Zimske gume

Začel/a firbec, Oktober 22, 2012, 09:33:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

dvorjan, vidim, da se ne pustiš zmest. bravo!:)

Dragan3

Citat od: frodo1;143585DOT jih ravno ne zanima, pogledal ti bo pa dimenzijo in globino profila, pa mislim da tudi tega ne počnejo pogosto. Èe bi pa imel slučajno karambol, potem pa vrag si ga vedi, ampak ziher je ziher vzemi original dimenzije in to je to.

dot jih zanima oziroma ne vem če je ze zakon da guma ne sme bit stara več ko 4 leta al ne

ModelJT

Citat od: Dragan3;143596dot jih zanima oziroma ne vem če je ze zakon da guma ne sme bit stara več ko 4 leta al ne

To pa ne verjamem. Potem bi namesto postavljanja radarjev lahko letnice gum pregledovali, bi bolje zaslužili haha.
[SIGPIC][/SIGPIC]

firbec

Ma hudič je z to čudno dimenzijo.
Očitno bo potrebno kar original dimenzijo kupit, ali pa avto prodat :)

Baje pa obstaja še tretja možnost: nakup alu-platišč in novih gum, ter homologacija vsega skupaj. Homologacijo nove dimenzije gume lahko narediš edino v kombinaciji z novimi alu platišči.

Tiki

Firbec: Ne komplicerej no.... Tako kot si sam rekel: Kupi ene dobre zimske gume 195/55/15, jih furaj čez zimo in čez leto, potem boš pa videl v kakem stanju bodo. Èe so še OK jih furaš še eno zimo, lahko kupiš  samo dve nove in jih daš spredaj, ali pa vse 4 zamenjaš. Èe ne delaš veliko Km, je pomojem najboljše tako.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Dragan3

Citat od: ModelJT;143597To pa ne verjamem. Potem bi namesto postavljanja radarjev lahko letnice gum pregledovali, bi bolje zaslužili haha.

nwm ta zakon je ze v nemčiji...austriji.... nwm brav sm da bo pršu zakon ven sm zaj ne vem če je ze al še ne ...

Dragan3

alu felgne po zimi......ma jst se celo zimo nebi furu.... pa use lase si populim da me z alu felgnam u kak robnik zabije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

frodo1

Citat od: Dragan3;143605alu felgne po zimi......ma jst se celo zimo nebi furu.... pa use lase si populim da me z alu felgnam u kak robnik zabije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potem pa vzami jeklena platišča, so tudi cenejša, starost gum pa mislim da pri nas zakonsko še ni omejena, le globina profila.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

gule

Naj vsak dela kakor misli, da je pametno, a jaz ne bom na svoji xsaro ekperimentov delal...najlepše se pelje na originalni dimenziji, pa ne sekiram se...kaj, če me ustavijo, kaj, če imam karambol...itd...

frodo1

No ravno danes sem menjal gume enako dimenzijo, pač xsara, sicer bodo kmalu stare 5 let, profila še pa imajo kar zavidljivo dosti. Sedaj, če bo pa slučajno padel sneg, se pa ne bom preveč sekiral, edino stanovanje bo potrebno bolj ogrevat.

Xandrej

DOT preglejujejo... Spet ena bosanoga... He he

Spet so vas nekaj nategnili... S temi DOT-i...

Jaz še vedno rečem. prilagodi se razmeram na cesti pa ne vrjet vse kaj v cajtngah piše katere sponzorirajo avtomobilski giganti pa gumarska industrija...

Kaj pa bo kdo vozil pa je čist nejegov problem, eni se celo bojijo, da jih bo v robnike metalo pa zato nebojo alu platišč za zimo meli pa kaj človek vsega ne zve...

In ja spet 89263458632659025620 tema... o zimskih gumah...

Aja jaz sem fotru nabavil zimske gume  225 55 R16  pa ni to preširoko pa to baje nikam ne prideš... Še s Pežojem (imel je enako dimenzijo) večkrat se je zgodilo, da nismo na smučanje prišli pa tu pa tam je peš domov prišel ker je moral avto pustit v dolini...

frodo1

Citat od: Xandrej;143660DOT preglejujejo... Spet ena bosanoga... He he

Spet so vas nekaj nategnili... S temi DOT-i...

...

Sem prelistal vse polno zakonov,vendar v nobenem ne piše o starosti gum, le o globini profila;a lahko citiraš zakon?

gregor

A zdej pa že štajerc štajerca ne zastopi?
Andrej je povedal, da ne preglejujejo DOTa.
Bolj kot DOT je pomembno koliko let so uporabljane.

Moje zimske gume imajo dot 2003 in 2004. Je pa res da so ene rabljene tri sezone samo pozimi, druge pa so še nerabljene.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

frodo1

Citat od: gregor;143665A zdej pa že štajerc štajerca ne zastopi?
Andrej je povedal, da ne preglejujejo DOTa.

Ja sem narobe razumel, sory :BigThumbs:

vinotoc

Citat od: Dragan3;143604nwm ta zakon je ze v nemčiji...austriji.... nwm brav sm da bo pršu zakon ven sm zaj ne vem če je ze al še ne ...

O jebemoboga! Tukaj pa res Štajerc ne razume Štajerca. Hodi nekan, idivrit, pa piši vsaj malo kot so te učili v šoli, da te razumem! Pa ne modruj mi, da se po vseh forumih piše na tak način: piši kao govoriš :) Piše se tako, da se vsi od Kopra do Lendave razumemo. Kapiraš?
LP Vinotoc

PS

Pa na srce ti polagam: namesto da modruješ o tem, če je že zakon prišel ven ali ne, preglej veljavne zakone in zakone v pripravi. Vse je na netu, pa še neuk ne boš izpadel.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.