Kaj je to? Prosim za pomoč

Začel/a DomenP, September 05, 2012, 11:02:37 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Ob izpadu tega podatka se vedno aktivira rezervna funkcija......
"Temperatura vstopnega zraka=temperatura vode" do 65°,naprej je pa vedno 65°,Signal med senzorjem in računalnikom je analogen.

sendro

A potem je sama napaka v ECU-ju,ki temp.zraka izračunava v nihanju voltaže te žice(5V)ki pride do senzorja?
Moti me predvsem dokaj velika poraba,ki gre tudi tja v 8l/100km(pa brez gonjenja na obrate).
Kakšno je možno popravilo:Na novo naložit ECU,sama zamenjava tega z drugim-ga je sploh možno rabljenega "sparit"s bsi-jem?Ali pustit vse tako kot je,sej glede na skoraj 300k km sam motor laufa normalno,se ne zaganja,kadi malo,pa tudi olja na 10000km na popije več kot "štamprle".

Me pa še nekaj zanima;Ko sem zadnjič hotel v števcu izklopit prikazovanje ser.intervala mi je Lexia zahtevala 5-mestno kodo in nimam pojma katera bi ta koda lahko bila,saj brez nje ni možna konfiguracija(izklop-vklop)ser.inter.,prikaza količine olja,itd.

rsm23

Petmestna koda je verjetno 03114 - vsaj meni za večino stvari prime ta koda.

sendro

rsm23 hvala,koda je "prijela".:BigThumbs:

sendro

Citat od: sendro;175353LP vsem.
Da si malo temo"sposodim"...
Sem lastnik Xsare hdi 2.0 90 km 2001 L. z 290000 prev.km.Lastnik sem 1.leto in me od skozi moti čudno delovanje motorja.Vžiga dobro,prosti tek miren,ko pa motor doseže 3200 obr.pod obremenitvijo,postane bolj"utišan"ter mu tudi malo poide moč,sicer gre še vedno proti 4000 obr.(kjer naj bi po tov.podatkih imela najvišjo moč)vendar ne več tako intenzivno.

Sem dobil eno razlago na //www.hdi-tuning.co.uk  za to "glasno"delovanje do 3200 obr. Pri vozilih z veliko prev.km  el.magnetni ventili v inektorjih(verjetno so že "zmatrani") ne morejo dohajati obeh vbrizgov(predvbrizga in vbrizga),zato se  pri obremenitvi v motorju sliši zvok podoben klenkanju.Ko se pa pri 3200 obr.
izklopi predvbrizg ta zvok poneha in motor deluje samo z glavnim vbrizgom ter tišje.
To je nekako moj povzetek prevoda,original je tak:

My HDI has a loud tapping noise that stops at 3K RPM?

This is more common on vehicles with very high miles. Here the solenoids in the injector cannot keep up with both the pilot and main injection and it will begin to rattle. The noise will stop dead at 3K RPM at the same point at which pre-injection stops.

To fix, fit a set of low mileage injectors. These are preferable to refurbished injectors as these typically use inferior parts which wear quickly.

LP.