C5 I cukanje, menjalnik in dolge luči

Začel/a Messiah, September 03, 2012, 10:17:03 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Messiah

Zdravo. Začasno sem od očeta dobil v uporabo C5 mk1, 2.0 bencinarja Exclusive, prevoženih 147000km. Problemi ki motijo oba so naslednji...cukanje predvsem v 5 prestavi, če držiš neko konstantno hitrost in malo pospešiš...avto cuka. Predvsem je to opazno po klancu navzdol. Drugi problem je menjalnik. Navzgor pretika lepo, navzdol iz 3 v 2 in včasih v prvo pa se zelo zatika. 3 problem pa so dolge luči ki imajo včasih malo svoje volje... :) sem in tja se ugasnejo same od sebe. Avto bil pred kratkim pri mehaniku kjer pa ni pokazal nobenih napak... Po vaših izkušnjah kaj bi rešilo vsaj kakega od teh problemov?

dvorjan

Glede cukanja (ce ni kriv menjalnik) lahko zacnes tankati 100-oktanski bencin, pa bos videl, ali bo kaj bolje. Ce je HPI motor, ima zelo rad cist bencin.

Glede menjalnika - menjaj olje, verjetno se ni bilo.

Glede luci - a so Xenon? Mogoce se katera od njiju poslavlja. Preveri se akumulator ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Messiah

Motor je navaden...ni HPi. Ksenonk pa se mi tud zdi d ni.
Bom pa probou tele nasvete...upam d so res take simpl zadeve :)
Hvala

Xandrej

C5 I ima xenon samo za kratke luči. Kak ne veš če je xenon??? Za dolge ima pa ima navadne halogenke ker C5 Ini imela bi xenon... Za cukanje motorja idi na original servis ker s temi motorji ni težav načeloma po moje kaka bedarija pa seveda menjaj olje v menjalniku... Na original servisu ti bojo prheftali na računalnik (pravi) pa bojo vidi kako pa kaj...

:BigThumbs:

Ale_B

Za ugašanje dolgih luči imam isti problem...in žena na c3...obvolanska ročka...slabi stiki..baje treba menjat komplet zadevo.

azaloznik

Jaz sem imel problem z žmigavcem ter normalo lučjo na desni strani. Po ogromno urah in menjanih žarnicah sem na koncu ugotovil da je težava v samih kablih.  + pride na kabel vendar pa ne gre naprej preko ene sponke. V obeh primerih sem odstranil sponko ter zadevo zacinal in izoliral. Sedaj je končno mir z lučmi.

Messiah

Kot rečeno...dobil sem ga na posodo...celotnga še nism naštudirou :) Sm pa mislu da ksenon daje več svetlobe...tola kar ma moj je čisto povprečna osvetlitev. Ja olje v menjalniku bom dal zamenjat. Vzeti pa si moram tudi čas da razstavim gumo pri menjalni ročici v notranjosti avta...pri mojem rednem avtomobilu sem nekajkrat namazal zglobe in vode prestavne ročice...je šlo potem kot po medu. Za dolge luči mi je pa bol kot da bi me motilo smešno - kot da imajo svojo voljo in se ugasnejo ko se jim zazdi. Kot pravim ni preveč moteče.  Kar se tiče cukanja...bi bil morda kakšen senzor v okvari? Servisiran je bil namreč pri rednem sicer ne pri original Citroen serviserju, popravlja pa samo Citroene. Vrjetno ga je priklopil na pravi tester, ki ni pokazal napak. Sem pa trenutno zelo zadovoljen s porabo...vrti se okoli 7,5 do 7,7 litra na 100km kar se mi ne zdi veliko.

Messiah

Na hitro sem namazal vse hitro vidne elemente prestav pri mašini. Iz notranjosti pri menjalni ročici pa sem imel kar probleme priti preko zaščitne gume. Še dobro da je na enem delu malo počena (od ponavljajočih se gibov gor in dol) da sem lahko na slepo nakapal notri malo olja. Zatikanje se mi zdi da je v cca. 70% izginilo. Očitno bo treba naoljit še ostali težje dostopne dele.

Imam pa še eno vprašanje...prednja varnostna pasova se nazaj vračata prepočasi...morda imel kdo podobne probleme ali kakšn nasvet?

blimpe

Citat od: Messiah;140251prednja varnostna pasova se nazaj vračata prepočasi...morda imel kdo podobne probleme ali kakšn nasvet?

Imam enak problem...

miklavz

Glede pasov se nasvet na že nahaj na forumu; tudi sam sem ga uporabil in deluje bp; teflonski spraj pa pošpricat pas; nič ne ostane - vidnega - ne na pasu ne na obleki, pas se pa normalno vrača nazaj.
LPM

Messiah

Teflonski ali silikonski sprej? Obe različice sm najdu na forumu :) Katera je prava?

Mogoče obstaja samo 1 vrsta ampak raje nebi izpadel trapast v trgovini :)

Prosurfer

"Ko pita, taj ne skita." Kamoli izpadne trapast (sploh pa ne pred nekim prodajalcem...). :)

Silikonski sprej deluje v ta namen OK - kot je bilo opisano.

Messiah

Evo...silikonski sprej naredu svojo čarovnijo :) Hvala za ultra uporaben nasvet! :emot112:

marija.roman

zivijo,sem avtomehanik,profi,zaposlen v tem fohu,imam tud c5 glede pasov,naredi sledece - NIKAKOR NE MAZI IN NE SPRICAJ ZA RAZNIMI SPREJI. POTEGNI PAS DO KONCA VEN,VZAMI POSODO Z MILNICO,DOVOLJ TOPLO VODO TER KRTACKO ZA NOHTE CISTIT,TISTA SIROKA,TER LEPO OCIST PAS V CELOTNI DOLZINI,MOCNO GA OPERI,POTEM PA PRIPRI MED VRATA KO JE DO KONCA ODVIT,DA SE SUSI ZUNAJ NA SONCU,NE PUSTI GA DA SE NAVIJE,KO BO SUH BOS VIDEL,LAUFA KO DA JE NOV:BigThumbs:

alesz

Pravi silikonski sprej ,ki se uporablja v te namene je sprej,ki vsebuje nano koščke silikona potopljane v alkoholu.Po uporabi alkohol izhlapi in silikonska obloga poskrbi za lažje drsenje......pri tebi pa pa ostanki milnice.Pa smo skoraj na istem in ne vem zakaj je potreba po velikih črkah.Verjetno veš kaj pomenijo....