Saxo 1.0 l2000

Začel/a lolypop000, September 21, 2012, 03:02:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lolypop000

Pozdravljeni.

Lansko leto na servisu so mi rekli,da bo potrebno zamenjat diske,ker se baje že poznajo neke brazde (risi)
Ker imam čez 3 tedne servis me zanima,če kdo ve kakšna je cena diskov na pooblaščenem servisu in kolikšna je cena,če kupiš kje v kaki trgovini z avtodeli?

Hvala vsem za odgovore in pomoč.

Xandrej

Ker si iz vsepovsod idi vsepovsod v avtotrgovino pa tam kupi!

gregor

Tak nekak kot je andrej rekel.

Pred sedmimi leti ko sem menjal diske na mojem 1.0 so bili nek drobiž. V avtotrgovini seveda.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

lolypop000

Sem iz Štajerske (center MB) sem sedaj tudi dal v profil.
Torej se bolj splača kupit v avtotrgovini kot pa menjat na uradnem servisu?
Lahko to menjam sam in morem biti na kaj še posebej pozoren ali je boljše peljat k kakemu avtomehaniku?

Xandrej

Idi do Avto rome (miklavž) ali pa GMT (šerbinek) pa nabavi diske pa seveda nove ploščice to pa menja vsak mehanik ni treba zato na original servis. Èe poznaškakega mehanika če ne pa ti zato tudi na servisu nesmejo vzet več kot eno uro pa adijo!

lolypop000

Hvala za odgovor,bom šel poiskat v Miklavž.
Zavorne ploščice so mi menjali lani in do sedaj sem prevozil samo okrog 5000Km,jih je potrebno vseeno menjat in vzet nove skupaj z diski?

Xandrej

Ja jaz bi jih ker tudi ne stanejo nič. Nove plate pa nove diske pa imaš mir dokler boš mel avto s tem...

alesz

Citat od: lolypop000;141338Hvala za odgovor,bom šel poiskat v Miklavž.
Zavorne ploščice so mi menjali lani in do sedaj sem prevozil samo okrog 5000Km,jih je potrebno vseeno menjat in vzet nove skupaj z diski?
Ali pa če bi najprej preveril dejansko stanje in bo mogoče potrebno menjat diske šele ko boš izrabil te ploščice........kot razumem ti zavore delajo vredu...............?

Dragan3

glede menjave diskov.... šubler pa zmerit pa v avtodato pogledat ce je debelina se ok. pogledat ce majo ploščice se kaj gor... dok je to dvoje ok pa da bremza ne trese ne nucas nič mejavat. glede kupovanja novih maš pa dve moznosti prva je da kupiš neke poceni diske (ponaredke) in upaš da ti po dveh mescih ne bo začel tresit, druga moznost da greš na servis kupit orginalne... je pa še tretja moznost ce majo tvoji diski se dost *mesa* da jih daš podrejat.

mirchi

Ti bi saxojeve diske drejal,ki so ze v osnovi (pre)tanki? Ta je pa dobra.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Dragan3

Citat od: mirchi;141360Ti bi saxojeve diske drejal,ki so ze v osnovi (pre)tanki? Ta je pa dobra.

šubler pa zmerit pa v avtodato pogledat ce je debelina se ok (preberi tole isto zgori napisan)

lolypop000

Bremze primejo normalno in nič ne trese.
Rekel je samo na servisu da bo potrebno menjat diske ker se že poznajo neki risi.
Je pa tudi res,da je rekel da bom moral menjat celi izpušni sistem,a je bil le ta 14 dni prej menjan ko sem dal avto na servis.
Zato sem vas pa raje tukaj vprašal,da me ne bo žejnega čez vodo peljal,ker mi je to kaj bi on vse menjal malo sumljivo,če ne prepozna kaj je novi izpušni sistem in ga je hotel menjat le zato,ker je glasen a na drugih saxo-jih je še bolj glasen kolikor sem potem po mestu poslušal,ko sem videl kakega saxo-ja.

Dragan3

ti tvojega saksoja raj pelji kakem svojm kolegu ko se usaj malo spozna na avte pa naj ti mal pogleda. sejjj pa nii kvantna fizika en saxso pm. glede bremz sm ti pa tak napisu postopek šubler avtodata....pa pise najmanjša dovoljena debelin.... ploščice pa tk vidis ce je dovolj*mesa* gor al ne al pa če je odstoplo.

Gox

Koliko kilometrov pa imaš prevoženih?

Jaz sem na Ax-u menjal diske pri 200.000km, pa še niso dosegli minimalne debeline ... z novimi poceni diski nisem bil zadovoljen, ker so kmalu začeli trest.

lolypop000

58.000km.
Nikoli se ni divje zaviralo ali hitro vozilo.
Avto sem kupil od mame,ki se ni veliko vozila največja hitrost je bila pri njej 110km/h.
Sedaj ga kakšno leto vozim med 120 in 130km/h.
Koliko sploh gre saxo 1.0 da ga ne bom obremenjeval preveč po nepotrebnem?