Samodejna - električna ročna zavora

Začel/a yamaha20252025, September 28, 2012, 05:56:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bikec1

Citat od: yamaha20252025;143555Danes mi je serviser povedal in pokazal, kako se ročna zavora spusti...

Ko ustaviš vozilo in motor ugasneš, se samodejno vklopi ročna zavora.
Tako potem samo obrneš ključ, da se pojavi kontak, stisneš pedal zavore in spustiš ročno zavoro...
Ko ključ potegneš ven iz ključavnice, se ročna zavora NE aktivira.

še lažje je, če si dodaš funkcijo za izključitev ročne zavore v meni na volanu, odstraniš kljukico in potem si sam svoj šef ročne zavore...

potrebuješ pa nekoga, ki ti bo s priklopom na tester to funkcijo vklopil.
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

superca13

Citat od: Lovro;143188Jaz sem pa prav na komot ratal pri uporabi avtomatske ročne. Prav fino se mi zdi.

Glavno je, da jo lahko "sprostim" pozimi, ko je avto v avtomatski pralnici, ko ga trak pomika naprej in mora biti motor ugasnjen.

Je pa mogoče malce nerodno, če vozim ženin avto, ko bodisi pozabim sprostiti ročno ali pa jo pozabim zategniti.

Jaz v pralnici ponavadi vprašam, če lahko motor laufa na stezi, pa me vedno čudno gledajo, zakaj bedarije sprašujem in pravijo ja, naj laufa ;)
Sedaj bom testiral yamahino teorijo. V takih primerih zna priti prav.

LP
S

yamaha20252025

Bikec1...

Meni je včeraj serviser rekel, da se pri novem software-u NE da dodajati te funkcije, ker jo enostavno ni več...

Sedaj ne vem ali imaš ti stari software ali pa serviser ne pozna strukture vseh menijev in se še ni soočil, da se da to dodajati na seznam menijev...

Sem prav radoveden...kaj je res na tem...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

superca13

Poskusil yamahino teorijo in deluje :) Hitro in enostavno.

bikec1

Citat od: yamaha20252025;143619Bikec1...

Meni je včeraj serviser rekel, da se pri novem software-u NE da dodajati te funkcije, ker jo enostavno ni več...

Sedaj ne vem ali imaš ti stari software ali pa serviser ne pozna strukture vseh menijev in se še ni soočil, da se da to dodajati na seznam menijev...

Sem prav radoveden...kaj je res na tem...

Jaz te opcije v meniju nisem imel, dokler je nisem sam dodal. Lahko pa res nimam najnovejše verzije. Imam feb.2011. Naslednji teden imam servis in bom preveril.

Ali mogoče veš katero verzijo imaš ? Ko ga serviser priklopi na diagbox mu npr. pri  BSI pokaže verzijo programa...

yamaha20252025

Vem le to, da so čakali najnovejši software junija 2012 in mi ga tudi na začetku julija naložili.

Torej imam star software cca 4 mesece...
Ja, mehanik mi je rekel, da se je prej dalo dodajati na meni funkcije...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

bikec1

Citat od: yamaha20252025;143624Vem le to, da so čakali najnovejši software junija 2012 in mi ga tudi na začetku julija naložili.

Torej imam star software cca 4 mesece...
Ja, mehanik mi je rekel, da se je prej dalo dodajati na meni funkcije...

super, hvala za informacijo... Ko bom imel posodobljeno bom preveril v programu kakšne so še opcije glede ročne zavore.