (la).

Citroenovc

OK

LP
Primož

garac

seveda so cene šle tudi navzdol, zdaj je pravi čas za nakup oldya, če imaš viška €, samo takih je bolj malo, zato tudi upad cen in ponudbe, poglej na a-net koliko oglasov je trenutno, pa še koliko od teh je svežih? Poglej monami spačke, že par let so eni in isti na strani...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

... videl tiste spačke, rabijo še nekaj dela in cena ni primerna.

CX ni kulten avto, kot sta spaček ali žaba... pri nas lahko prodajalec kar pozabi, da bo dobil 12 jurjev (čeprav je avto na slikah lep k prasica - še mene rajca, da bi ga imel).

Èe je tipitopi, je vreden tiste cene, ki jo je navedel Antasi, pa še to je vprašanje pri nas v SLO.

Itak pa je brez veze tukaj modrovati - če kopga zanima nakup, naj ponudi prodajalcu neko ceno v okviru Antasijeve, pa kako leto gnjavi prodajalca - po mojem ga bo na koncu lahko kupil za to ceno.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)