Najmanj zanesljiv?

Začel/a gigo, November 26, 2012, 05:59:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Moram se oglasit. verjetno sem med tistimi ki majo avto zato da dela pa cozi in ne sam glanca. na leto naredim med 30 in 40 jurjev. s tem ki ga mam trenutno sem naredil 166 od rega ziher 50 s prukolico doma in v tujini. nr gledam na njega kot ljubljencka. menjal sem xe velikk znamk in modelov ps vedno pridem nazaj. Ker je prajticen,funkcjonalen pa ker je vsaj v mojem primeru zanesljiv. botr rekli je crknil. ja he ampak lahko vsak ps prvuc po 166 jurjev me je pystil na cesti. prvic sem rabil avtovleko. v primerjavu z novimi dragimi jsjci ga ne mdnjam!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

mirchi, ampak ti ga pošraufaš sam, zdaj pa mi povej, kaj bi naredil ljubitelj s takšnim avtom, kot je tvoj? Na odpad bi ga zabrisal ali pa tebi prodal, če nima konkretne plače.
kaj bi naredil superca z njim v tem primeru? Najbrž popravil... Kaj pa xandrej? Osebno bi ga koknil na odpad, sem imel slabe izkušnje z bx in mojstri ki so popravljali mašino in je končal na odpadu.
kaj je naredil citrods s svojim xm? Še o gregu in xantiji bi lahko kako rekli, če bi ne bil mojster, kot je bi njegove xantie že par let ne tlačile več slovenskih cest

Fantje, saj je prav, če ste ljubitelji, samo zato še ni treba bolestno prepričevat sebe in druge.
Kaj pa slabe luči? Koliko stane nova luč? Kaj pa počeni kolektorji V6? Ne se slepit... da o bmw, audi, mercedez,  in ostalih ne govorimo, ti so še hujši... no lancia, alfa... khm, khm so lepi, udobni avti...

Si pač ne morem privoščit avta takšne klase z mojo plačo, brez da bi si roke umazal
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

@garac ne govorim kot ljubitelj. govorim kot mehanik. Xm je avto ki je za moje potrebe najbolj funkcionalen in se nu glede na moj stil voznje najmanj kvari. klincevega audija sem v 3jurjih ze dvakrat sraufal. pa pridem na servis k znancu pa oni eh saj ti je serijaka napaka saj to na vseh crkne. ne ponaredka ni pipravut se ne da eh 400 evrov pride... jebes tak avto ko je vse serijska napaka. ce bom nenjal bom sel ba mercedesa. edinu avto s katerim sem bil zadovolhen kot z xmom.

garac

no, saj si že odgovoril, če nimaš mučos €, ali pa nisi mehanik in vešč popravil to ni avto zate.
lep primer Krtija-Bošti
naštejem še koga? šrauf
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mirchi

Je pa tudi dosti takih ki ne sraufajo sami. pa so zadovoljni. nekaj je tudi mojih strank

isarajli

Moram še jaz mal dodat...Od citroena vozim samo xantie, mogoče ker sem jih navajen (da lahk tud sam kaj porihtam), mal tud zato ,ker se mi ga ne zdi škoda, pa za 400€ dobiš karavana, dizla z klimo...Po drugi strani pa tud rad prčkam okoli avta, kar xantia neprestano rabi.
Pri bajti imam pa še vedno dva audia, z obema sem zelo zadovoljen, kar se tiče vzdržljivosti, moči, vožnje ki jo nudi, hm, res nimam pripomb, ob njim zna bit že dolgcajt, ker nimaš kaj delat..:), treba je pa ločit, da sta ta dva avta mlajša od xantie 7 in 9 let in je vprašanje kak se bosta obnašala ko bosta dopolnila 16 let.
Tud v ceni je razlika, Èe bi tisto razliko vložil v xantio...hm.
V moji karieri je zelo malo znamk, ki jih nisem vsaj sprobal in kar se mene tiče, me je vedno bolj razočaral bmw kot kia npr. (govorim o okvarah, ne o vožnji) Zadnje čase se (zopet) zelo spogledujem z japonci in takšen tudi bo ženin naslednji avto. Verjetno toyota.
Da se veliki avti oz. višji rangi bolj kvarijo velja že od nekdaj, kajti ti imajo ponavadi tudi veliko več opreme kot srednji nižji rang in ima več kaj za crknit.
Kar polnim, se vsi avti kvarijo, eni res malo več kot drugi, me pa zelo moti to, da za citroena velja, da je to pač pri njih normalno, karkoli že crkne ali ne dela pravilno :(
No, v glavnem ,sej če tistmu ki je za avto dal 100.000€ v treh letih še požere ene 3-4 jurje za popravila....eh, sitnica.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

isarajli

hja, sem hotu čist mal dodat, pa sem zabluzu :)
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

krtija

No, vsakmu svoje, jaz sem naredil tako, da je kar nekaj delov našlo prostor v drugem xm-u. Kar se pa glancanja tiče, tako kot stanovanje, če imam rad čisto  imam pač rad čisto. Sem pa hotel, da mi dela vsak šaltar in vsaka lučka. Preveč?

