Nakup C6

Začel/a hladilnik, November 29, 2012, 03:44:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lugr78

@Francl- imaš ZS....
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

MaGo5

Štefeta sem videl recimo en mesec nazaj ko se je pripeljal z C6 na neko lokacijo. Sem si ga ogledoval vsaj kakšno minuto. Meni je bil vizualno top!

XMAR

Citat od: MaGo5;209872Štefeta sem videl recimo en mesec nazaj ko se je pripeljal z C6 na neko lokacijo. Sem si ga ogledoval vsaj kakšno minuto. Meni je bil vizualno top!
Vse lepo in prav, vprašanje je kakšen je pa znotraj in v vožnji

isarajli

Ne vem no, kaj bi lahk pričakoval od skoraj 10 let starega citroena oz, vsakega avta. Avto je vizualno ohranjen, trenutno vse deluje ok, pali in vozi...seveda je pričakovat ,da bo kaj za porihtat, sploh pri tej nakracani opremi je več možnosti za okvare. Èe se bojiš tega, kupiš clio z servo volanom in gas. Avto že v štartu ni bil narejen za povprečne ljudi z minimalcem. Ponavadi težek stroj kupijo mladeniči ko je avto star 10 ali več let, ker je cenovno dostopen, malo njih pa razmišlja ,kaj vse to potegne zraven...
Preveriš km in stanje avta, če ti je ok kupiš in to je to. Drgač pa po novega z garancijo.

Še enkrat se ponavljam : Trditev ,da kupiš dober avta od 1. lastnika in slab od švercerja se mi zdi nesmiselna.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

XMAR

Lepo in poučno si to napisal.
Drugače pa C6 ni za vsakega in je tudi bilo malo narejenih ter je bil zgrešena serija.
Če se prav spomnim je Štefetu leta 2003 prenehala koncesija in prodaja samo še rabljene ter jih servisira

xpuser

Citat od: isarajli;209877Ne vem no, kaj bi lahk pričakoval od skoraj 10 let starega citroena oz, vsakega avta. Avto je vizualno ohranjen, trenutno vse deluje ok, pali in vozi...seveda je pričakovat ,da bo kaj za porihtat, sploh pri tej nakracani opremi je več možnosti za okvare. Èe se bojiš tega, kupiš clio z servo volanom in gas. Avto že v štartu ni bil narejen za povprečne ljudi z minimalcem. Ponavadi težek stroj kupijo mladeniči ko je avto star 10 ali več let, ker je cenovno dostopen, malo njih pa razmišlja ,kaj vse to potegne zraven...
Preveriš km in stanje avta, če ti je ok kupiš in to je to. Drgač pa po novega z garancijo.

Še enkrat se ponavljam : Trditev ,da kupiš dober avta od 1. lastnika in slab od švercerja se mi zdi nesmiselna.

Èe gledaš da je v "posredniški" prodaji lahko pomeni da se prodajalcu neda ukvarjat u vsakim ki bi sprobal takšen avto kupil pa ga seveda nebi.
Èe avto izgleda vredu rečeš da bi ga peljal na dvigalo če reče ne veš koliko je ura.

isarajli

Citat od: xpuser;209883Èe gledaš da je v "posredniški" prodaji lahko pomeni da se prodajalcu neda ukvarjat u vsakim ki bi sprobal takšen avto kupil pa ga seveda nebi.
Èe avto izgleda vredu rečeš da bi ga peljal na dvigalo če reče ne veš koliko je ura.

Se strinjam.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

north

Poznam prejšnega lastinka če je avto res pri Štefetu ?
Citroën - Creative Technology

Xandrej

Citat od: isarajli;209877Ne vem no, kaj bi lahk pričakoval od skoraj 10 let starega citroena oz, vsakega avta. Avto je vizualno ohranjen, trenutno vse deluje ok, pali in vozi...seveda je pričakovat ,da bo kaj za porihtat, sploh pri tej nakracani opremi je več možnosti za okvare. Èe se bojiš tega, kupiš clio z servo volanom in gas. Avto že v štartu ni bil narejen za povprečne ljudi z minimalcem. Ponavadi težek stroj kupijo mladeniči ko je avto star 10 ali več let, ker je cenovno dostopen, malo njih pa razmišlja ,kaj vse to potegne zraven...

