Zavore in tresenje

Začel/a Dragan3, September 25, 2012, 07:59:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dragan3

torej pred dvema tednoma je moja xsara 1.6i 98 letnik ob vsakem bremzanju zacela skakat po cesti kot ping pong žogica... reševanje problema se je zacel da sm dav diske dol šubler u roke zmeru debelino pogledal v avtodato debelina ok, šav podrejat diske in kupit nove ploščice ko sem hotu smontirat opazim da je zglob vilic (kugla) hin, sem kupu obe nove za usak slučaj in zamenju. use ostalo: roke,končniki,stabilizatorji so bili ok. zmontiram probna vožnja ista zgodba kot prej. med voznjo sm probu zategnat še ročno narahlo in avto zacne skakat bolj natančno zadno levo kolo. nazaj na dvigalo odprem boben use bp ga zašraufam nazaj ter vidim da ima kolesni lezaj luft zamenjam in xsara zopet bremza tak ko je treba.  

upam da bojo komu te informacije prišle prav če bo imel isto težavo...da ve kje iskat

hadei

Meni se je tresenje pojavilo sedaj, ko sem menjal železna platišča z zimskimi gumami z alu platišči z letnimi gumami. Kar naenkrat se je pojavilo tresenje pri močnem zaviranju. Bolj kot zaviram bolj trese (jaja, nežneje zaviraj pa ne bo treslo ha?). Skratka čuden problem. Res pa je, da so bile alu platišča 3 leta v kleti, načeloma pravilno shranjena. V vsakem primeru bom moral na servis menjat disk ploščice in najverjetneje še diske, pa bom mehaniku naročil, da preveri vse sklope spredaj - roke, končnike, stabili......
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dragan3

Citat od: hadei;162868Meni se je tresenje pojavilo sedaj, ko sem menjal železna platišča z zimskimi gumami z alu platišči z letnimi gumami. Kar naenkrat se je pojavilo tresenje pri močnem zaviranju. Bolj kot zaviram bolj trese (jaja, nežneje zaviraj pa ne bo treslo ha?). Skratka čuden problem. Res pa je, da so bile alu platišča 3 leta v kleti, načeloma pravilno shranjena. V vsakem primeru bom moral na servis menjat disk ploščice in najverjetneje še diske, pa bom mehaniku naročil, da preveri vse sklope spredaj - roke, končnike, stabili......

hmm, zaj je več moznosti.... za zacetek pel te alu felgne scentrirat.... poglej če so dost pršraufane .... pa če maš distantčnike gor!  zaj glede diskv pa ploščic je pa tak... ce je debelina diska ok...vendar je zvit je smiselno ga dat drejat(ravnat) kupit nove ploščice pa sestavit skupi.... ce so pa zlo tanki diski potem pa le nove... glede na to da voziš xsaro... pa če ze kak let nisi nič menjavu boš zagotovo mogu kupit kak zglob vilice(kuglo) rade grejo...

Jogador

Meni je na xantiji treslo ob močnejšem zaviranju, samo z alu feltnami, sem jih bolj prišraufal, pa je mir.
Je pa res, da so bremze na moji ok...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

hadei

Dragan...avto je Xsara Picasso, samo nisem odpiral nove teme.
Felne sem sam zategoval (po kosilu). Diski so obrabljeni cca 1-1.5mm vsak. Zunanji/notranji. Felne so načeloma scentrirane, ker pločnika še niso videle, so pa ležale na tleh 3 leta. Ena, ostale pa njej. Mogoče je to krivo. Bom vseeno preveril, če so še dobro nacentrirane.
Jogador...pri meni se je pojavilo enako...takoj po menjavi.
[SIGPIC][/SIGPIC]