Beli prestiž :)

Začel/a bobr, December 04, 2012, 04:40:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bobr

Po 5 mesecih uporabe kratko poročilo. Kupil sem 3 leta starega ful oprema karavan dizla, pripeljan z Italije. Tisti dražji ki se je prodajal v Avto Grosuplje. Slike spodaj...
Prevozil sem cca 11 tisoč in poraba se giblje med 8-9l. Še vedno sem izjemno zadovoljen z avtom. V naslovu sem omenil da je prestiž ker to dejansko tudi je. Vožnja je fenomenalna in raje ne pomislim kako bo ob menjavi avta čez nekaj let, seveda če slučajno ne ostanem na hidravliki. Panoramska streha je tudi zmaga, vsak naslednji domači avto jo bo imel, razlog se skriva med slikami :take_picture:.

Do sedaj imam te opazke:
-tretja stop luč ne dobi ozemljitve in zato se to stalno beleži v računalniku kot napaka. Razdrl sem krilce in "prebrikal" maso tako da luč zdaj dela ampak napaka ostaja. Ne grem razdirat strehe zarad tega...
-edinokrat ko sem avto posodil ženi, je dobila na armaturi napako engine failure. Diagnostika pokaže "rail pressure incorect" in meni se problem ni ponovil. Sumim da ženske ne znajo vžigat niti vozit avta. Nauk zgodbe, ne posojaj avta ženi :Hammer3:.
-v času prvega kroga volitev sem nerodno zapeljal s ceste v neko luknjo in posledično se mi je odlomil stabilizator zadnje preme. Prav odlomila se je debela štanga. Menjava z delom vred cca 180€ ampak to je itak moj feler, ni problem v avtu.
-ogulil sem roke na menjavi dnevnih luči za LED opcijo. Ahhh neprakičnost novih avtov
-zadnje zavore so bile hin ko sem ga že kupil. Ploščice so obrabili do diskov tako da so nove ploščice kar nekaj časa potrebovale uleganje. Ob naslednji menjavi me čakajo tudi diski.
-diagnostika pravi da naj bi FAP aditiv zdržal še 85 tisoč km. Upam da bo res tako :AngelPray:.

Kar se tiče lastnih užitkov sem dal vgraditi konkretno nadgradnjo glasbe. Sprednji komplet zvočnikov in nizkotonec v škatli po meri v prtlažnjiku. Oboje poganja močan 4kanalni ojačevalec. Že dlje časa sem planiral boljši zvok v svojem avtu in tokrat sem pač investiral. Ni mi žal, zdaj ropota kot je treba. Aja mimogrede, v osnovi je bil vgrajen Citroenov kvazi hifi sistem katerega sem že spljuval v drugi temi. Èe ima še kdo rad dobro muzko naj nadgradi zadevo kot se šika.

Druga "nadgradnja" je bila "toniranje" zadnjih stekel in seveda homologacija. Zdaj je 88% zatemnjeno in izgleda še lepše skrivnostno zatemnjen zadek :).

Tretja in tudi zadnja zadeva ki sem jo nadgradil je TV v avtu. Ker je moj avto z NG4 sistemom je kar nekaj težav povezanih z predvajanjem gibajoče slike med vožnjo. Radio namreč zaznava vožnjo in prekine sliko. Za povrhu gre ta komunikacija po CAN vodilu in enkrat ko prekineš zaznavanje hitrosti potem navigacija ne deluje :breaking_pc:.
Ampak obstaja "zdravilo" tudi za to. TV-Free vmesnik, ročno stikalo in dober MPEG TV sprejemnik/multipredvajalnik z antenami. Sedaj brez težav uživamo v ogledu TVja ali divx/mkv filmov, Tv deluje povsod kjer je signal in tudi med hitro vožnjo je slika vredu. Preverjeno deluje tudi v tujini.  

Toliko zaenkrat. Upam na čimmanj težav in uživanje v vožnji.

frodo1

Lepo če si zadovoljen, upajmo da bo pri tem tudi ostalo,..
:BigThumbs:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Ta kombinacija je ubijalska!

Te felne, streha v steklu pa barva to je to!

Bog ve kak bi C6 zgledal s temi felnami...

Fajn vozi še dalje!

Tiki

Hudo lep C5, in tudi lepo je slišati da je nekdo zadovoljen s takim avtomobilom... hehe
Èim več srečnih Km! =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zlikovski

yamaha20252025

Bobr....

