LED žarnice v Citroenih

Začel/a Xandrej, November 05, 2012, 07:21:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Pa še odpiram eno debato.

Ko nadomeščaš original žarnice v citroenih z LED diodami se vsi lastniki srečujemo z enakimi težavami kot so:

Ko avto ugasneš, zakleneš, led diode (tablica, parkirne, notranjost itd itd...) še vedno svetijo ampak ne s polno močjo tolko, da še malo svetijo! Ugasnejo čez ene 5 minut oz ko avto ugasne elektriko. Zakaj pride do tega? Tudi če daš CANBUS (z uporom) da avtomobili ne zaznajo, da je žarnica hin... Ali kako to rešit? Pri navadnih rec. 5W5 nemudoma ugasne žarnico.

Ali je premalo upora? 1W? Zakaj potem naredi enako pri Canbus žarnici?

Zakaj LED? ker trajajo trajajo trajajo... Jaz jih imam trenutno le za tablico svetijo lepo belo in vse lepo pa prav ampak še vedno malo svetijo ko vseskup ugasneš...

No malo začnejo svetit tudi recimo ko avto odkleneš...

MSrougeZX

Jaz imam LED dnevne in niti malo ne svetijo ko ugasnem...tudi na C2 imam spredaj 3xLED na vsaki strani in takoj ugasnejo...sem pa že imel primer na obeh avtih, ko je bila not led žarnica in ko si ugasnil je še malo svetila nekaj minut...tak da nimam pojma.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

pehorunkl

čuj to tak malo energije troši da še tisto s kablov do konca vun povleče zadnje elektrone al pa je to tota čungalunga kitajska stvar pitaj boga kake kovine so not :argue1:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

sop

v XP imam z navadnimi LED (5050) osvetljeno kabino, prtljaznik, zadnjo tablico in SP pozicijske. nobena LED nic ne sveti, ko ugasnem avto. edino v kabini nekajkrat utripnejo med fazo zatemnitve (dimm).

visar

ko pogledaš na kable vidiš da je napetost tudi pri ugasnjenih lučeh nekaj voltov. Verjetno zaradi testiranja žarnic. Ledice imajo različeno koleno U/I karakteristike in tako vsaj ena malo posveti.
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Rec. Pri C5 je bilo enako pri sprednjih pozicijah pa pri lučeh na tablico pa pri kolegovi C4 tudi... ne vem kako je to...

Gox

Jaz sem probal dat LED v pozicijo namesto 5w5 ... pa je bla neka čajniz varianta poceni in svetila preveč modro. In točkovno ...

Tako da sem odstranil to in noter dal original w5w Bosch Blue, al neki takega :)
H1 in H7 pa dal NightBrejker ... ne tikam več ...

Ne vem, s temi ledicami se bi bal da se še kaj skuri, ko berem o kvaliteti kako so narejene :)
Pol bi pa rekli na zavarovalnici, da se je avto skuril zaradi nehomologirane žarnice.

MSrougeZX

Kaj te misliš kje so delane boschove? Èajniz obstaja tudi taka, ki sveti belo in ne modro..pa tudi tako, ki razprši svetlobo...samo treba na ebay pogledat ne pa v kako lokalno trgovino.

Meni sveti LED dnevna za par € v C5 že dlje, kot pa original citroenova za 50€.
R5 e-tech 2025

Xandrej

Te LED kaj jih imam vse svetijo BELO... Ampak me moti to bom poslikal ju3 pa dam priponko....

pubi2cv

Jst jih imam v Spačku spredaj za pozicijo in za zadnje luči. Nič več ne svetijo, ku ugasnem:Hammer3: Aja, pa za osvetljavo kabine prav tako.

Malo štroma žrejo, to je glavna prednost...crknila v dobrem letu še ni nobena, zadovoljen. Sicer pa tudi NighBreaker H4 dela ko šus. V 2,5 letih uporabe in dobrih 20.000 prevoženih je dušo spustila samo ena.

Xandrej

Evo:

- Normalno prižgan avto
- ugasnjen
-še malo brnijo...

dvorjan

LED kot glavne luci na starem avtu? Pozabi.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Ne kupuj..smo probali...LED niso dovolj močne za glavne luči...
R5 e-tech 2025

zlikovski