Hladilnik klime (kondenzator) spustil

Začel/a Picdriver, Avgust 17, 2012, 12:38:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Na mojem Concordu pri manj kot 100.000 km in 3 letih starosti spustil hladilnik klime. Komentar verjetno ni potreben.

Odločam se med:
a) varjenjem starega (60 € + D + M + polnjenje s plinom => ca. 200 €)
b) neoriginalnim novim (220 € + D + M  + polnjenje s plinom => ca. 350 €)
c) originalnim novim (320 € + D + M  + polnjenje s plinom => ca. 460 €)

Kakšne izkušnje? Kaj predlagate. Sam se nagibam k varianti b.
Najcenejša je sicer varianta a, ampak se bojim da bom v kratkem ponavljal vajo.

Xandrej

visar

vprašaj na servisu baje obstaja varianta c kjer ti citroen plača original novi
______/\\______
______/\\______

Citroenovc

Mimogrede - tole D in M in to si ti pavšal ocenil ali kako? Že zatro prašam, ker si pri originalnem dobbil za D+M+plin 10 Eur višji strošek kot pri opciji b). Pa seveda mora biti cena storitve do pičice enaka.

Prašam zato, ker sem menjal pri svoji IIjki hladilnik cca 2 meseca nazaj - in sem plačal ceno hladilnika (Valeo, bil ene 190Eur) + polnjenje (40Eur).
OK

LP
Primož

Picdriver

D+M sem ocenil na eni dve uri dela (prej več, kot manj) po 40 € uro, polnjenje klime 50 €. Cene so +/- 10 € ;)

Citroenovc

Mah - meni so ga menjavali točno toliko, da sem šel vmes "scat". Res.

Klepar je začel pobirat čepe okrog kolotekov ... sem si mislil, tole bo pa trajalo ... pridem čez par min nazaj - je že nazaj tlačil taiste čepe ... (?!?)

"Ja, tole je tko narejeno, da se hitro zamenja"

Skratka od točke "zapeljite v garažo" do točke "zapeljite pred garažo"  je trajalo cca 15min.

Dvomim, da je C5III kaj bistveno bolj zakompliciran od IIjke. Tole hladilniki so po mojem zanalašč narejeni tako, da se jih da hitro zamenjat - malo dela in dober zaslužek za servisno mrežo.
OK

LP
Primož

Ales79

Citat od: visar;138693vprašaj na servisu baje obstaja varianta c kjer ti citroen plača original novi

To sem tudi jaz slišal, da naj bi ti citroen plačal rezervni del, ti pa plačaš samo delo in polnjenje s plinom.

LP,

Xandrej

Zakaj bi plačali nov del? Na kaki osnovi?

Picdriver

Andrej, očitno gre za neko napako v materialu/proizvodnji. Kot kaže nisem osamljen primer.

Èe bo po sreči, bo tudi meni Citroen Slovenija pod kulanco priznal material ;)

Citroenovc

Glede na kup hladilnikov, ki so ležali ob mojem - je to "serijska dnevna menjava" ...

Pri meni je dobesedno zgnil zadaj ventilatorjem ...Kar bi lahko smatral tudi kot zanič material ...

a kaj veš - a velja kulanca samo za C5 III (sicer jako to meni naknadno pomaga) al je to generalen "problem" ... (sodeč po izkušnjah, ki sem jih zasledil - vsaj za C5, C4 Picassote in C8 to velja - zdržijo tile hladilniki max 3 sezone, potem pa pregnijejo)
OK

LP
Primož

andraž

Kulanca naj bi veljala za vse produkte znamke. To načelno pomeni, da tovarna nekaj da na kvaliteto materialov in svoj ugled, ter ti zato ker se kmalu po preteku garancije kakšna zadeva pokvari, prizna določen popust pri popravilu.

gap

Sem pa mislil da je sam men crknil - bila je garancija

Fantje takole bom povedal - rad se vozim in veliko se vozim ampak tole z c5III postaja cedalje bolj vw varianta - mam se lepe spomine na sharana

C5I letnik 2004 je bil majster za c5III po vzdrzljivosti

MSrougeZX

Citat od: Picdriver;138860Andrej, očitno gre za neko napako v materialu/proizvodnji. Kot kaže nisem osamljen primer.

Èe bo po sreči, bo tudi meni Citroen Slovenija pod kulanco priznal material ;)

Je bil slučajno tvoj danes v delavnici v MB, beli tourer z SG tablicami?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Picdriver

jap, uredili :)

citroen priznal material, delo in plin plačal sam ;)

MiS

Citat od: Picdriver;138922jap, uredili :)

citroen priznal material, delo in plin plačal sam ;)

Ali mora kdo ve, če velja isto tudi za ostale modele (berlingo MKIII)?