Med vožnjo avto vgasne

Začel/a matejko, September 24, 2012, 08:26:41 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

matejko

Lep pozdrav. prosim za hitro pomoč. danes se je to zgodilo prvič od kar imam avto. zjutraj ko grem v službo mi avto skoraj po vsakem kilometru vožnje vgasne!!?... BC javlja napako antipoluttion fault... mi lahko kdo pomaga kaj bi naj bilo narobe!! HVALA citroen C5 2001 letnik 2.0 HDI 80kw

bizi

Mi je isto delalo.Lahko prekinja naftna pumpa.Meni je sežgalo ležišče varovalke naftne pumpe,torej najprej poglej varovalko pod sprednjim pokrovom in ležišče.

matejko

mi lahko malo bol natančno opišeš kje pod sprednjiim pokrovom in katera varovalka je  ker se ne spoznam najbolše!!

bizi

Ob akumulatorju pod plastiko so varovalke,katera številka pa se ne spomnem točno.Imaš napisano v knjigici z navodili.
bizi

Vlado333

Èe ti avto ugasne, ko malo bolj pohodiš plin je lahko na eni od šob preveč povratka, oziroma v sami šobi počijo neka tesnila in zaradi tega pade tlak v skupnem vodu.
Lahko je regulator tlaka na visokotlačni črpalki.
"skurjen" kontakt za nizkotlačno črpalko se nahaja v škatli za akumulatorjem, snami večji konektor sive barve in preglej kontakte, če je eden od njih "skurjen" boš to sigurno takoj videl.

Lp Vlado

matejko

vlado333 hvala ti za info... ne vgaša ko pritisnem na plin...vgasne kr tako med normalno vožnjo ali pa ko spustim pedalo za plin....nato poslušam pumpo pod sedežem ko dam kontakt in je ne slišim!!! ko počakam minuto ali dve avto spet vžge in spet se lahko peljem nekaj 100 metrov in spet se vse ponovi!!!!

ziga_

Potem je verjetno pumpa šla, če so vsi kontakti ok. Tukaj ni verjetno kaj drugega kot na servis zapeljati.

Lp
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

bizi

Ja točno take simptome sem imel jaz,samo nisem imel skurjen kontakt na konektorju ampak na ležišču varovalke.Verjetno najprej oksidira in posledično pregreva ležišče.
bizi

matejko

konektorji pri varovalkah so vsi celi... mi lahko poweš koliko te je stalo vložišče varovalk ??? ali je to posamezno ali je treba kupit celo tisto ploščo ???

bizi

Ga nisem kupoval sem samo malo popraskal z izvijačem in na varovalko prilotal še košček bakrene žičke za boljši stik.Mam mir že pet let tako da...
bizi
P.s.Mogoče je pa pumpa.Še tam malo poglej kontakte(pod zadnjimi sedeži).

matejko

sem pogledal kontakte in  so vsi ok .... zdaj imam novo težavo. avto peljem k mehanika nakar vgasne in sploh več ne vžge...ni kontakta in nič kot da je akomulator prazen ... je možno da je bil akomulator že od prej slab in da je akomulator vzrok za vse težave ??

perom

Tole bo pa verjetno alternator. Mojstri imam prav? :)
C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

ziga_

Saj imaš merilec akumulatorja kajne? Nič ne gledaš na armaturno če bi bil akumulator ali alternator? Èe ne drugega multimeter v roke in izmerit baterijo, da vidiš če je opcija da je štrom. Èe nimaš volt metra vzemi 12V žarnico, ji prilotaj dve žički in poglej če bo lepo svetila. Da vidiš kaj če biti. Samo jaz sumim tukaj pumpo...
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

miklavz

Èe bi šla pumpa sploh ne bi vžgal. Pumpa ima vgrajeno stikalo - ko je pritisk v vodu dovolj velik sama ugasne ter se ponovno vključi, ko pritisk pade. Starejši citroeni tega niso imeli in so pumpe posledično šle v franže. Mislim, da imajo od letnika 2000 naprej vsi vgrajene pumpe s presostatom. LP

sulicar

Zdaj se mi je že zgodilo parkrat,da mi avto ni vžgal.ponavadi slišim pumpo zdaj pa ne ko pa parkrat obrnem ključ pa vžge,ali bo šla črpalka ali kaj bi to bilo?Ampak to je vedno ko še je motor vroč ali topel.Imam c5 2.0hdiletnik 2003 karavan