Zimske gume

Začel/a firbec, Oktober 22, 2012, 09:33:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

Ma policaji so glupi ko šus. Jaz sem na bivšem XM-u mel gume z "V" profilom, se pravi dežne,letne. Po snegu z njimi niti speljati nisi mogo. Pa me enkrat pozimi (še ni blo snega) ustavi pametnjakovič v modrem pa gre gledat če imam zimske copate na avtu pa vidi gor napis M+S pa reče "aha pa imate zimske". Glupan. In njim je bistvo da piše M+S ker druga se niso naučili. DOT je že za komandirja preveč in ne bo znal zračunat ;)
Je pa zanimivo da se vsako leto pametuje s temi gumami v smislo kdo ma večjega.
Mam na AX-u nankang gume pa sem do zdaj prišel še do vsakega cilja.
Lahko maš ti spajkice pa če ne veš vozit ne prideš metra ne v breg z njimi.

frodo1

Citat od: Mike666;143687Ma policaji so glupi ko šus. Jaz sem na bivšem XM-u mel gume z "V" profilom, se pravi dežne,letne. Po snegu z njimi niti speljati nisi mogo. Pa me enkrat pozimi (še ni blo snega) ustavi pametnjakovič v modrem pa gre gledat če imam zimske copate na avtu pa vidi gor napis M+S pa reče "aha pa imate zimske". Glupan. In njim je bistvo da piše M+S ker druga se niso naučili. DOT je že za komandirja preveč in ne bo znal zračunat ;)
Je pa zanimivo da se vsako leto pametuje s temi gumami v smislo kdo ma večjega.
Mam na AX-u nankang gume pa sem do zdaj prišel še do vsakega cilja.
Lahko maš ti spajkice pa če ne veš vozit ne prideš metra ne v breg z njimi.

Forum je za to da si pomagamo in nihče ne modruje:

Oznaka M+S ne pomeni obvezno, da je pnevmatika zimska. Lahko je to tudi pnevmatika, ki se jo lahko uporablja v vseh letnih časih (zimsko - letna pnevmatika).

Na zimskih je še oznaka "snežinke-planin"

Simbol planine/snežinke izvira iz Kanade, od tam pa se je potem razširil po vsem svetu. Ta oznaka je bila uvedena, da bi omogočila nestrokovnjakom pri nakupu zimskih pnevmatik le te tudi ustrezno . Februarja leta 1999 sta Združenje proizvajalcev pnevmatik Kanada (Rubber Association of Canada) in Združenje poizvajalcev pnevmatike Amerike (Rubber Manufacturers Association in the U.S.), sprejelo postopek za testiranje pnevmatik v hudih zimskih razmerah. Oblika temptalnega sloja, struktura in materjali iz katerih je proizvedena ta vrsta pnevmatike omogočajo boljše zimske vozne karakteristike. Ameriški testi pnevmatik so pokazali, da imajo gume s tem simbolom za najmanj 10% boljše prijemanje na s snegom prekritem vozišču, kot gume brez te oznake.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Citat od: frodo1;143708Oznaka M+S ne pomeni obvezno, da je pnevmatika zimska. Lahko je to tudi pnevmatika, ki se jo lahko uporablja v vseh letnih časih (zimsko - letna pnevmatika).

M+S je oznaka za pnevmatiko namenjeno otežženim voznim okolišščinam (sneg in blato), dodatna oznaka All season označuje pnevmatike namenjene celoletni uporabi (kombinacija letnih in zimskih pnevmatik), snežinka poleg znaka M+S pa pomeni izključno zimsko pnevmatiko...

:BigThumbs:

dexterboy

Brawo, @Xandrej, končno ena razlaga za vselej, da ne bodo vsi pametni vsako jesen...
Spomni se le, da jo copy - paste čez 12 mesecev :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

firbec

Citat od: xpuser;143720Eko vidim da si z nm , poglej tukaj http://www.vulkanizerstvo-lasic.si/products.aspx?view=search#!filter=tires&vehicleType=1&width=185&profile=55&diameter=15&type=2

Hvala za link, poznam in že kupoval pri njih.  Lašič, Furlan in špica, tile vulkanizerji v radiju 20 km imajo zelo dobre cene.

Odločitev je padla, na xsaro grejo nove zimske gume originalnih dimenzij.
Nekako se odločam med Mi alpin a4 in GY UG 8.

Jogador

Citat od: firbec;143804Hvala za link, poznam in že kupoval pri njih.  Lašič, Furlan in špica, tile vulkanizerji v radiju 20 km imajo zelo dobre cene.

Odločitev je padla, na xsaro grejo nove zimske gume originalnih dimenzij.
Nekako se odločam med Mi alpin a4 in GY UG 8.

minimalne razlike, sam bi vzel A4, ker bo dlje zdržala...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Xandrej

Pri vse te tehniki pa abs pa elektronskih dodatkov in ni da ni, spreminjajo se gume..... IN TO VSAKO LETO...

Sneg pa ze 30 000 let isti...

dexterboy

ne ne ne, sneg ni isti, vsako leto več saj od auspuha avtov pa več vsebnosti CO2 :)))
eno vprašanje, ali mi zna kdo razložiti spodnjo sceno, o cenah za nerezidente.
mar to pomeni, @gule lahko zaluži še pa još?

>>>>>
Kleber KL KRISALP HP2 MS
195 / 55 R15 85H
osebne zimske pnevmatike - gume
Cena z DDV: 87,59 €
Za gotovino (vklj. 15% popust): 74,45 €
Neto cena (za nerezidente EU): 62,04 €
<<<<<

Jogador

Citat od: dexterboy;143826ne ne ne, sneg ni isti, vsako leto več saj od auspuha avtov pa več vsebnosti CO2 :)))
eno vprašanje, ali mi zna kdo razložiti spodnjo sceno, o cenah za nerezidente.
mar to pomeni, @gule lahko zaluži še pa još?

>>>>>
Kleber KL KRISALP HP2 MS
195 / 55 R15 85H
osebne zimske pnevmatike - gume
Cena z DDV: 87,59 €
Za gotovino (vklj. 15% popust): 74,45 €
Neto cena (za nerezidente EU): 62,04 €
<<<<<

Èe se ne motim, je to cena z odštetim davkom, podobno kot ti ob izvozu vozila izven EU, ponavadi na balkan, vrnejo DDV, tu so ga pa pač že vnaprej odšteli...
"Watch this..."

dexterboy

Odlično :)
Kako jih kupim?
Grem na Bregano pa pokažem YU pasoš?
Al je zopet neka carinska deklaracija?
:emot15:

Jogador

Citat od: dexterboy;143853Odlično :)
Kako jih kupim?

Lahko da se motim, ne me za besedo držat, da jih ne bom slišal, ko te bodo na meji vrgli v čuzo, ker se voziš z nehomologiranim avtom, saj vem, da uradno ni meje več, ampak takšne sumljivce verjetno vseeno ustavijo kje...:Hammer3:

Saj počasi boš pa že majster za carinske deklaracije...ali pa te bodo dali v mehko obloženo celico, odvisno kako vzdržljiv si:BigThumbs:
"Watch this..."

dvorjan

@dexterboy:
Pri vulkanizerjih v okolici Novega mesta je vsako leto velik naval hrvaskih drzavljanov, ki kupujejo gume brez davka. Ogromen. =) Sem se preprical na lastne oci.

In ja, gule bi lahko tudi kaj prihranil na ta racun.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

Citat od: dexterboy;143853Odlično :)
Kako jih kupim?

Dobr si da se delaš norca is sebe, vem pa da je vulkanizerjem v okolici Brežic to tavečji biznis.