P: citroen xantia 1.9 td karavan

Začel/a tomaz321, Avgust 29, 2012, 01:20:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sop

z WDjem ga ne srat v kabini, ker se ne znebis vonja.

isarajli

uf, se ga bom zdaj lotil, pred razdiranjem ,ga bom našprical pa bomo vidli.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

isarajli

a se da snet tista plastika rešetkasta, da je ne zlomim ?

Jogador

Se da, 5 šraufov jo drži (če misliš letvico, pod katero je senzor temperature). dva sta nad radiem, dva sta nad volanom (moraš snet okras okrog volana, da ju dobiš) eden je pa na skrajnem levem robu, mislim da ga dobiš skozi odprtino za varovalke... Je sicer malo pozen odgovor, pa vseeno... Èe si to mislil =)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

sem snel samo tist pokrovček ventilatorja oz. senzoja, posesal ven in našprical z spejom za ketno motorja :) ne ruži več, ne vem pa če še dela,hehe.

gregor

Jogador, vse drži, le na X1 moraš še volan dol vzet, ker je plastika okoli volana iz enega kosa.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Jogador

Aja, on ma X1, jaz pa za 2 govorim...začuda =)
"Watch this..."

isarajli

kaj začuda ??
dans me je zeblo v avtu, gretje ne dela oz.zelo slabo, pa me zanima če je krivo to ,da sem tist T komad zamenjal z fiksnim ,ki nima možnosti ajnliftanja vode, al je kaj drugega ?!

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Jogador

Citat od: isarajli;141007kaj začuda ??

Ah hec, jaz za x1 pojma nimam, samo x 2 poznam začuda, ker pač to vozim:Hammer3:
"Watch this..."

isarajli

hja, da mal postokam....
Dizelca je spet trokirala nad 2000 obrati (torej tist kabl res ni mel veze) zato sem pregledal dotok nafte in po dveh urah ugotovil da je pumpica zanič, zamenjal in odstranil ventil ,ki ga je nekdo (??) zmontiral pred pumpico. Avto leti :) , šele zdaj vidim ,kak slabo je prej šla (tud do 2000 obratov), sem pa prepričan ,da je imel prejšni lastnik veliko tažav in stroškov zaradi ene pumpice ?!
Sedaj je naprodaj še samo za 1000€ v skritem upanju ,da nihče ne kupi.
Aja ,pa gretje še moram uštimat, če bo čas se jutr lotim raziskave :(

gregor

Saj sem ti rekel, da senzor nima veze ;-)
Glede na to da je moje gorivo pozimi gosto kot med, meda vem kaki so simptomi.
A od filtra do pumpe nimaš prozorne cevke? Tam mehurčki nimajo kaj iskat, vsaj na nafto/cviček ne.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

isarajli

jp, prav si mel. od filtra do pumpe je pletena, če misliš do tiste pumpice, je pa črna (verjetno ne original)

gregor

Èrna (torej dvojna guma) je ok, tistih lajtng ki so samo enojna guma in pletena okoli, se pa izogibam, ker ne vidiš v kakem stanju je.
Original je od pumpice do filtra črna(po petnastih letih že trda in krhka), od filtra do boschpumpe pa prozorna, ki pa tudi postane z leti krhka in se rada zlomi, verjetno je bila zato menjana.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

isarajli

Eto, dans sem se vlaču okol in pod avtom skor cel dan in stvar je sledeča: zamenjati bo treba tesnilo na karterju ,ker rahlo solzi, tudi pri centralni kugli (spredaj) tista debela cev čist malo spušča zelenga, zaj sem obrisal in bom čez čas preveril stanje. Zobati remen je bil nazadnje menjan leta 2006 ,grrrr, torej ob priliki sledi velik  servis.
Zamenjal sem nosilec amortizerja, ker sem imel zasilno desnega na levi strani, ob menjavi sem uničil stabilizator, tak da bo treba v pon. po novega oz. bom menjal oba (30€). Zamenjal sem prednje bunke, ki sem jih kupil od možakarja v mb, ki mi je garantiral ,da so mesec dni nazaj na novo nafilane, nakar je sledilo spoznanje ,da me je nategnu. Da nebi ostal komu dolžan, sem ga poklical in se dogovoril za nakup zadnjega mosta in pečke za gretje- do sobote bo razmontiral, potem mu bom razložu zakaj ne rabim....
Zmontiral sem stare nazaj, našprical , eh ne spolnem se kak se reče....brrr, v glavnem tistga hudiča za višino štelat itd, zamenjal kasetarja za mp3, zdaj moram še samo pogruntat ,kam spravit zadnje zvočnike, ker jih ima samo spredaj.Me pa firbec matra zakaj imam pod sedeži kable ?
Vmes ko sem miril jezo, sem opravil še servis na audiu, ki je po menjavi olja in filtrov spremenil zvok veliko na bolje.
Zaj se grem pa Èlovek ne jezi se z mojo princesko.
Gregor, cel dan sem študiral ,kaj te moram vprašat zaj sem pa pozabu !