Cevi od motorja do pečke v kabini

Začel/a tammchy, Oktober 26, 2012, 07:57:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tammchy

Pozdravljeni!
Včeraj se je na Xsari zgodila ena nezgoda in sicer odlomila se je plastika, ki drži cevi (z antifrizom), ki gredo od motorja do pečke za gretje kabine. Nekje sem zasledila, da je to pogosta okvara Xsantie in tudi Xsare in da je veliko težav pri razmontiranju te zadeve, saj se načeloma v postopku zlomi. (to se je včeraj tudi pripetilo na enem odpadu v postopku demontaže).
Zanima me, če je kdo izmed vas imel podobno ali celo isto težavo in kaj ste naredili takrat? Je edina rešitev nov original Citroen del, ali je kaj možnosti, da to zadevo dobim na kakšnem odpadu, kjer imajo bolj "umirjene roke" :)

Hvala za odgovore!!!

Mike666

Jap razmontirat in komplet drugo pečko. Jaz sem si podrejal take puše ki so pasale not, zlepil z termičnim lepilom in je držalo. Odvisno je tudi kak velika je poškodba če se da narest kot sem opisal.
Drugače pa  se zamenja komplet pečka. Èe je preverjena je lahko rablena če ne pa pač nova.

tammchy

A vedno celo komplet pečko?? Ni pol variante, da bi se samo plastika, ki pride iz haube v pečko in cevi, ki so na tej plastiki dobile in zamenjale?
in ali je sploh smotrno rabljene dajat notri?

Romzi

Najboje je da poslikaš da bo bolj jasno kaj točno si zlomil.
Predvidevam da gre za plastično koleno, ki je na cevi in se všteka v pečko - ti ne priporočam rabljnega - ta plastika rata zelo trda in krhka in se rado spet (samo od sebe) polomi. Tudi meni se je, potem sem imel zadost in sem nabavil nov kos. Naeoriginal se ne dobi, original je pa komplet dveh cevi in dva kolena, stane pa cca. 50€ če me spomin ne vara.

sušo

Romzi saj ni zlomil ampak zlomila...
Sicer ni važno a vseeno.

Èe je napokana plastika se skoraj ne splača popravljat ker je preveč dela s samo demontažo in montažo, da ti pol spusti čez dva meseca.
Rabljeno pečko fajn preverit da ni potem iz dežja pod kap.

Romzi

Ne gre se za pečko ampak za kos ki se všteka vanjo. Vsaj ponavadi. Èe je v igri še pečka je pa juhuhu dela. Ampak se da tudi - enkrat jje nkdo prilepil navodila za Xsaro tako da ni take panike.

tammchy

Živjo.
Hvala vsem za odgovore. Zadevo smo k sreči včeraj že uredili. Pri enem zelo prijaznem stricu sem namreč dobila lepe cevi, ki jih je pohvalil tudi mehanik, jih zmontiral in avto dela BP :)
Še enkrat hvala vsem za odgovore :)

fonzy123

Lep pozdrav.

Predvidevam da imam jaz isto napako na moji xsari, težava sem pa opazil po tem ko se je motor na trenutke pregreval do 100 stopinj in v uhajanju antifriza verjetno je teža v tej cevi ki je odlomljena in ventilacija piha samo mrzel zrak hvala verjetno je najboljše kot ste že napisali po nove cevi?
Hvala za odgovore.
 Prilagam slike

gregor

Najbolj ziher je nove.
Èe je nuja in ne moreš počakat da jih naročijo, pa imam še od ZXa rabljene, vzameš  samo priključek, cevi pustiš tvoje, pa objemker gor.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gigo

To se mi je na moji Plasirki lansko leto zgodilo, In to ob največjem možnem mrazu. Na enkrat mraz v avtu, temp.motorja v stratosfero pa izpod haube lepo ko na koncertu AC/DC z dimno zaveso. Smo za silo spojili cevi z eno vodovodarsko in objemkami, da sem se vsaj na hitro lahko kam odpeljal če sm potreboval. Cev nabavi novo ker se rabljene ne splača. Tisti plastični konektorji so po tolkih letih tako krhki, da ko cev odstranjuješ od pečice ti ostane samo še alla mace večji čips v rokah. Sem nekje v moji temi napisal o tem + cene cevi če se ne motim. Malce poišči.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

fonzy123

Ok hvala, ne se mi ne mudi bom kr naročil nove in to je to.
Hvala za hitre odgovore.

fonzy123

Lep pozdrav
No danes sem kupil nove cevi original 75 evrov drago ni kaj.
Sedaj me pa zanima se lahko te cevi samo zamenaja pa zadeva deluje ker so rekli se da je treba se prezraciti motor in seveda ce je to potrebno ima kdo kaksna navodila, sem malo iskal po forumu pa nisem nic nasel hvala.

Ok cevi zamenjane samo stvar še ne delu tako kot mora ve kdo v čem je problem.

forenzik

pozdravljeni
mene pa zanima kako se ta plastični "vinkel" nastavek sname ven iz notranje pečice. se samo sname ven, al kako?

nekaj sem gledal na tej strani, sicer je od P 306 vendar je zadeva podobna... predzadnja slika http://www.306gti6.com/forum/showthread.php?id=78999&page=1

zlomil sem tudi tisto prezračevalno kapico...ali je dobra od ventilčka za gume?

hvala za pomoč in lp

gregor

Ce dobr pogledas tisto sliko, vidis eno kovinsko ploscico.
To ploscico potisnes v desno, da se odhakla-torej stran od odzracevalnega ventilcka.
Potem lepo z obcutkom vleces ven. Vmes poskusis se malo migat levo-desno s celim prikljuckom.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

forenzik

Citat od: gregor;181895Ce dobr pogledas tisto sliko, vidis eno kovinsko ploscico.
To ploscico potisnes v desno, da se odhakla-torej stran od odzracevalnega ventilcka.
Potem lepo z obcutkom vleces ven. Vmes poskusis se malo migat levo-desno s celim prikljuckom.

aha ja na sliki sem videl tisti "hakelj". imaš mogoče ti kakšno to koleno?

hvala in LP