C5 zavore in gretje ogledal

Začel/a azaloznik, Oktober 09, 2012, 07:39:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

azaloznik

Zdravo,

Imam čuden primer, in sicer mi se občasno zgodi kot da zadnje zavore ne bi delovale. Na nogo čutiš kot da nekaj zavira olje, potem pa prideš preko tega in je ok. Se že razmišljal če bi lahko bil zrak v sistemu. Je kdo imel podoben problem?
Prav tako mi je čudno saj mi samo levo ogledalo greje, desno pa mi ostane zamrznjeno. Predvidevam da bi morala greti oba. Vendar preden grem zadevo razdirat bom raje povprašal tu. Prav tako me zanima kako je najbolje dobit ogledalo dol da si kaj ne poškodujem.

lp

garac

seveda naj bi grel obe ogledali, mogoče samo kakšna žica, ali pa grelec
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

azaloznik

Kaka ideja kako najlažje ogledalo dol dobit?

lugr78

Steklo ogledala ponavadi dobiš dol če s spodnje strani s kosom plastike "potegneš" oz. navreš šipco. Je samo nataknjena na mehanizem. Vsaj tako je bilo na vseh mojih avtomobilih kjer sem šipco dol dajal.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

alesz

Ogledala so približno enaka.če ti uspe na zunanji strani stisnit skupaj tiste konce vzmeti in jih odpeti gre lažje stran.......

azaloznik

Jutri probam pa da vidim kako bo šlo. Potem mi ostanejo samo še zavore... tam pa verjetno ali je zrak v sistemu ali pa kaka cevka fuč, neke druge ideje nimam.

azaloznik

Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo narobe z zavorami?

Skratka kot da zadnje zavore občasno ne primejo, saj se celi avto nagne naprej kot pri ročni. Takrat lahko tudi pedal porineš do konca. Ko enkrat to narediš je potem spet mir naslednjih nekaj zaviranj.

Ima kdo idejo kaj bi lahko bilo krivo za to?

Jogador

Imaš hidravlično vzmetenje?
Èe ja, potem je problem ali v zraku v sistemu (no saj zrak je lahko tudi v standardnih bremzah brez hidravlike) ali pa v zadnjem regulatorju... Meni se je isto dogajalo na xantiji, pa sem zamenjal LHM, prezračil sistem in razmigal/podmazal zadnji regulator, od takrat rit nič več ne skače gor, bremze pa precej bolje primejo...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

alesz

CitatÈe ja, potem je problem ali v zraku v sistemu (no saj zrak je lahko tudi v standardnih bremzah brez hidravlike)
...in zakaj ima ta zadeva na eni strani rezervar za zavorno olje na drugi pa za hidravličnega............?

Jogador

Citat od: alesz;145289...in zakaj ima ta zadeva na eni strani rezervar za zavorno olje na drugi pa za hidravličnega............?

nerodno sem se izrazil, mislil sem bremze, če avto nima hidravlike. jasno nima hidravličar 2 rezervoarjev...:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

azaloznik

Se pravi prvo najdit regulator potem pa narazen vzet, zadevo razmigat in sestavit skupaj... nato zadevo prezračit če sem prav razumel.

ModelJT

Citat od: Jogador;145298nerodno sem se izrazil, mislil sem bremze, če avto nima hidravlike. jasno nima hidravličar 2 rezervoarjev...:Hammer3:

Alo stari to pa ni xantija da ima zavore, servo in vzmetenje skupaj. Ima za zavore svojo zavorno tekočino. Pa avtu ne dvigne rit, če zategneš ročno ko se pelješ a? Ga samo spredej na tla posede.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

Citat od: azaloznik;145314Se pravi prvo najdit regulator potem pa narazen vzet, zadevo razmigat in sestavit skupaj... nato zadevo prezračit če sem prav razumel.

Meni to bolj deluje kot zrak v sistemu, ker če regulator šteka ti zaradi tega ne bo pedal padel noter.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: ModelJT;145316Meni to bolj deluje kot zrak v sistemu, ker če regulator šteka ti zaradi tega ne bo pedal padel noter.

Bi se strinjal, najprej odzračit.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

azaloznik

Citat od: ModelJT;145315Alo stari to pa ni xantija da ima zavore, servo in vzmetenje skupaj. Ima za zavore svojo zavorno tekočino. Pa avtu ne dvigne rit, če zategneš ročno ko se pelješ a? Ga samo spredej na tla posede.

Sicer ročne ne uporabljam med vožnjo, vendar koliko sem probal pa mi zgleda da se pri uporabi ročne zadaj dvigne rit avta. Verjetno zato ker je ročna spredaj.