Zelo zelo lep avto, res terna kombinacija.
Vesel sem tudi sam, ko slišim zadovoljnega lastnika in hkrati uživača, ki jo C5 v kombinaciji s hidravliko nudi.
Koliko kilometrov ima avto in kakšen motor je notri, menjalnik?

Zunanjpost bi lahko polepšal še z 12 mm distančniki na vseh štirih kolesih. To imam jaz za originalna "zimska" platišča, pa prav lepo izpade in absolutno ni preveč široko, ravno lepo zapolni "prazen" prostor, ki je v originalu viden.

Kar se akustike tiče, si se pravilno odločil.
Žal originalni sistem ni ravno posrečen.
Tako sem tudi jaz zamenjal cel sistem, dva ojačevalca, woofer..., Usb...

Ti pa si šel korak naprej...
Namreč dela ti DVD, dvix, in TV.
O tem sem tudi sam razmišljal, a se nisem odločil, ker se veliko..kolikor sploh se...vozim sam, med vožnjo pa itak ni čas veliko gledati na zaslon.
Prav pa pride, če kje stojiš in čakaš...
Kdo ti pa je vse to zmontiral in kakšna je bila cena ( sploh Dvd, Tv...)?

Tudi sam in verjetno mnogi, smo mnenja, da ko enkrat voziš hidravliko, C5, C6 ipd, je kar težko iti na kaj drugega.

Pa veliko užitka, varnih kilometrov...
P.S. pa kako fotko notranjosti še dodaj :BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

MSrougeZX

Mene pa bolj zanima kaka fotka avdio opreme...daj malo nam še poslikaj...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

Jaz sem ga videl v praksi - najbolj ocara TV. Da ne bo pomote, tudi avto je spica. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Èudovita kombinacija, bel, pa te feltne pa steklena streha....uf=)
Pa maček ga zmaga, steklo se super segreje:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

bobr

Avto ima trenutno blizu 128 tisoč km. Motor je 136KM dizel z avtomatskim menjalnikom. Ta avtomatski menjalnik je še eno prijetno presenečenje. Ne morem ga prehvalit, tako lepo in hitro menja da skoraj nisem mogel verjet. Pravijo VW vozniki da je boljši od DSGja :).
Skratka, je čisto dovolj poskočen za mojo rabo, enkrat ko je otrok pri hiši mine "dirkanje" po cesti :). No, ne me narobe razumet, še vedno dirkam ampak z motorjem po pistah :).

Kar se tiče TV/Divx/MKV predvajanja imam tole:
http://www.store.ampire.de/Multimedia/Video-in-Motion/-for-CITROEN/-with-navigation-RT3-RT4/Video-in-motion-Peugeot-Citroen-RT3-N3-CAN-or-RT4.htm?shop=ampire_en&SessionId=&a=article&ProdNr=TF-PSA&t=2897&c=4677&p=4677
http://www.carmedia-systems.de/DVB-T---TV/DVB-T-Tuner/DVBT-XS500---Dualer-DVB-T-Tuner--USB--MPEG2---MPEG4.html
http://www.store.ampire.de/Multimedia-Solutions/DVB-T-Receiver/TV-Antenna/AMPIRE-Plus-Paket-fuer-DVB-T-Receiver-F-Stecker-.htm?shop=ampire_en&SessionId=&a=article&ProdNr=PLUS300&t=2897&c=65&p=65
Zmontirano sem imel pri Žgajnarju v BTCju. Meni se ni dalo podirat pol armature, tapet in polagat kable. Mojster je vse kable in oba modula lepo skril, tako da se čisto nič ne vidi. Vidni sta samo anteni na zadnjih stranskih oknih in daljinec (glej slike). Vse skupaj z montažo vred je bilo cca 300€.

Nekaj slik dodano tukaj. Niso najboljše ker je te dni zunaj prav čudna svetloba. In tudi sprednji zvočniki se ne vidijo ker so montirani v originalne luknje. Nadgradnja akustike je tudi profi narejena, se čisto nič ne vidi, vse je skrito kot da nič ni. Vendar ko se poveča glasnost začutiš zverino :)

MSrougeZX

Hvala za linke...mogoče kdaj pride prav...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gap

kdo ve kje bi lahko kupil te felge - te so pa dobre - a so 18 col

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

gap

19 so pa verjetno gume ze kar precej eur pa se trdota avtomobila bi bila lahko vprasljiva kaj pravite?  Ali se motim? So pa dobre