Kako znižati C5?

Začel/a 5-kar, September 09, 2012, 09:32:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jumper1

Citat od: blimpe;140315A je lahko avto na tleh ali potrebuješ jarek?

najbolje je če je avto na kanalu ali štiristebernem dvigalu tako da so kolesa na tleh potem pa na sredini pod stabilizatorjem poiščeš regulator višine ki je povezan s kratko palčko na stabilizator in tisti del ki je na stabilizatorju ima en vijak ga rahlo odviješ in zavrtiš potem pa vidiš kam se bo premaknil če bo šel navzgor obrneš v drugo stran, zadaj pa isti postopek

Citroenovc

Mene pa zanima, kaj boš s tem pridobil?

ÈE bi rad pri parkiranem avtu impresioniral mimoidoče, češ, kako nizek je - pač spusti avto v MIN položaj, kadar je parkiran.

Za samo vožnjo pa ne vidim, kaj boš pridobil. Pa upoštevaj, da je C5II (katerikoli) narejen tako, da se nad določeno hitrostjo sam nekaj zniža ...
OK

LP
Primož

blimpe

Citat od: Citroenovc;140518Mene pa zanima, kaj boš s tem pridobil?

ÈE bi rad pri parkiranem avtu impresioniral mimoidoče, češ, kako nizek je - pač spusti avto v MIN položaj, kadar je parkiran.

Za samo vožnjo pa ne vidim, kaj boš pridobil. Pa upoštevaj, da je C5II (katerikoli) narejen tako, da se nad določeno hitrostjo sam nekaj zniža ...

Zakaj bi citroen potem namestil ta regulator na avtomobil, če ni varno premikati?

Jogador

Citat od: blimpe;140534Zakaj bi citroen potem namestil ta regulator na avtomobil, če ni varno premikati?

Višina podvozja se itak da spreminjati, ampak premiki so omejeni na določene prednastavljene vrednosti (servisna, vozna, višja vozna in max višina, ki pa zopet ni za vožnjo- vsaj xantia ima tako). Èe greš ti spreminjat določeno višino na samem vodilu (verjetno vozno), potem porušiš komplet nastavitve za vse višine, kar pa verjetno ni ravno pametno, višine so določili v tovarni gotovo z razlogom... Naj me kdo popravi, če se motim.:AngelPray:

Sploh pa ja, če hočeš, da nižji zgleda, kadar ga vidiš, ga pač spusti dol, ko ga parkiraš...:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

5-kar

Fantje,

kaj vse vas zanima, a o bistvu vprašanja pa bore malo (izjema tisti ki ste odgovorili na vpr), ampak še vedno obstajajo strokovnjaki, ki o tem vedo vse. Sklepal sem la da je iz naslonjača lažje dobiti informacijo., kot se v mojem primeru voziti na servis...

O ceni in zapravljanju vsakega posameznika je prav, da se vsak odloči kaj je za koga drago in kaj ne kot so tudi npr. gume, pa če tudi jih kupi dedek mraz..mimo bistva.
Res si želim »špilat« Busanca (nič rasne nestrpnosti ne mislim), da bi po Ljubljani parkiral in se postavljal mimoidočim, nasmejali ste me , za te stvari imam BMW 530d, 2010 letnik.
Glavni razlog je, da sem vedno imel občutek, da je ženin C5 nekoliko višji od ostalih, pa tudi meril sem drug avto in je bil za cca 2cm nižji (isti model -1.6 HDI 2006 letnik, karavan).Glede de na to, da je žena po nesreči zvila eno od železnih platišč, sem videl na Avto.net tistega modrega. Kupit moram platišča in nastavit višino!
Tudi pred vprašanjem sem imel info., da to ni velik problem, zato sem postavil vprašanje (mogoče privarčujem kak €)
Upam, da me sedaj ne boste spraševali zakaj ima dva otroka, kdo mi je hišo kupil in kdo mi daje denar za rekreacijo ali pa zakaj sem moški !?!?!?
Malo se hecam in vsem hvala za trud!

Citroenovc

A si meril oba avta pri vžganem motorju, na ravnem, ipd?
Samo tako je primerjava relevantna.