No tukaj pa se strinjam s tabo 300%

Kot je napisal na servis pa je. Avto če vse dela ob nakupu je to to. Kaj pa se lahko zgodi čez 14 dni pa neve nihče niti oni tam zgoraj tak, da že v štartu ste zgrešili z takim nakupom. Avto se pregleda, se priklopi na tester pa je treba videt če vse kolkotolko štima pa je. Drugače pa se kupi za 10 jurjev nova dacia ki ima volan pa kole pa je v garanciji pa gas. :BigThumbs:

Vsi bi imeli servisne knjige pa nevemkajvse ko pa berem tukaj na forumu pa ste zadovoljni samo z dvema ORIGINAL servisoma in to je to... Prave face. Ker ole pa filter zna menjat vsak kiri je kdaj picikl vozil. Za druge problema pa se itak moraš obrnit na servis.

lugr78

No pri takem "eksotičnem" avtu je pa res dobro da vsaj malo veš kje je bil servisiran. Olje in filter res vsak popoldanc zamenja, ampak tukaj so stvari ki jih ne vedo vsi. Recimo cev za vodo pri 2.7 mašini, membrani zaradi katerih avto cuka (staneta 20 €) pa potem menjajo EGR...so specifike za katere je fajn da so bile zrihtane da ne doletijo tebe.
Pri svojem bivšem C6 sem recimo menjal na glavnem servisu tudi verigi med odmičnima gredema. Se sliši ko je avto hladen kako rožlja. Èe ima avto več kilometrov kot je na števcu in ti temu zaupaš, se lahko zgodi da si neprijetno presenečen ko kaj takega odtrga.Že samo redna menjava teh zadev brez loma je več kot 1000 €, kaj šele da ti ventile pokrivi...
Sam sem mnenja da čimveč informacij o servisih imaš tem bolje je, tudi če ima avto več km ampak vsaj veš pri čem si...
Dotični avto ima malo kilometrov na števcu in baje je tudi glavni servis bil narejen, siguren pa nikakor ne moreš biti. Èe ima človek vsaj račune za material ali pa celo račun ko so mu menjali je precej drugače kot pa takole na zaupanje.Moj bivši je imel čez 220.000 km ko je šel od mene, pa notranjost ni bila precej slabša od tegale....
Sam brez vsaj delne zgodovine takega avta nebi kupil, sicer pa vsak po svoje ,)
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Xandrej

Zato pa se gre na servis sigurno je nekje kaki zapis. Pa papirje od tehničnega se tudi kje dobijo, da se preveri kolko je imel kilometrine ko je prihajal na tehninega ali pa pri zavarovanju kakorkoli. Treba je preverit kako pa kaj če pa je že v osnovi preveliko strahu pa počakat na drugo priložnost. :BigThumbs:

sl1

Saj lahko res, da je vse čisto ok z avtom, da ga je človek pač mislil zvoziti do konca, potem res ne potrebuje servisne knjige, računov in listkov.
Jaz tudi recimo pri svojih avtih nimam nič razen listkov, ker jih moj serviser pridno izpoljnjuje in skrbno zatika na eno mesto pod havbo. Je pa res, da so moji avti običajno v cenovnem rangu štirih koles s tega avta in to da ni servisne potem ni tak problem.

Najbolje da ker ni zgodovine ceno zbijes se za 2 jurja, pa naredis en fajn servis, da ves s čim se voziš.

XMAR

Dobro si tole napisal, zbiješ ceno, ker nima točno poznane zgodovine :emot112:
Pa probaj zadevo izpeljati tako, da prideš na ogled, ko je še mrzel oziroma neogret ter da gresta na bližnji servis ali pa AMZS in takoj veš pri čem si

Francl

Takole je: Premislil sem si. Dotični avto je sicer na pogled res lepo ohranjen in se lepo pelje. Mi pa ne gre v glavo, da nekdo kupi takle nov avto, pa ga potem ne servisira na pooblaščencu. Poleg tega pa bi hitro zneslo še nekaj stroškov. Rabi nove zimske gume, vlečno kljuko. Za prevažanje psa je karavan bistveno boljši. Glede na to koliko sem v zadnjem letu vložil v sedanjega, mi tega pri ceni nihče ne bo dosti upošteval. Zato zaenkrat ostajam na "Erste klasse" in se zahvaljujem za vaš trud in mnenja.
:Hammer3:

XMAR

Odločitev je jasno tvoja.
Hočeš reči, da je vlekel težke prikolice in prevažal psa?
:argue1: