Kaj storiti?

Začel/a JozeG, December 13, 2012, 08:59:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Pokličeš taxi in po rezervnega; kako bi pa odklenili pri xsari ,ki ima gumb za odklepanje drugače narejen, pa da si resnično daleč od doma.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Ker ne berete je avto laufal!!!!

Kaj naredit?

Pojma nimam!

garac

švajsdrat je nabolj pripraven, ponavadi ali greš za robom vrat in povlečeš kljukico za odpiranje vrat, ali pa pri določenih modelih greš noter za steklom, spodnji rob in povlečeš pletenico, ki gre od od kljukice od ključavnice, čeprav pri citroenih gre ponavadi za vzvod, alesz bi znal povedat, kako ima določen model izvedeno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Preventivno se poskušaš povezati s kakšnim izvedencem, ki to izvaja hitro in učinkovito na neosvetljenih parkiriščih in temnih garažah. Ta te izobrazi v tej smeri.

isarajli

če maš asistenco ,pridivjajo z zračno blazino in rešijo situacijo.Drugač bi še pa vedno raje razbil sovoznikovo steklo ,kot sprožu airbag. rabljenega dobiš za par 10€.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

dexterboy

khm... zgleda, da je šla zdrav pamet v franže in je folku že udarilo na psiho, da bo 21.-ga konec in temu primerno je tudi obnašanje, razmišljanje, sploh če pogledam pri meni v službi, pa je kao neka institucija...
Kot prvo, kako naj bi se avto kar samo od sebe zaklenil, sploh pri delujočem motorju, pa kolikor vidim po sliki, je v igri C4, ki ni ravno v letih pa da bi se kar kvaril na tak način. Zatorej bi prosil za razlago od tistih, ki tukaj šraufate in ne nas nedeljskih "plemičev", ki mislimo, da nekaj znamo, kako se lahko avto pri delujočem motorju na mestu pri minus temperaturah kar sam od sebe zaklene?
Kot drugo, tolči po plehu, da sprožiš airbag, je rahlo lovska, podobno, kot če bi se spravil na muho z dvocevko ali pa kalibrom 30-06. Kot prvo, moraš vedeti, kje so senzorji, kot drugo, za sprožitev naj bi bila potrebna tudi hitrost, ker senzor ne sproži pirotehničnega polnila če niso izpolnjeni vsi pogoji. Èe tako bi bilo, bi bilo sproženih veliko več mehov na parkiriščih, ko ti potrga dol odbijač, pa ni nobenih aktivacij. Primeri sprožitve blazine pri stoječem vozilu, ko so tudi nam kazali videoposnetke na tečajih varstva pri delu, pa so bili zgolj pri avtih, ki so bila udeležena v prometnih nesrečah in so morali gasilci uporabljati škarje za rezanje pločevine, da so dobili ponesrečence iz zverižene pločevine. In če se je gasilec znašel "na poti airbaga", ga pred poškodbo ni rešila niti čelada. Ne priporočam ogleda tistim z mehkim želodcem...
Kot tretje, pisalo je, da je bil voznik na kavi preden je šel odtajat šipe in avto. To pomeni, da ni bila tista situacija, ko greš samo v puliju ali pa srajci nekaj iskati v prtljažnik avta pa se ti po zaprtju prtljažnika sproži centralka, zunaj pa piha burja, pada sneg pa še minut na barometru. To pomeni, da se lahko voznik (in potniki) umaknejo nekam na varno oz. toplo do prihoda mehanikov.
Kot četrto, od kdaj je dobro, da pustiš dizelski motor laufati toliko cajta, da mu zmanjka nafte? In avtomatično rabiš pomoč mehanika, da ti ga sploh zalaufa...
Kot peto, lepo je bilo napisano za uporabo napihljive blazine. V živo preverjeno in preizkušeno in delujoče že 20 let nazaj, tako, da je to nekako najcenejša in najhitrejša pot. Tudi če bi bila panika, je še vedno ceneje razbiti šipo, kar je že omenjeno, ker se s tem dejanjen tudi ne naredi velika škoda, če pa imate šipe vključene v zavarovalno polico, je pa sploh gratis...

