ANTIPOLUTION FAULTY - 1.6 HDI

Začel/a Patrik, November 18, 2012, 02:53:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Patrik

Zdravo! Imam sledeči problem.

Pred 3 tedni se mi je najprej ob zelo močnem polkrožnem zavijanju vklopil napis WATER IN DIESEL FILTER. Smo napako zbrisali, blo vse ok do rpejšnjega tedna.

Takrat je mi dol padla cev za intercoolerjem ter mi izpisalo ANTIPOLUTION FAULT + rumena lučka za izpuh je gorela. Sem cev nazaj namestil, 3x avto vžgal pa je vse blo ok.

Včeri se mi je mudilo in sem avto malo bolj priganjal in se mi je po 4 kilometrih hitre vožnje prikazalo opozorilo ANTIPOLUTION FAULT + rumena lučka za izpuh.

Sedaj pa em zanima sledeče, je to povezano z water in diesel filter fault?

Sumim da je z DPF konec, avto ima realnih 200 000km, ga imam namen ven vrezat ter preprogramirat. Ve kdo če se sploh da preprogramirat moj avto? Da nebom najprej ven vrezal potem pa nebomo mogli rpeprogramirat.

Avto se pelje čisto normlano, normalan moč, normalni zvok, normlano vžiga, le antipolution vedno ven meče pa oranžna lučka cel čas gori.

Prosim za pomoč.

Bo se zadeva rešla če menjam naftni filter, ker nekaj sem na tujih forumih bral da je to tudi možen vzrok za to napako?
Avto: C4 picasso 1.6 hdi 2007, z 200 000km.

hvala !
Lp,Patrik

ModelJT

Ja če ti je napisalo, da je voda v naftnem filtru potem bi ga bilo takrat treba ven vzet pa pogledat če je to res ane in po možnosti zamenjat, ne pa da ste samo izbrisali napako. Drugače pa, če bi bil fap filter zamašen bi avto verejtno izgubil na moči. Drugače pa če je fap zamašen se ga dol vzame in se ga temeljito spuca s štrajfiksom od znotraj. Bi moral potem spet delovati  normalno.
[SIGPIC][/SIGPIC]