garac

no ja, konec koncev ni zapis o tem, ali si lahko privoščimo vzdrževanje xm ali ja, gre za to, da je med 15 najbolj pokvarljivimi, pa še tam je zadnji, vsaj nekje bi lahko zmagal, če je že poslednji citroen, ki je bil evropski avto leta
Slovenski, pa letos spet ubervagen, nepokvarljivi golf7
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Tiki

Ma dejstvo je da Citroen ni nek višek zanesljivosti. Jaz sem sicer imel same primerke s 300.000+ prevoženimi kilometri, samo če pogledam kaj je vse nekdanji lastnik moje Xantie menjal, in koliko je zmetal denarja v avto... Vsaka mu čast! Jaz bi ga 100% dal v ler in spustil v prepad... Saj so tudi stari XMi ki delujejo brezhibno nič ne rečem, samo večina pač ne... So pa hudičevo udobni ter lepi avtomobili zato jih pa imamo =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

superca13

Jaz osebno imam XM-e zelo rad, mogoče celo zato, ker znajo bit zajebani za popravilo in jih redko kdo sploh zna popravit :) Mehanski deli za menjavat gor in dol niso nikoli problematični, problem nastane, ko avto zeza v dno duše iz neznanega razloga in se vsi čohajo po glavi. Izziv je to rešit :) Èe rešiš, se voziš z admiralsko ladjo, če ne, zapravljaš čas in denar pri mehanikih in na koncu flikneš požrešno garo na odpad.

@gigo: ročka res stane 18 EUR. Sem jo kupil par dni nazaj :) Ampak je to menda ena izmed redkih svetlih izjem, ki je res poceni ;)
Mene bolj skrbi, da se vse manj delov sploh dobi.

LP

žabec

Citat od: garac;146269no, saj si že odgovoril, če nimaš mučos €, ali pa nisi mehanik in vešč popravil to ni avto zate.
lep primer Krtija-Bošti
naštejem še koga? šrauf

Mi smo imeli XM-a celih 12 let. Znjim prevozili cca 330 tisoč kilometrov, edinkrat, ko nas je pustil na cesti je bilo 30 m pred pumpo, ker sem pozabil tankati. Vse se sliši lepo, toda malenkosti, ki niso nujne za vožnjo so mi pa na koncu požrle živce. Npr., se pripelješ v službo, sodelavec ti na parkirišču hoče nekaj povedati, odpreš okno, zapreti ga pa ne moreš več, ulije se ploha, itd.
potem je začel cukati, pa spet nehal, čez pol leta pa spet pričel, menjal sem precej delov, potem pa kar nehal. Pri dobrik dvesto tisoč, je crknila 5 prestava, ko sem hodil okoli mehanikov so rekli, ja a ne veš, pri teh menjalnikih je potrebno občasno preveriti matice, ki zategujejo zobnike. Tako kot pravi Garac, če si večino delal sam in si imel dobre živce je nekako šlo. Sedaj imam japonca, ki ima približno toliko km kot jih je imel XM, pa tudi približno toliko sem prevozil z njim, pa lahko rečem balzam za živce in denarnico, po dveh obiskih uradnih servisov, sem pa tudi tega pričel vzdrževati sam. Kljub vsemu imam XM v dobrem spominu, ker vožnja res odtehta vse težave.
Samo ena boginja je prava !

JureA

XM je za tiste, ki imamo radi izzive.

cxfranc

Xm
Èlanek o zanesljivosti je zavajajoč. Stroški so predstavljeni visoko zaradi dragih delov in neustreznega servisiranja. Xm je solidno zanesljiv, seveda se kaj tudi pokvari, moteči so npr. nosilci sprednjih amortizerjev, vse ostalo, kar sem popravljal na Xm-u pa je bila zgolj posledica nepravilne uporabe (malo se vprašajte, koliko vas pred rdečo lučjo čaka z nogo na sklopki in v 1. prestavi? In podobne neumnosti...) in nepravilnega servisiranja (štukane jeklene cevi hidravlike, doma navite cevi nepravilno napeljane in nepritrjene, napačne nastavitve podvozja, motorja, uporaba sekundnega lepila, električnih prevezav izvedbe "kr-neki", luster kleme na lambda sondi in ostale neumnosti...).:argue1:

feniXM

Jaz vozim 24 let starega XM-a vsakodnevno, ampak ma nov motor 2.1 td, pa karoserijo sem obnovil, pa zadnjo premo tudi, pa pragove... pa sem vesel vsak dan ker dela, pa ko se kaj pokvari pač nisem vesel.... da bi se pa sekiral??? dajte ga srat no... letos bo 500.000 km
Sebastjan, želim dober dan, vsak dan!!
[SIGPIC][/SIGPIC]