Tako, ne bom več našteval, de me ne bo kdo odolžil čarovništva in zažgal na grmadi. Ampak, ko začneš brati takšne vrstice, se pač moraš vključiti v debatni krožek.
Pa brez osebnih zamer do kogarkoli, nisem nobenega hotel užaliti, le ščepec zdrave kmečke pameti je zgleda šel kuhanemu vinu naproti (in Kanglerju z njegovo diplomsko).

Sploh pa, zakaj furate Citroena?Ako želite kwaliteto, kupite VAG-a :emot15:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Mike666

to se je meni že 2x zgodilo. 1x na ax-u 1x na saxoju. Z pestjo sem udaril po ključavnici vrat in se mi je odklenil. Ali je bila to sreča al pa deluje.

JozeG

Citat od: dexterboy;147721khm... zgleda, da je šla zdrav pamet v franže in je folku že udarilo na psiho, da bo 21.-ga konec in temu primerno je tudi obnašanje, razmišljanje, sploh če pogledam pri meni v službi, pa je kao neka institucija...
Kot prvo, kako naj bi se avto kar samo od sebe zaklenil, sploh pri delujočem motorju, pa kolikor vidim po sliki, je v igri C4, ki ni ravno v letih pa da bi se kar kvaril na tak način. Zatorej bi prosil za razlago od tistih, ki tukaj šraufate in ne nas nedeljskih "plemičev", ki mislimo, da nekaj znamo, kako se lahko avto pri delujočem motorju na mestu pri minus temperaturah kar sam od sebe zaklene?
Kot drugo, tolči po plehu, da sprožiš airbag, je rahlo lovska, podobno, kot če bi se spravil na muho z dvocevko ali pa kalibrom 30-06. Kot prvo, moraš vedeti, kje so senzorji, kot drugo, za sprožitev naj bi bila potrebna tudi hitrost, ker senzor ne sproži pirotehničnega polnila če niso izpolnjeni vsi pogoji. Èe tako bi bilo, bi bilo sproženih veliko več mehov na parkiriščih, ko ti potrga dol odbijač, pa ni nobenih aktivacij. Primeri sprožitve blazine pri stoječem vozilu, ko so tudi nam kazali videoposnetke na tečajih varstva pri delu, pa so bili zgolj pri avtih, ki so bila udeležena v prometnih nesrečah in so morali gasilci uporabljati škarje za rezanje pločevine, da so dobili ponesrečence iz zverižene pločevine. In če se je gasilec znašel "na poti airbaga", ga pred poškodbo ni rešila niti čelada. Ne priporočam ogleda tistim z mehkim želodcem...
Kot tretje, pisalo je, da je bil voznik na kavi preden je šel odtajat šipe in avto. To pomeni, da ni bila tista situacija, ko greš samo v puliju ali pa srajci nekaj iskati v prtljažnik avta pa se ti po zaprtju prtljažnika sproži centralka, zunaj pa piha burja, pada sneg pa še minut na barometru. To pomeni, da se lahko voznik (in potniki) umaknejo nekam na varno oz. toplo do prihoda mehanikov.
Kot četrto, od kdaj je dobro, da pustiš dizelski motor laufati toliko cajta, da mu zmanjka nafte? In avtomatično rabiš pomoč mehanika, da ti ga sploh zalaufa...
Kot peto, lepo je bilo napisano za uporabo napihljive blazine. V živo preverjeno in preizkušeno in delujoče že 20 let nazaj, tako, da je to nekako najcenejša in najhitrejša pot. Tudi če bi bila panika, je še vedno ceneje razbiti šipo, kar je že omenjeno, ker se s tem dejanjen tudi ne naredi velika škoda, če pa imate šipe vključene v zavarovalno polico, je pa sploh gratis...

Tako, ne bom več našteval, de me ne bo kdo odolžil čarovništva in zažgal na grmadi. Ampak, ko začneš brati takšne vrstice, se pač moraš vključiti v debatni krožek.
Pa brez osebnih zamer do kogarkoli, nisem nobenega hotel užaliti, le ščepec zdrave kmečke pameti je zgleda šel kuhanemu vinu naproti (in Kanglerju z njegovo diplomsko).

