Vibracije motorja Hdi

Začel/a joc987, Oktober 01, 2012, 04:35:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

joc987

Lep pozdrav vsem skupaj imam problem im me malo zanima če ima kdo kakšno mnenje ali podobno izkušnjo preden ga peljem na servis. Par dni nazaj na izletu sva z ženo slišala čuden zvok spredaj,avto sem zaustavil pa nič,čez nekaj časa zopet,kot bi nekaj vibriralo. Potem spet tišina,ko sem zaustavil in dvignil pokrov motorja,ni bilo nobenega ropotanja,motor tekel kot urica. Včeraj pa avto ugasnem in je ropotalo,dvignem pokrov in je pri izklopljenem motorju močneje vibriral zgornji del motorja kake 2 min. Delovalo mi je kot bi delovala turbina,ali pa kakšen ventilator z zelo obrabljenim ležajem.
Avto je 1,6 Hdi 90KM,160kkm,redno servisiran,drug lastnik.

Hvala za odgovore!

Joco

north

Si kej gledal pločevino okrog turbine ali pa sesalne cevi te rade spuščajo čudne glasove ...
Citroën - Creative Technology

gule

Obstaja možnost, da je kakšen nosilec motorja popustil...pelji v servis, da ti pregledajo...

joc987

Vibracije so bile tudi ko sem motor ugasnil. A pri teh motorjih,ko avto ugasneš še kakšne zadeve delujejo nekaj časa,vem da deluje še par sekund ventilator hlajenja kar je normalno. Bolj me zanima,če po izklopu deluje še turbina,ali kakšna črpalka,mogoče kakšen motorček ne vem.....

alesz

CitatBolj me zanima,če po izklopu deluje še turbina,ali kakšna črpalka,mogoče kakšen motorček ne vem.....
.....ne,sliši se visoko frekvenčen pisk,nekaj časa ko računalnik še napaja podtlačne ventile.............

joc987

na ta pisk sem navajen in vem da je o.k. Tu pa so bile prav vibracije,da je vibriral celoten zgornji del motorja(kot naprimer motorna žaga,ko deluje v prostem teku in jo potresuje).  
Do danes pa ni ne duha ne sluha,jutri grem na servis in me je strah da bom plačal pregled avtomobila za prazen nič..:gimme_money:

ModelJT

Prav cel motor je treslo? Ali se je mogoče samo slišalo nek trrrrrrrrrr zvok?
[SIGPIC][/SIGPIC]

MATEJ2

joc987

Res da je EGR ventil v okvari,ampak so na servisu rekli da to ni vzrok treslajev. Vzrok naj bi bil v ventilih,ki občasno ne izpustijo do konca pritiska in pri sproščanju pride do vibriranja. Ker trenutno ne vibrira so mi rekli da naj pridem ko se bo zopet slišalo in bomo zamenjali kakšen ventil,cena 30€ + delo.

hvala vsem

Lp Joco