Razlika med comfort in standard

Začel/a Xantia Marko, November 29, 2012, 11:07:14 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xantia Marko

Vem da načenjam že obstoječo temo, a mislim da mi še ni čisto jasno kakšna je konkretna razlika med comfort in standardnimi kuglami. A je kakšna razlika v pritisku ali pa kaj drugega?
Včeraj sem sicer dal preverit obstoječe kugle, pa se nisem spomnil vprašat mojstra v čem je štos.

Lp
M

prico

Zdravo,kje pa si preverjal bunke? tudi moje so potrebne novega plina :Hammer3:

lp

Xantia Marko

V Zaprešiču sem našel enega mojstra, Nemec Saša. Èe rabiš kontakt ti ga posredujem.
V eni uri gotovo pa še kar ugodno.

isarajli

kako se pa preverjajo ? ?? men je nemec reku ,da preverit ne gre, treba je nafilat in gotovo...?! al me je nat..?
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Tiki

Kaj Saša jih tudi fila? Èe jih me še zanima po kaki ceni...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

dexterboy

Samo za info, Novak na dlogem mostu, vič, LJ, mi je letos spomladi obnovil vseh šest kugel za 200 evrov manj enega. Toliko, da vas ne bo kdo želel žejnega čez deročo reko poslal.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Xantia Marko

Kar se tiče preverjanja pritiska, to naredi podobno kot je opisal dragan v rubriki BX, z hidravlično dvigalko.Vsekakor je možno preverit. Meni je od vseh šestih preverjenih donapolnil samo zadnje tri. To mi je zaračunal cca. 40 €.

zlikovski

@isarajli da se preveriti bunke, z hidravlično dvigalko in zraven manometer.

superca13

Citat od: Xantia Marko;146404Vem da načenjam že obstoječo temo, a mislim da mi še ni čisto jasno kakšna je konkretna razlika med comfort in standardnimi kuglami. A je kakšna razlika v pritisku ali pa kaj drugega?
Včeraj sem sicer dal preverit obstoječe kugle, pa se nisem spomnil vprašat mojstra v čem je štos.

Lp
M

Razlika je v premeru šobe. Comfort =večji premer, Standard= manjši premer.
Večji je premer, lažje in hitreje kroži olje, mehkejši je avto.
Primer XM V6: Standard spredaj: 0,6, Comfort spredaj: 0,8.

To je to, nobene znanosti.

LP
S

sušo

Razlika je tudi v pritisku v kugli.
Kako mi je že razlagu Nemec s Šentilja? Premer luknje je amortizer, pritisk je feder al pa obratno. Kurc se ne spomnem.

Sva takrat pedenala našo tetoXeno k sm hotu met GS filing v Xantii.
Povečala sva fi luknje na bunkah in zvišala pritisk. Pa je plavala u piko.
Hm, še dons se mi kolca po njej...

Lovro

Kaj pa pol po ovinkima? Kako se drži ceste?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Citat od: sušo;146511Razlika je tudi v pritisku v kugli.
Kako mi je že razlagu Nemec s Šentilja? Premer luknje je amortizer, pritisk je feder al pa obratno. Kurc se ne spomnem.

Sva takrat pedenala našo tetoXeno k sm hotu met GS filing v Xantii.
Povečala sva fi luknje na bunkah in zvišala pritisk. Pa je plavala u piko.
Hm, še dons se mi kolca po njej...

V osnovi ne. Èe kupiš nov standard in nov comfort ter primerjaš oba, imata  naveden enak tlak.
Pri polnjenju pa se lahko igraš tudi s tlakom in tudi s tem reguliraš mehkost.

Original stanje je zagotovo najboljše, najbolj paše k vozilu in vozilo se optimalno pelje in obnaša na cesti. Z vsako manipulacijo se nekaj spremeni, nekaj parametrov morda na bolje(recimo je bolj mehko), nekaj pa se jih pokvari( lega na cesti v neki kritični situaciji...).

gregor

Citat od: dexterboy;146486Samo za info, Novak na dlogem mostu, vič, LJ, mi je letos spomladi obnovil vseh šest kugel za 200 evrov manj enega. Toliko, da vas ne bo kdo želel žejnega čez deročo reko poslal.

Èe hočeš rečt da ti je nove prodal za tak denar je čisto ok in ugodno, drugače pa si bil tudi ti žejen. :gimme_money:
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

sušo

Lovro in superca
Res je da tovarniški inženirji niso BZ računal pa kalkuliral pa testiral.
Sam pelala se je pa ko puter... tud po ovinkih.
Avto je bil break in večino časa smo se vozili družinsko. Tud ko sem vozil sam nisem "testiral skrajne meje" tko da lahko rečem da je bila vožnja odlična. Tako modificirano smo vozili kar nekja let in ni bilo problemov.

isarajli

kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858