Drugače pa ti še enkrat ponavljam - vsak C5II ima vsaj delno aktivno vzmetenje - pod delno aktivno pomeni, da se nad 110km/h spusti za dober cm glede na vozni položaj, če začuti, da je slaba cesta - se spet za cca 1cm dvigne iz voznega položaja.
Èe malo pred parkiranjem povoziš kak jarek/grbo/luknjo/neravnino - se bo spet dvignil - in tudi ostal v tem položaju.
Ko parkiraš in ugasneš motor in odpreš vrata - se običajno malo dvigne.
Ko zakleneš - se nazaj spusti.
Ko ga pustiš parkiranega več ur - se običajno malo spusti. Ko ga odkleneš - se že nazaj poravna na pravo višino.
Ko odpreš vrata prtljažnika - se spet malo ponivelira.

Ipd ipd ipd

Ja, blazno me je zanimalo, a boš izpadel "Busanc" ...

Skratka - drugič postavi malo bolj pametno sformulirano vprašanje. Ker iz prvotnega vprašanja je bilo za sklepat, da bi malo rad "nižal avto" ... Kar pa pač ni najbolje pametno. V tovarni so že vedeli, zakaj so nastavili višine tako, kot so jih.

Ti imaš pač sedaj drug problem - in če nimaš ravno jarka doma - pejdi raje na servis - na forumu komot najdeš, kateri iz  tvoje okolice obvladajo in te ne bodo obrali do gat za to.
OK

LP
Primož

sušo

Citat od: Citroenovc;140612...vsak C5II ima vsaj delno aktivno vzmetenje - pod delno aktivno pomeni, da se nad 110km/h spusti za dober cm glede na vozni položaj, če začuti, da je slaba cesta - se spet za cca 1cm dvigne iz voznega položaja.
Èe malo pred parkiranjem povoziš kak jarek/grbo/luknjo/neravnino - se bo spet dvignil - in tudi ostal v tem položaju.
Ko parkiraš in ugasneš motor in odpreš vrata - se običajno malo dvigne.
Ko zakleneš - se nazaj spusti.
Ko ga pustiš parkiranega več ur - se običajno malo spusti. Ko ga odkleneš - se že nazaj poravna na pravo višino.
Ko odpreš vrata prtljažnika - se spet malo ponivelira.

Mal OT

In ti temu praviš delno aktivno vzmetenje...

Ja ja vem kaj je activa sam tko fino si napisal v večih alinejah pa sm mogu.

yamaha20252025

C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

dexterboy

Mislim, da je @Citroenovc najlepše opisal sliko zadanega problema. Pa še vedno je bolje, če izpadeš "busanc" kot pa "iz aviona" :emot15:
@5-kar; brez jeze, mi tukaj jadramo na hidravli i pušimo frulu :)
Problem, ki se mi tu poraja ni sama izvedba nižanja avta, ampak elektronika vzmetenja, ker če ne boš dopovedal računalniku, da je nekaj nižano, ti zna delati lepe preglavice. In računalnik JE najbolj neumen stroj na svetu.
Zelo lepo je pa to opisano v spodnjem dokumentu:
http://www.hidravlicnekrogle.si/preberi3.pdf
Èe bi osebno želel izgled znižanega vozila, bi se prej odločil za večja platišča, kot npr. tista, ki si jih podal v sliki.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

vidobbb

andraž

Vprašanje, če ni lastnik pri modrem samo platišča zamenjal in nič delal na korekciji višine. Kako si pa meril višino pri drugem C5, je motor takrat deloval? Višina pri hidravličarjih je zelo relativna kot ti je pisal Citroenovc, motor dela ali ne, ohranjenost sistema...
Kupi nova platišča in gume, ki gredo po homologaciji na avto, potem pa boš šele videl, če je treba kaj postoriti pri korekciji višine.

yamaha20252025

Èe se avto pelje v redu, potem ga pusti tako kot je v originalu.

C5 I sem leta 2003 nižal in kaj kmalu dal v prvotno stanje.

Danes se ne bi nikoli več odločil za nižanje, ker je le v originalu najboljši kompromis med zmogljivostjo podvozja in hkrati videzom, če tega seveda upoštevamo.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

stricjaka

Citat od: 5-kar;140296Živjo,

verjetno je že kak govor na forumu okoli tega, vendar mi ni uspelo izbrskati.

Zanima me na kakšen način se da znižati C5-ko? Šlo bi le za cca 2-3 cm. ča pravilno sklepam je potrebno po tem dejanju narediti še "dobro" optiko?
Pa še to, kdo lahko to naredi v okolici Domžal -LJ?

Hvala za nasvete in pomoč.
5-kar

Poglej MECHANIC BOOK  (maš na forumu) od strani 317 naprej. Pa prijetno opravilo želim.

blimpe