Sploh pa, zakaj furate Citroena?Ako želite kwaliteto, kupite VAG-a :emot15:

Kot prvo - avto se je sam zaklenil
Kot drugo - tolči po plehu - to je bil joke
Kot tretje - v popolnosti drži
Kot četrto - tudi to drži
Kot peto - ali napihljive blazine nosite s seboj?

JozeG

Citat od: Mike666;147728to se je meni že 2x zgodilo. 1x na ax-u 1x na saxoju. Z pestjo sem udaril po ključavnici vrat in se mi je odklenil. Ali je bila to sreča al pa deluje.

Tudi jaz sem  ga užgal po vratih, pa se ni nič zgodilo.

JozeG

Citat od: garac;147668švajsdrat je nabolj pripraven, ponavadi ali greš za robom vrat in povlečeš kljukico za odpiranje vrat, ali pa pri določenih modelih greš noter za steklom, spodnji rob in povlečeš pletenico, ki gre od od kljukice od ključavnice, čeprav pri citroenih gre ponavadi za vzvod, alesz bi znal povedat, kako ima določen model izvedeno

Kljukice nima, ima pa knof na sredi armaturne plošče

JozeG

Citat od: andraž;147671Preventivno se poskušaš povezati s kakšnim izvedencem, ki to izvaja hitro in učinkovito na neosvetljenih parkiriščih in temnih garažah. Ta te izobrazi v tej smeri.

Tudi to sem že imel na zalogi za primer, če z rezervnim ključem ne bi odprl avtota.

ModelJT

Dexter ne boš verjel ravno dane se je to zgodilo sodelavcu. In to na dokaj novem C4 picassoju. Je zapeljal avto iz delavnice, da ga bo predal stranki, avto je bil prižgan, stopi ven, zapre vrata in avto se sam zaklene. Potem je pa tista blaznia prišla spet prav. Tudi meni se je že to zgodilo v službi na enem berlingotu, zato pa imamo odprte šipe ko je avto na dvigalu. Je pa res, da je verjetno imel picasso tist sistem, da ko ključ zapusti avto se po določenem času sam zaklene, pa ga je mogoče to kaj zmedlo. Citroen pač... haha
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Kolega je imel nerodno situacijo s Hyundaj Atosom ... peljal se je k punci ... cca 60km od doma se je ustavil ob cesti, da skoči ven na malo potrebo ... ko je opravljal delo ... sliši za sabo zvok centralnega zaklepanja ..Atos se je zaklenil sam od sebe ..sicer ugasnjen, sam ključi pa noter ... on zunaj na mrazu, brez jakne, z dokumenti, mobitelom in ključi v avtu ... s prsti je poskušal ovkir vrat toliko umaknit, da bi uspel potem nekako odklenit avto ...

Par mimoidočih je vprašl če mu lahko pomagajo, pa so ga vsi sam čudno gledali ... čeprav je reku da je avto njegov :) Pa je šel peš v prvo vas, dobil enega moža, pa sta potem skupaj upognila okvir od vrat, pa z žico uspela potegnit kljukico na vratih ...

Tako da zgleda se avti tudi sami zaklepajo ... zato pri ta novih, vedno vzamem ključ s seboj .. nikoli ne veš kdaj se sproži funkcija samozaklepanja :)

dexterboy

Aha, tako torej te stvari stojijo. Torej imamo še eno bolno napredno tehnologijo, za katero pravijo, da je feature in ne bug.
@ModelJT, ali kaj veš, te serviser, trgovec vpraša, če se da to izklopiti v elektronskih možganih? Ali ni potlej bolje, da imaš ena vrata, ki niso povezana na centralno zaklepanje in jih moraš zaklepati ročno. Vem, vem, potrebno je ustati iz toplega kavča, premakniti rit, zašvicat na polno, se potlej preoblačiti, da imaš zopet čiste cote na sebi, hkrati se tudi predramiš iz prijetnega dremeža, ampak nikoli nimaš težav priti v svoj avto. Pa četudi izgubiš ključe, ali pa ti jih odtujijo.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

ModelJT

To samodejno zaklepanje, ko je ključ izven avta se verjetno da izklopiti s testerjm. Bi moral vprašat. Tisto drugo pa žičko precvikaš pa je problem rešen hehe.
[SIGPIC][/SIGPIC]