opozorilni zvok parkirnih senzorjev

Začel/a OGORAZD, November 30, 2012, 09:13:32 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

OGORAZD

Pozdravljeni,

Piskanje ob približevanju oviri pri vzratni vožnji prihaja po občutku nekje od zadaj, je pa zvočnik na meji da bo zaključil svoje delo. Pa me zanima, če je že kdo menjal ali pa ve, kje se ta zvočnik nahaja.

Aja, ali lahko z ključem odklenete oz. zaklenete vrata, (ob tem, da daljinec normalno dela), sprašujem ker z ključem ne morem odkleniti ali zakleniti vrat pri vozniku...

Lep pozdrav !

masun01

OGORAZD

ti šment pa je res! no zvočnike imam zanič, sem že slišal (ali bolje preslišal) pri glasbi :(

ali imate original zvočnike ali ste jih menjali ?

lp

north

Pa ima avto original park senzororje če jih nima bi mogel imet skor svoj zvočnik si kaj gledal okrog zadnjih luči pri konektorji spodaj pri zadnji vezni steni ponavad tam nekje zmontirajo zvočnik če so seveda neoriginalni senzorji....
Citroën - Creative Technology

OGORAZD

ja so original, sicer nimam navigacije a vseeno kaže tiste črtice na konzoli kje je ovira...

smartboy82

Jaz sem menjal original zvočnike in sicer z dvosistemci in moram reči, da sam več kot zadovoljen z zvokom iz original radia. Premer zvočnikov je 165mm in pašejo od vseh proizvajalcev teh dimenzij noter, ker imajo tudi po globini vrata dovolj prostora.

alesz

Vglavnem Citroeni za zvočne efekte koristijo zvočnik v podvolanskem stikalu...

Citathttp://www.citroenar.eu/showpost.php?p=133960&postcount=3

smartboy82

Citat od: alesz;146566Vglavnem Citroeni za zvočne efekte koristijo zvočnik v podvolanskem stikalu...

Za zvočne efekte, kot je "service", "ice risk", ipd. res, vendar ne za parkirne senzorje. Le-ti prihajajo iz zvočnikov, ki so nameščeni v vratih...zato, pa tudi ne moreš kar tako menjati original radia brez dodatkov...

OGORAZD

Hvala za info, a je kdo sam menjal zvočnike ali se bolj splača kar na servis, pa katere zvočnike priporočate, za povprešnega uporabnika...

lp

smartboy82

Menjal sem jih sam. Celo cele tapete ti ni potrebno sneti, ampak počasi spodnji del tapete oddvojiš od vrat in če se spogneš lepo prideš do zvočnikov. Jaz sem namontiral Blaupunkt bluemagic TL170 (spredaj in zadaj) in sem izredno zadovoljen s čistim in dobrim zvokom. Radio tudi na končni moči ne pači zvoka. K dobrim basom pa pripomore tudi dobra izolacija avta.